Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podwyzszone spalanie ale tylko przy malej predkosci

Featured Replies

Napisano

Po przeczyszczeniu przeplywomierza i przemieszczeniu overboosta Paobserwowalem podwyzszone spalanie srednie (ok 0.5-1L). Najdziwniejsze jest jednak to ze kiedy wybije na luz przed swiatlami powiedzmy z 80km/h spalanie chwilowe (Ci) powoli spada do ok 2L ale tylko do predkosci 40km/h potem zaczyna rosnac nawet do 13L shocked.gif i pewnie podwyzszylo by sie jeszcze bardziej gdyby nie wyskoczyly kreski gdy auto sie zatrzymalo. Zupelnie nie wiem co moze byc tergo przyczyna icon_rolleyes.gif

1. Skoro czyscilem przeplywomierz niech mi ktos powie jakie sa skutki jego zlej pracy i czy da sie go podpiac odwrotnie. Aktualnie wiazka kabli jest zwrocona w strone filtra powietrza.

2. A moze przyczyna jest zagiecie jakiegos wezyka od overboosta? Swoja droga tez planuje jego 'przeglad'. hmm.gif

Moge jeszcze dodac ze przy delikatnym przyspieszaniu na trojce od 40km/h to 60km/h spalanie wynosi ok 18 l/100km. Wczesniej wydaje mi sie bylo max 12 l/100km

Napisano

> Po przeczyszczeniu przeplywomierza i przemieszczeniu overboosta

> Paobserwowalem podwyzszone spalanie srednie (ok 0.5-1L).

Umnie tak było-overboost ,a przyczyną okazało się to że ta cieńsza rurka zsunęła się i ciśnienie było jakie chciało.

nono.gifTnij cytaty zolta.gif

Napisano

Zobacz ile spali srednio na baku....

W niektórych przypadkach czyszczenie przepływki zabija ją .... może czas wymienić na nową - 240 zł i tylko BOSCHA

Podwyższone spalanie moze wynikać równierz z zamkniętego - zablokowanego zaworu EGR - średnio o 1,5 litra old.gif

Napisano
  • Autor

EGR czyscilem jakies 4 tygodnie temu wiec to raczej nie to.

Poki co sprawa sie powoli wyjasnila. Tzn bylo juz ok na nastepny dzien ale chcialem sprawdzic na dluzszej trasie. Ogolnie wyszlo ze spalanie spadlo o ok 0,2 l/100km co mnie satysfakcjonuje, nawet bardzo bo i tak spalal nie duzo. Wydaje mi sie, ze z tego czujnika w przeplywce musial odparowac spirytus ktorym go czyscilem.... a wlasciwie to woda kolonska ojca hahaha.gif

Zachecony postepem jutro biore sie za overboosta zeby.GIFzeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.