Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"engine fault"

Featured Replies

Napisano

Witam.

No i wrescie mi sie przytrafil engine faiult. Po 7dmiu miesiacach eksploatacji i przejechanych 10tys kilometrow stilon zapikal mi dzisiaj. Na wyswietlaczu pisze samo engine faiult, bez zadnej dodatkowej informacji. Swieci sie kontrolka check engin i to prawie wszystko. Tylko zaraz po uruchomieniu jak jest zimny to przez pierwsze dwie minuty gasl na wolnych obrotach. Teraz jak jest cieply to obrnty sa ok, ale komunikat dalej jest. Macie jakies sugestie co na szybko sprawdzic? Pacjent to 1.6

Napisano

> jest cieply to obrnty sa ok, ale komunikat dalej jest. Macie

> jakies sugestie co na szybko sprawdzic? Pacjent to 1.6

Przede wszystkim cewki WN (jeśli nie były wymieniane).

Napisano
  • Autor

> Przede wszystkim cewki WN (jeśli nie były wymieniane).

Cewkit sa championa czyli dobre, zreszta silnik zapala dobrze nie dlawi sie nie kicha itp

Napisano

> Cewkit sa championa czyli dobre, zreszta silnik zapala dobrze nie

> dlawi sie nie kicha itp

Examiner prawdę Ci powie wink.gif

A poza tym błąd krytyczny jesli wystąpił chwilowo to wyświetla się chyba przez pierwsze trzy uruchomienia silnika a potem już nie. Pozostaje oczywiście

w pamięci komputera do odczytania na examinerze.

Napisano

Doslownie przed chwila przydarzylo mi sie to samo. Po przeczyszczeniu overboosta zadowolny wsiadam, przekracam kluczyk i ... bach ENGINE FAULT icon_eek.gif.

Serce mi zamarlo i pomyslalem ze stowka nie moja przy serwisie ale pomyslalem hmm.gif ... i wymyslilem. Podczas odlaczania iverboosta zapomnialem odlaczyc akumulator a jak wiadomo jesli grzebiemy cos przy elektronice nalezy to zrobic. No wiec odlaczylem go na 1 minute ale dalej nic. Kontrolka sie swiecila.

Pozostalo mi juz tylko jedno - jak to zwykle bywa w naszych autkach - liczyc na cud samouzdrowienia. Zabralem autko na przejazdzke i po 2km blad znikl zlosnik2.gif. Mam nadzieje ze wiecej sie nie pojawi smile.gif

Napisano
  • Autor

> Czujnik temperatury silnika

nie, to by było "high water temperature faiult"? chyba

No to usterka jak narazie się nie powtorzyła, błąd jedynie został frown.gif Jezdziłem troche i kilkukrotne uruchamianie nie pomogło. Zobacze jutro rano co się będzie zdiało jak silnik będzie wychłodzony... Wytestuje tez odłączenie akusa.. A jak nie to can-scanner (bo mam dostęp za darmo) a jak nie to examiner frown.gif (ostatnio jakieś dwa lata remu 50+vat)

Napisano

Jeszcze jedna rada sprawdź jaki jest stan naładowania akumulatora.

Napisano

> Witam.

> No i wrescie mi sie przytrafil engine faiult.

ja mam tak srednio co pół roku zlosnik.gif na skanie pokazuje błat map sensora podobniesz lubią się zawieszać aq i przepustnicę przy okazji czycze bo pływa na obrotach icon_eek.gif kasuje i na 6 m-c spokuj grinser006.gif

Proszę ciąć cytaty nono.gifzolta.gif

Napisano

Ja tak mam po zimnej nocy, ale po krótkim czasie lub po ponownym zapaleniu to znika. Akumulator mam już słaby i stary - muszę go wymienić.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Też to przerabiałem i dalej przerabiam na początku padł mi przepływomierz po podłączeniu go do examinera i wykasowaniu błędów a było ich trochę okazało się że to overboost daje te komunikaty Sprawdź czy u Ciebie nie ma tego samego błędu co u mnie.POZDRAWIAM.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.