Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowy failur

Featured Replies

Napisano

Jako że ostatnio na forum jest coraz więcej opisów poważnych usterek (typu "pęknięty kapturek") dołączam i swoją usterkę. Dzisiaj zauważyłem że przestała świecić jedna żaróweczka (albo dioda, zależnie co tam siedzi) podświetlenia pokręteł nawiewów. Ta z prawej strony: pokrętło regulacji kierunku nawiewu się nie podświetla. Jeśli to dziadostwo przepaliło się już po 11 kkm przebiegu, to nie za dobrze wróży na przyszłość.

Dzwoniłem do ASO, powiedzieli że jeśli żaróweczka się przepaliła to nie jest to naprawa gwarancyjna (mimo niewielkiego przebiegu). Chyba że przestała świecić z innego powodu, typu "coś nie kontaktuje", wtedy naprawa gwarancyjna. Koszt wymiany żaróweczki w ASO to 60-70 PLN yikes.gif

Tak czy inaczej jadę do ASO, skoro i tak trzeba rozebrać panel to od razu zgłoszę na gwarancji że te plastiki wokół nawiewów mi trzeszczą i niech je poprawią.

Napisano
  • Autor

> zarowka ta to na 99% w1,2w

> link

> czyli jak w wiekszosci aut...

no dobra dobra, ale w lanosie to mi się podświetlenie deski przepaliło jak miał z 90 tys na liczniku.

Zresztą nie jestem pewny czy to żarówka. Przypomniałem sobie, że parę razy podczas uruchamiania kątem oka widziałem, że podświetlenie pokręteł jakby mignęło parę razy, tzn. zapaliło się, zgasło, znów się zapaliło, więc może jednak coś tam nie styka.

Napisano

> Jeśli to dziadostwo przepaliło się już po 11 kkm

> przebiegu, to nie za dobrze wróży na przyszłość.

> Dzwoniłem do ASO, powiedzieli że jeśli żaróweczka się przepaliła to

> nie jest to naprawa gwarancyjna (mimo niewielkiego przebiegu).

W Marei po 4 latach przepaliła mi się większość żaróweczek i wymieniałem hurtowo zlosnik.gif

W tym przypadku poczekałbym jeszcze z roczek hehe.gif

Mniej razy będzie rozbierany, później będzie mniej zgrzytów i trzasków rotfl.gifhahaha.gif

Napisano

Te Wasze NB to same padaki... Bez przerwy jakieś fajltury, awarie, wizyty w ASO... mlotek.gif Już moja 12 letnia Brava jest o wiele mniej kapryśna... z_lol1.gif

I tak mi się NB podoba i tak...Szkoda tylko, że drogie jest...Ale za 2 lata będzie do wyrwania za 25kPLN zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano

> I tak mi się NB podoba i tak...Szkoda tylko, że drogie jest...Ale za

> 2 lata będzie do wyrwania za 25kPLN

ktos musi kupic nowe po to zeby ktos pozniej mogl uzywke wyrwac biglaugh.gif

Napisano

> Te Wasze NB to same padaki... Bez przerwy jakieś fajltury, awarie,

> wizyty w ASO... Już moja 12 letnia Brava jest o wiele mniej

> kapryśna...

zolta.gifczerwona.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

Już teraz spokojnie za tyle wyrwiesz zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> Już teraz spokojnie za tyle wyrwiesz

O TU jest na przykład taki jeden tani.

Napisano

> Te Wasze NB to same padaki... Bez przerwy jakieś fajltury, awarie,

> wizyty w ASO... Już moja 12 letnia Brava jest o wiele mniej

> kapryśna...

Jak kupowałem Brave, uzywke 3,5 letnią to jak zobaczyłem ksiazkę serwisową omal nie padłem, przez pierwsze 20000 km trochę sie nawymieniali rotfl.gif

Marzenia sa po to aby je spełniać ok.gif

Napisano

> O TU jest na przykład taki jeden tani.

roczny fiat i jaki spadek wartości i weź nie kup rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> roczny fiat i jaki spadek wartości i weź nie kup

kupujesz taki za 20 tys po stargowaniu. Żeby ten przód nie raził to sobie pięknie oklejasz na jaki kolor chcesz i masz noofkę sztukę. No i po co ja w salonie wydałem tyle kasy sciana.gif

Napisano

> Aby Przypał od Ciebie odkupił

Tylko obchodź się z autem ostrożnie, żebyś przypadkiem nie zarysował gdzieś lakieru bo nie sprzedasz... rotfl.gif

Napisano

Ja kupie NB jak za dychacza beda chodzic. Licze ze stanie sie to za jakies 2 lata wink.gif- w Polsce ludziska fiatow nie lubia to i sprzedac uzywek komu nie ma wiec ich wartosc szybko spada. A ja potem za tanioche fiaciki kupuje i sie nabijam jakie te ludziska sa glupie- za VW albo inny zlom tyle przeplacaja a fiata z daleka omijaja bo to fiat hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

jak ja będę fiaciora sprzedawał to po cenie golfowej 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

byłem dzisiaj w ASO. Wymienili żarówki podświetlenia, poprawili mocowanie plastików i wreszcie jest wszystko faktycznie dobrze spasowane. Ten kawałek plastiku między pokrętłami a nogą kierowcy, wreszcie siedzi sztywno i nie trzeszczy jak się go dociska, a ta "płytka" w której siedzą pokrętła nie ma "luzów" jak wcześniej. Podobno jakieś zaczepy tam w środku nie trzymały dobrze.

Zajęło im to prawie 2 h. Zapłaciłem 21,74 PLN

Napisano

no to teraz żeby już żadna pierdółka się nie trafiała 20.GIF pewnie makaron jakiś źle docisnął i zaczep urwał albo coś ... nie rozumiem tylko zbytnio czemu musiałeś zapłacić

Napisano

> no to teraz żeby już żadna pierdółka się nie trafiała pewnie

> makaron jakiś źle docisnął i zaczep urwał albo coś ... nie

> rozumiem tylko zbytnio czemu musiałeś zapłacić

za zarowki zapewne.

Napisano
  • Autor

> za zarowki zapewne.

dokładnie. W sumie wymiana tych żarówek kosztuje 60 PLN, ale że przy okazji poza żarówkami zgłaszałem trzeszczące plastiki, to i tak musieli w ramach gwarancji rozbierać ten cały panel, co jest też główną czynnością przy wymianie żarówek, więc policzyli tak jakoś 1/3 kosztów, sam nie wiem z jakiego to wzoru gościowi tyle wyszło, bo same żarówki kosztują 1 PLN za sztukę smile.gif

Czyli jak na razie po niecałych 12 tys przebiegu zgłaszałem już stuki w słupku, brzęczenie zamka maski i trzeszczenie tych plastików. Chyba faktycznie jakiś Makaroniec się przyłożył do tej deski. A poza tym to ja taki drobiazgowy jestem smile.gif

Napisano

A takie coś:

czasem przy małych prędkościach jazdy, np na łuku, rondo, zakręt "Łapie" mnie pas bezwładnościowy mad.gif

Takie coś miałem w Renault, wymieniano 3x na gwarancji, ten sam producent shocked.gif

Napisano
  • Autor

> A takie coś:

> czasem przy małych prędkościach jazdy, np na łuku, rondo, zakręt

> "Łapie" mnie pas bezwładnościowy

> Takie coś miałem w Renault, wymieniano 3x na gwarancji, ten sam

> producent

w matizie jak mnie czasem pas złapie to muszę się nieźle namęczyć żeby puścił hahaha.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.