Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

help . Paruja szyby ->cc

Featured Replies

Napisano

zmroole sprawa jest biglaugh.gif

Mianowicie denerwuje mnie jedna sprawa , jak włącze nawiew na zimne powietrze jest w miare ok,

ale tylko delikatnie przekręce na cieplejsze odrazu szyby zaparowane , nie mówiąc jak sie da całkiem na ciepłe to wogóle mgła sciana.gif

wcześniej było ok, niemam pojecia co to sie mogło podziać,

miał ktoś taki cyrk? tuk.gif

pozdr

Napisano

> zmroole sprawa jest

> Mianowicie denerwuje mnie jedna sprawa , jak włącze nawiew na zimne

> powietrze jest w miare ok,

> ale tylko delikatnie przekręce na cieplejsze odrazu szyby zaparowane

> , nie mówiąc jak sie da całkiem na ciepłe to wogóle mgła

> wcześniej było ok, niemam pojecia co to sie mogło podziać,

> miał ktoś taki cyrk?

> pozdr

A może masz obieg wewnętrzny powietrza nastawiony, to wtedy strasznie parują szyby.

Napisano

z tego co wiem w CC nie ma obiegu wewnetrznego. ja bym sprobowal na twoim miejscu w taka pogode wywalic dywaniki z materialu dac gumowe bo jak do nich wody wejdzie to potem lubi sobie odparowywac i osiada na szybie. A drugi to taki zeby porzadnie wyczyscic przednia szybe od srodka smile.gif

Napisano

> z tego co wiem w CC nie ma obiegu wewnetrznego. ja bym sprobowal na

> twoim miejscu w taka pogode wywalic dywaniki z materialu dac

> gumowe bo jak do nich wody wejdzie to potem lubi sobie

> odparowywac i osiada na szybie. A drugi to taki zeby porzadnie

> wyczyscic przednia szybe od srodka

hehe....

mnie tam tez parują, i to normalne ze jak sie podgrzeje to paruje... ale wystarczy chwilke pogrzać aż w aucie sie zagrzeje i para znika zeby.GIF

mniejsza z tym ze wtedy to najlepiej w krótkim rękawku jechac w aucie a kurtke na tylne siedzenie ale jest i ciepło i nie zaparowane 270751858-jezyk.gif

Pozdro

PS. podobnie bywa w zime.... ale wtedy jest ładny efekt jak ludzi sie gapczą jak ktoś w krotkim rękawku jedzie 270751858-jezyk.gif

Napisano

Moze masz duzo wilgoci w samochodzie. Jak wjezdzasz na noc samochodem do garazu, to otwieraj szyby.

Napisano

Tak zapytam, jest w CC coś takiego jak filtr przeciwpyłkowy? Wiem, że u kumpla w punto tak się też działo, i wymiana filtru na nowy zniwelowała problem smile.gif

Napisano

> Tak zapytam, jest w CC coś takiego jak filtr przeciwpyłkowy? Wiem, że

> u kumpla w punto tak się też działo, i wymiana filtru na nowy

> zniwelowała problem

nie ma takiego cuda zlosnik.gif albo woda siedzi w obudowie nagrzewnicy albo w calym aucie jest bagno pod wygluszeniami i dywanem.

Napisano
  • Autor

więc tak

- co do ciepła ,to paruja nawet jak w aucie sie nagrzeje i jest ciepło , dywaniki mam gumowe, pod nimi sucho.

- szyby nawet jak wyczyszczę to troszke mniej paruja przez chwilke , szybko problem powraca .

co do nagrzewnicy -> ostatnio na radiu zauważyłem takie białe plamy jakby cos polało sie i wyschło.

nagrzewnica mi kiedys puszczała bo niekiedy sączyło koło maglownicy od strony silnika i dalej w dół, ale dałem srodka w płynie do uszczelnienia i jest spokój od strony silnika no ale może i teraz wewnatrz coś puszcza,hmm

to może być to. rozbiore i sie okaże.

co do rozebrania to trzeba targac tylko od strony silnika inaczej sie nie sprawdzi?? screwy.gif

