Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Siłownik klapy tylnej Astra F HB

Featured Replies

Napisano

Witam, czy ktoś z forumowiczów się orientuje czy siłownik (teleskopowy) z modeli Astry G lub H HB będzie pasował do Astry F HB. Padły mi siłowniki w mojej Asterce a na lokalnym szrocie mają używki ale z nowszych modeli Astry: G i chyba H, niestety nie wiedzą czy będą pasować do mojego modelu a ja za bardzo nie chcę kupować w ciemno. Może ktoś robił już przymiarki do takiej podmiany.

Pozdrawiam

Napisano

Podjedź na szrot Astrą i przymierz je. Wtedy będziesz miał 100% pewności.

Napisano

Nie wiem czy będa pasować, ale zawsze możesz podejśc z wymontowanym siłownikiem i porównać sobie zamocowanie i wymiary.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam

Dzięki wszystkim za pomoc. Z tego co się doszukałem w sieci to raczej siłowniki z Astry G HB nie pasują do Astry F HB (z braku czasu nie miałem okazji sprawdzić tego osobiście ). Ostatecznie zdecydowałem się na zakup na Allegro nówek siłowników niemieckiej firmy Hans Pries Topran. Komplet wraz z przesyłką wyniósł 60zl czyli tyle samo co za używki na szrocie.

Pozdrawiam

Napisano

> niemieckiej firmy Hans Pries Topran.

Zaczynamy wpisywać miasta? wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Zaczynamy wpisywać miasta?

Wiedziałem, że to napiszesz hehe.gif

Ostrów Maz. swieca.gif

Napisano
  • Autor

> Pozdroofka

Się czepiacie zlosnik.gif. Na allegro jest chyba dostępny tylko ten model siłowników dedykowanych do mojej astruni i wszyscy w opisie aukcji tak opisywali firmę. Dla mnie najważniejsze że działają i nie muszę już zaglądając do bagażnika jedną ręką trzymać klapy .

Pozdrawiam

Napisano

> Dla mnie najważniejsze że działają

Miejmy tylko nadzieję, że przeżyją zimę... wink.gif

> wszyscy w opisie aukcji tak opisywali firmę

Hans Pries nie produkuje tych siłowników, zresztą nie produkuje niczego smile.gif On tylko pakuje w pudełka różne produkty i niestety pche w te pudełka najgorsze g... O przepraszam, nie najgorsze, bo jeszcze gorsze pakuje 4Max smile.gif. Zresztą zwróć uwagę na cenę: sam piszesz, że kupiłeś w cenie używek oryginalnych. Facet na szrocie nie bez powodu chce za nie 60zł bo zna ich wartość.

> nie muszę już zaglądając do bagażnika jedną ręką trzymać klapy .

A to już inna inszość smile.gif Lepsze to niż nic. Choć z drugiej strony nie myślałeś coby sobie wystrugać z patyka jakąś podpórkę wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Facet na

> szrocie (...) zna ich wartość

tia, akurat wink.gif

> (...) nie

> myślałeś coby sobie wystrugać z patyka jakąś podpórkę

no wiesz? wink.gif

chop się cieszy, z nowych siłowników, to i my cieszmy się razem z nim biglaugh.gif

a że człowiek całe życie uczy się na błędach... zlosnik.gif

EDIT:

> nie bez powodu chce za nie 60zł

nie no na pewno ma jakiś powód 270751858-jezyk.gifwink.gif

Napisano

Nie powiem kto mi takie zachwalał wink.gif Mam je od pół roku i trzymają bardzo mocno więc nie ma tragedii Ogólnie Topran nie jest najlepszy ale bez przesady. Ja miasta nie wpiszę foch.gifwink.gif

pozdro

Napisano
  • Autor

> Miejmy tylko nadzieję, że przeżyją zimę...

Czas i historia ocenią jak daleko się pomyliłem z tym wyborem. A zamiast wystruganego kijka na czas wymiany użyłem ... mopa.

Pozdrawiam

Napisano

> Czas i historia ocenią jak daleko się pomyliłem z tym wyborem.

Dadzą rady podobnie jak moje ok.gif

Napisano

> Nie powiem kto mi takie zachwalał

To nie o to chodzi. Sam mam takie zainstalowane i się trzymają już 2 rok.

W temacie Topranu pic polega na tym, że ludzie piszą jakie to jest SUPER, ORYGINALNE, GERMANY .... szczególnie na allegro.

Topran kiedyś faktycznie był niemiecką dobrą firmą... ale to było lata temu.

Niestety sprzedawcy korzystając z faktu, że na opakowaniu tego zamiennika jest napisane GERMANY wprowadzają klientów w błąd.

Prawdą jest, że Topran to wyrób made in China.

> Mam je od pół roku i trzymają

> bardzo mocno więc nie ma tragedii Ogólnie Topran nie jest

> najlepszy ale bez przesady. Ja miasta nie wpiszę

Ja miasto wpisałem tylko dla tego, że kolega pochwalił się siłownikami made in GERMANY... a niestety został źle poinformowany przez sprzedawcę. Cóż taki "hłit marketingowy".

Napisano

> To nie o to chodzi.

To źle zrozumiałem intencje z tym miastem zakrecony.gif

> SUPER, ORYGINALNE, GERMANY .... szczególnie na allegro.

Mnie akurat nikt tego nie mówił wink.gif Bo nie o to chodziło zlosnik.gif

> Ja miasto wpisałem tylko dla tego, że kolega pochwalił się

> siłownikami made in GERMANY... a niestety został źle

> poinformowany przez sprzedawcę. Cóż taki "hłit marketingowy".

Teraz trzeba się pogodzić z tym, że 70% wyrobów na rynku jest made in China niestety i nie dawać sobie głupoty do głowy wciskać skoro kosztuje to ile kosztuje waytogo.gif

pozdro

Napisano
  • Autor

> Teraz trzeba się pogodzić z tym, że 70% wyrobów na rynku jest made in

> China niestety i nie dawać sobie głupoty do głowy wciskać skoro

> kosztuje to ile kosztuje

> pozdro

Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale czy nie jest tak że część markowych firm legalnie swoją produkcję "przerzuciło" do Chin bo to wychodzi ich o wiele taniej? Przykładowo jakiś czas temu robiłem przymiarkę do ... maszyny do szycia i trafiłem na informację że te markowe, z długą tradycją, wypóbowane niemieckie maszyny są aktualnie robione w Chinach, a producent pamięci Sandisk ma w ogóle produkcję oparta o fabryki made in China. Dochodzi do tego że niektóre azjatyckie fabryczki produkując podróbki podszywają się pod ... Chiny.

Napisano

Witam

Zaintalowalem u kumpla w/w silowniki i po 3 miesiacach nadal musze uwazac, aby przy otwieraniu klapy tylnej nie wybic sobie zebów. Tez jestem ciekawy jak przezyja zime. Z innych ciekawostek: do podtrzymywania maski przedniej w moim pojeździe użylem jednego silownika klapy tylnej ze...Skody Favorit. Jedno ze pasuje bardzo dobrze, drugie ze za free. Inny kumpel nie dowierzał, ze w zime jeden bedzie trzymał. Sprawdzilem w najwieksze (heheheh) zeszlej zimy mrozy (cale -10). Trzymal bez problemów....

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.