Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Więcej mocy w 1.9 JTD

Featured Replies

Napisano

Dobrze prawisz , u mnie w turbobenzynie 234Nm powodowaly na tyle mocne g-force ,ze trudno bylo sie oderwac od zaglowka grinser006.gif Zawsze trza patrzec na moment obr na kolach czyli przemnozony przez przelozenia , masa tez robi swoje ,itd , watpie by 350Nm w 2tonowym aucie ciagnelo tak samo jak 350Nm w 1tonowym

Napisano

Mnie tam się podoba. Tekst jest łatwy o ile ktoś wcześniej trochę fizyki liznął. Ogólnie moment obrotowy to zagadnienie nie tak łatwe fizycznie do opisania - gdyby napisał tylko że to to co wciska to trochę by się ośmieszył.

Poza tematem - ma ktoś może listę dodatkowego wyposażenia oferowanego w stilo ?

Pzdr

Napisano

>watpie by 350Nm w

> 2tonowym aucie ciagnelo tak samo jak 350Nm w 1tonowym

Przyspieszenie to właśnie stosunek siły do masy. W uproszczeniu można uznać ze moment generowany przez silnik to nasza siła. Teoretycznie auto tonowe będzie miało dwa razy lepsze przyspieszenie spineyes.gif

Ale niestety nie będzie bo to tylko martwa teoria grinser006.gif

Napisano

Temat zakupu diesla i wzmacniania go jest zamknięty. Wzmocnienie stila JTD na bezpieczne 170 km wyszłoby lekko 7-8 KPLN. Licząc że na zadbane JTD wydam 22 KPLN, to dodając do tego kolejne 6 wyjdzie spora sumka...

28-29 KPLN spokojnie wystarczy na zakup Abartha + zagazowanie go, więc wybór padł na benzyniaka.

Wrzucam poniżej koszta wzmocnienia Stilo JTD jakie otrzymałem mailem od 44 Tuning - może komuś się to przyda:

"- dolot powietrza dynamiczny z zastosowaniem systemu Dynamic AIR – 1300 zł

- układ wydechowy z katalizatorem sportowym , od turbiny do końca od 2670 zł zależnie od wybranego tłumika końcowego

- Chip Tuning VIP strojenie indywidualne – 2100 zł

Dzięki temu zyska Pan ok. 35-40 KM i 70-80 Nm."

Co do większego IC to byłoby kolejne 2 KPLN - to pisałem już wcześniej.

Pozdrawiam

Napisano

no i pozamiatane.... wink.gif

Napisano

Heh to ja taki wzrost jak wyzej podany zyskalem za ~1500zl (sam chip i jakby nie patrzec byl indywidualny) , ci z tuning44 cos duzo by chcieli zgarnac grinser006.gif

Napisano

Coś tam pewnie umieją - w końcu zrobili z JTD 200 ponad kucy. Po tych przeróbkach wyszłoby pewnie i więcej, ale ogólnie wydatek spory.

Jakby bardziej zaszaleć to pewnie i sprzęgło by się przydało wzmocnione. Za krótki na to będę finansowo niestety.

Pzdr

Napisano

To jest ta firma od pseudo ~200km stilo jtd ? zakrecony.gif byla o tym chyba juz tu mowa 270751858-jezyk.gif

Wprost tlumaczac ich odpowiedz do ciebie to , "nabijmy frajera" ,ale niestety nie wiedzieli ,ze znasz to forum grinser006.gif

Napisano

IC nie dodaje więcej kucy tylko trzyma aktualną ilość przy ciepłym powietrzu ( miasto, korki)

co do 200 koni w Stilo JTD hahaha.gif i jeszcze raz 001.gif

Napisano

No cóż, po tą powstały fora żeby takich laików (czyli mnie), chronić przed firmami które tylko nabijają kobzę (czyli T44). A co do tego stila 200 km to chyba jednak mają coś w te klimaty bo nawet coś wygrali nim nie tak dawno...Lać na to clown.gif

Napisano

> IC nie dodaje więcej kucy tylko trzyma aktualną ilość przy ciepłym

> powietrzu ( miasto, korki)

> co do 200 koni w Stilo JTD i jeszcze raz

Co do 200 konnego Jtd .... to tak szybko nie skreślałbym tego tematu ... osiągniecie takiej mocy jest całkiem możliwe nawet w 115 , o czym mam nadzieje wszyscy w niedługim czasie sie przekonamy...........

Napisano

> Co do 200 konnego Jtd .... to tak szybko nie skreślałbym tego tematu

> ... osiągniecie takiej mocy jest całkiem możliwe nawet w 115 , o

> czym mam nadzieje wszyscy w niedługim czasie sie

> przekonamy...........

Cicho sza zlosnik.gif

Chodzą słuchy że i z 80tki tyle da się zrobić wink.gif

Pozdro

Napisano

> Na wiekszym czy ori turbie ?

Cierpliwosci ....

Napisano

> Co do 200 konnego Jtd .... to tak szybko nie skreślałbym tego tematu

> ... osiągniecie takiej mocy jest całkiem możliwe nawet w 115 , o

> czym mam nadzieje wszyscy w niedługim czasie sie

> przekonamy...........

Nie chodzi mi o to, że zrobili 200 bo i pewnie można zrobić nawet 5intset , rozchodzi się raczej o to, że tym autem po przejechaniu 10 tyś km silnik wyskakuje spod maski i siada na fotelu pasażera

Napisano

> Nie chodzi mi o to, że zrobili 200 bo i pewnie można zrobić nawet

> 5intset , rozchodzi się raczej o to, że tym autem po

> przejechaniu 10 tyś km silnik wyskakuje spod maski i siada na

> fotelu pasażera

Ale 200 KM to już obecnie Fiat z 1,9 wyciąga.... hehe.gif

I daje gwarancje na 1.000.000 km hehe.gif

Napisano

> Ale 200 KM to już obecnie Fiat z 1,9 wyciąga....