Napisano

Miałem takie coś w punto1 nagrzewnica była nie szczelna i ciekła. W momencie nagrzewania silnika płyn który się wydostał zaczynał parować, a nastawiając na ciepłe wraz z powietrzem para szła na szybe na której się zkraplała. Przy nawiewie zimnego powietrza ok. Moja rada to:

Uruchom silnik ustaw ogrzewanie i nawiew na maksymalną temperature i wyjdź z samochodu ale pozamykaj drzwi i okna niech tak przez chwile pracuje. Po chwili dobrze jak para już będzie na szybie wejdź do kabiny i sprubój na węch wyczuć zapach jaki jest wewnątrz. Jerzeli będziesz miał uczucie słodkości (mdły) oznacza nieszczelną nagrzewnice.

Napisano
  • Autor

ok. Zrobie jak mówisz.

teraz zaczynam kojarzyc fakty bo ostatnio zauważyłem biały zaciek u dołu przedniej szyby swiety.gif

no ale mimo wszystko zrobie teścik jak kolega pisał

podziękował koledzy 20.GIF

Napisano

przyczyną parowania szyb może być też bardzo duża ilość brudu i kurzu w aucie. Posprzątaj dobrze auto i sprawdz czy nie masz mokrych dywanikow waytogo.gif zobaczysz to dużo pomoże

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

jak juz pisalem dywaniki są suche . a w aucie jest czysto.

Napisano

Na bank masz nieszczelna nagrzewnice. U mnie byly identyczne objawy + zaparowane szyby. Po wymianie nagrzewnicy i wyczyszczenie komory nagrzewnicy z syfu jest zupelnie inna jazda - bez zaparowanych szyb rzecz jasna. cool.gif

Napisano

> zmroole sprawa jest

> Mianowicie denerwuje mnie jedna sprawa , jak włącze nawiew na zimne

> powietrze jest w miare ok,

> ale tylko delikatnie przekręce na cieplejsze odrazu szyby zaparowane

> , nie mówiąc jak sie da całkiem na ciepłe to wogóle mgła

> wcześniej było ok, niemam pojecia co to sie mogło podziać,

> miał ktoś taki cyrk?

> pozdr

nagrzewnica sie poci i tyle, albo wilgoc pod dywanikami...

edit. aby usunac wilgoc z wykładziny bez wiekszej demolki w aucie, proponuje wysypac koci zwirek absorbujacy wode-tzn. zbrylajacy sie-bentonit.

zostawic na kilka dni i wilgoc zostanie wchłoniona przez piasek.

Napisano
  • Autor

czytajcie chłopaki .

po raz 10ty pisze sciana.gif że pod dywanikami sucho jak na pustyni, dywaniki z gumy na nich też sucho grinser006.gif

Napisano

> czytajcie chłopaki .

> po raz 10ty pisze że pod dywanikami sucho jak na pustyni, dywaniki

> z gumy na nich też sucho

czytamy czytamy, tak sie składa ze pod gumowymi dywanikami masz dywaniki z tworzywa sztucznego, a pod nimi pomiedzy blacha a tymi dywanikami ala wykłądzina sa wygłuszenia, i zazwyczaj te wygłuszneia chona wode, trzymajac ja przez długo czas-skutek parowanie szyb które nie zawsze objawia sie wilgotnymi dywanikami pod gumami-warto sprawdzic podciagajac cała wykładzine podłogowa.

ale w Twoim przypadku nagrzewnica tez wchodzi w gre

Napisano
  • Autor

u mnie wygłuszen niema. od czasu gdy rybki sie zadomowiły jak dziura w podłodze była, tuk.gif

teraz dziury niema i wygłuszenia też nie, wody ani wilgoci tam niema-patrzyłem.

Napisano

...u mnie było podobnie...miałem pękniętą nagrzewnicę...sprawdz ją koniecznie jeszcze raz!.Pozdro! ok.gif

Napisano
  • Autor

zakupiłem nowa fabryczna po rabacie wyszło netto 54zł czeka na wymiane

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.