Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

warto takiego passata kupic?

Featured Replies

Napisano

Zamierzam kupic takiego passata, tylko nie wiem czy warto...

Według własciciela auto bylo serwisowane (po sprawdzeniu przez niego jak sprowadzil auto 4 miesiace temu) do 49tys.km, teraz ma ok 111tys.km nie ma książki serwisowej.

Auto jest w super stanie, lakier idealny, technicznie tez ok, w srodku kierownica niewytarta, mieszek lekko wytarty gałka od biegów tez lekko zużyta, poza tym wszystko ok.

Da sie jakos sprawdzic czy auto ma rzeczwiscie te 111tys. km?

Oto link do autka: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6477270

Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i podpowiedzi.

Napisano

> Zamierzam kupic takiego passata, tylko nie wiem czy warto...

Na pierwszy rzut oka wygląda dobrze. Mam też rocznik 2003 z lipca i takimi dieslami się jeździ, ja mam już przejechane 270.000 km i również wygląda super.

Jedynie jaką różnicę widzę to ja nie posiadam wyświetlacza informującego które drzwi są otwarte, zawsze myślałem, że to automaty tak mają. Upewnij się, że facet ma kluczyk od haka holowniczego, bo zapewne hak jest zdjęty i leży w bagażniku. Na wszelki wypadek odłącz na chwilę akumulator, czasami można wyresetować licznik (o ile był przestawiany). Przy moim przebiegu mam lekko wytartą kierownicę z lewej strony na dole,a mieszek posiada tylko 1 małą dziurkę na 1mm. Siedzenia jak nówki wyglądają.

Pozdrawiam

Napisano

Wiekszosc tych B5fl sprowadzonych maja wyzsze przebiegi rzedu 150-250kkm takze z przymrozeniem oka bym patrzyl na ten przebieg lepiej sprawdzic silnik i turbine czy nie ma wyciekow, stukow itp.

Napisano

a mi sie wydaje ze przy takim wypasie kierownica powinna byc obszyta skora cool.gif

Napisano

> a mi sie wydaje ze przy takim wypasie kierownica powinna byc obszyta

> skora

niby tak ale to zalezy jaka wersja wg papierow wychodzi, jak Highline to napewno, chyba ze jest to np trend z upgrade'ami

Napisano

> Na wszelki wypadek odłącz na chwilę akumulator, czasami można

> wyresetować licznik (o ile był przestawiany).

pierwsze słysze hmm.gif

nie ma co cudowac i myslec, jedź na porządna diagnostykę. podłączą auto pod VAGa i odrazu można zobaczyć czy jest te 111 kkm - przy takim przebiegu wtryski powinny nie dawać żadnej korekcji, wszystkie w prawie "0" powinny dawać dawki, ewentualnie małe odchyły +/- 0.15, szczególnie na zimnym silniku po odpaleniu

poza tym sprzegło i dwumas nalezy sprawdzić, suszarkę - tez na VAGu, no i resztę pod względem technicznym

generalnie jak auto ma ok. 200 kkm to po targowaniu jest równiez warte uwagi, najlepiej w ciemno odrazu mów OK, auto fajne ale po co ten licznik tak cofac zeby.GIF - ile Pan zejdzie z ceny - tak 2 kPLN?

Napisano

Sprawdz po kodach z wklejki z bagaznika czy to nie jakis przekladaniec z anglii (bodajze 1wszy 3cyfrowy kod wyposazenia). Bardzo duzo teraz tego na rynku wink.gif

Napisano

Mogę się mylić bo zdjęcie jest niewyraźne, ale odnoszę wrażenie, że dźwignia ręcznego jest obszyta skórą. Jeżeli tak to kierownica tez powinna być w skórze.

Teraz pytanie po co zmieniać kierownicę?? Żeby ukryć prawdziwy przebieg czy może została złamana w czasie dzwona??

Auta przytargane z Niemiec bardzo często mają podgrzewane fotele i ESP. Navi może być zakładana w Polsce, żeby odwrócić uwagę od powazniejszych spraw.

3 razy sprawdź takie auto.

Napisano

Auto w wersji trendline, przy tych fotelach kolego to kierownica powinna być trójramienna w skórze ( znacznie droższa na rynku wtórnym ). Zdjęcia mało dokładne aby coś powiedzieć, ale auto z takim przebiegiem warte jest więcej. Felgi od wersji przed liftem ale to mało istotne.

Napisano
  • Autor

dostałem numer vin, ktos moze to sprawdzic jakos?

WVWZZZ3BZ3E379954

Napisano

> dostałem numer vin, ktos moze to sprawdzic jakos?

> WVWZZZ3BZ3E379954

moze

reszte masz na forum passata www.vw-passat.pl

przykładowy nr. VIN:

WVW ZZZ 1G Z K W 255809

objaśnienie:

pierwsze trzy litery(pozycja 1,2,3 w podanym przykładzie WVW) - światowy znak producenta:

WVW -VW AG - samochody osobowe,Caddy

WV2 -VW AG - transportery typ 2, typ 2 syncro i LT

1VW - Volkswagen of America - samochody osobowe

3VW - Volkswagen de Mexico ( Golf dla USA )

WV1 - VW AG transportery (skrzyniowe i furgony dla USA i Kanady )

następne cztery litery(pozycja 4,5,6 i 9 w podanym przykładzie ZZZ i Z) - stałe znaki wypełniające ( z wyjątkiem USA i Kanady )

następne dwie litery (pozycja 7 i 8 w podanym przykładzie 1G) - oznaczenie modelu:

- 16 i 17 - Golf I / Jetta I

- 15 - Golf I Cabrio

- 19 - Golf II od 1983r. do 1989r.

- 1G - Golf II od 1989r. do 1991r. oraz Jetta II od 1989r. do 1991r.

- 1H - Golf III / Golf Variant oraz Vento

- 1E - Golf III Cabrio

- 1 J - Golf IV od 1997r.

- 16 - Jetta II od 1984r. do 1989r.

- 86 - Polo do 1987r.

- 80 - Polo Classic / Coupe do 1990r.

- 80 - Polo od 1990r. do 1994r.

- 6N - Polo od 1995r.

- 6K - Polo Classic / Variant

- 53 - Scirocco

- 50 - Corrado

- 7M - Sharan

- 70 - Caravelle

- 32 - Passat Limuzyna od 1981r. do 1988r.

- 33 - Passat Variant od 1981r. do 1988r.

- 31 - Passat od 1988r.

- 3A - Passat od 1994r.

- 3B - Passat od 1997r.

następnie jedna litera (pozycja 10 w podanym przykładzie K) - rok produkcji:

- A - 1980; B - 1981; C - 1982; D - 1983; E - 1984; F - 1985; G - 1986; H - 1987;

- J - 1988; K - 1989; L - 1990; M - 1991; N - 1992; P - 1993; R - 1994; S - 1995;

- T -1996; V - 1997; W - 1998; X - 1999; Y - 2000 oraz od 2001 cyfry od 1 w górę

- 1 - 2001; 2 - 2002 itd.

następnie jedna litera (pozycja 11 w podanym przykładzie W) - zakład produkcyjny

następnie sześć cyferek (pozycja od 12 do 17 w podanym przykładzie 255809) - bieżący numer produkcyjny ( w każdym roku modelowym zaczyna się od 000001 )

Napisano

dobrze zrozumiałem ? Za granicą w kilka lat zrobił 49 tys a w Polsce przez 4 miesiące 60 tys hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.