> I daje gwarancje na 1.000.000 km

Lisek ty jest zdolniacha smile.gif zrób 200 i napisz relacje z miłą chęcią poczytam zlosnik.gifok.gif

Napisano

A czy da sie jakos sprawdzic czy Stilo bylo po chip tuningu ? Czy firmy sie tym chwala np. klejac gdzies swoje naklejki ze auto u nich bylo chipniete ? Bo szczerze to te moje stilo 115 JTD sie fantastycznie zbiera, czy to takie standart w tych auatach ze tak fajnie jezdza ? Bo ta sie zbiera ze sobie myslalem ze moze ma cos wiecej koni ale nie wiem moze to kwestia tego ze w standardzie stilo tak fajnie jezdzi, bo np. jak wcisne pedal gazu do spodu z jedynki to wciska w fotel bez wysilku, wyprzedzanie to bajka z 60 do 140 idzie pieknie. ?

Napisano

Byc moze masz fajnego gifta (ja mialem 20km i 32Nm) ,ale autko raczej nie bylo zbyt dynamiczne , co innego po chipie , jak cos skocz sobie na hamownie zbadac

Napisano

> odżałuj 100wke i pojedz na hamownie

Im dłużej czytam tym większą mam chcicę żeby 115tke deczko podkręcić.

Z tego co widać na forum można ze 115-tu na te powiedzmy 150 podjechać bez większego "ale". Mityczną granicą są okolice 170 kucy gdzie sprzęgło mówi dobranoc i zaczynaja się schody.

W związku z tym mam trzy pytania.

Ile można otrzymać na standardowych gratach ( nie chce zmieniać IC, turbiny itd.. a broń Cie panie Boże dlubać w zderzaku żeby coś było widoczne. W gre wchodzi tylko soft + magiczne pudełko zwane boxem )

Czego użyć żeby zatrzymywać równie skutecznie jak przy standardzie ?

Jak poradzić sobie ze sprzegłem ? Co podchodzi ? Jakaś alfa ?

Ps. pisze na forum w opcji "blat" wiec nie jest to pytanie bezposrednio skierowane do mojego przedmowcy a do Was wsiech stilofanow bow.gif

Napisano

Napisz mniej pokretnie o co ci chodzi , czy chcesz maxa czy maxa z boxa ? grinser006.gif

Max softa widzisz w moim podpisie

Napisano

> Napisz mniej pokretnie o co ci chodzi , czy chcesz maxa czy maxa z

> boxa ?

Tak sie gada z zielonym który gdzieś coś podsłyszał a potem sie wynurza wink.gif

Wiem że mozna zmienic oprogramowanie i uzyskac.... ( wpisz ) wink.gif

Mozna dolozyc boxa - puszke elektroniki i uzykac (wpisz prosze ) wink.gif

> Max softa widzisz w moim podpisie

158 tylko dzieki zmianie oprogramowania ? Imho chyba wystarczajace przy masie fiacika hmm.gif

Napisano

Wszystko zalezy i tak od danego modelu , jak wiadomo niektore silniki maja wieksze inne mniejsze gifty , wiadomo ze chipem zrobisz wiecej , bo mozna sobie ustawic przebieg momentu wg upodobania , box ma jakies tam ustawienia (kiedys slyszalem ze tylko dolewa koksu ,ale moze sie cos zmienilo) i dlatego na nim moce sa mniejsze , zazwyczaj ~10km mniej , w sumie po co dawac boxa skoro chip kosztuje tyle samo a daje lepsze wyniki , i samym softem mozna zrobic nawet 160km grinser006.gif ale za realne przyjmuje sie 150-155km , Nm zazwyczaj sie ogranicza ,coby sprzeglo dluzej pozylo

Napisano

Pewnie pojade na ta hamownie i odzaluje 100 ale to jak juz uporam sie z wymiana rozrzadu i tej centralki airbag frown.gif bo koszty nieprzecietne, chociaz to moze tez moje odczucie takie, bo wczesniej jezdzilem fusionem 80KM i Lancia Dedra 110 KM, chociaz ten stilo ich przebija dwukrotnie, ale to moze byc wlasnie autosugestia, dlatego sie pytalem czy w standardzie takich osiagow nie ma smile.gif, ale ostatnio po odpiecu akumulatora i po ponownym jego podlaczeniu jak by osiagi spadly i obrotow nie trzymal ( Moze znow tylo autosguestia) Napewno pomysl z hamownia jest dobry tylko nawet nie wiem czy w takim Rzeszowie jest cos takiego smile.gif

Napisano

> Wiem że mozna zmienic oprogramowanie i uzyskac.... ( wpisz )

z 115 KM ( ja miałem 114,5 KM na początku ) spokojnie 145 - 153 KM i momet na poziomie 345 Nm

> Mozna dolozyc boxa - puszke elektroniki i uzykac (wpisz prosze )

tyle samo.... ( najczęściej 145 KM ) problem z momentem obrotowym ... jest niski przy obrotach do 2000 ... nie polecam no.gif

> 158 tylko dzieki zmianie oprogramowania ? Imho chyba wystarczajace

> przy masie fiacika

zlosnik.gif wystarczy i 150 KM ... ten moment robi swoje i to od samego dołu ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.