Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup ASTRA G

Featured Replies

Napisano

> Co sadzicie o tej astrze ?

Zasada nr 1: Nie kupuj od nieznajomego handlarza.

Napisano
  • Autor

> Zasada nr 1: Nie kupuj od nieznajomego handlarza.

Tak naprawde to nie znam żadnego handlarza. Wśród znajomych nikt nie chce się pozbyć auta takiego, które mnie interesuje. Zaczołem od internetu. I tak auto należało by sprawdzić w serwisie.

Napisano

> Tak naprawde to nie znam żadnego handlarza. Wśród znajomych nikt nie

> chce się pozbyć auta takiego, które mnie interesuje. Zaczołem od

> internetu. I tak auto należało by sprawdzić w serwisie.

KLIK

Napisano

> http://moto.allegro.pl/item449195287_opel_astra_ii_1_6_16v_101km_klimatyzacja_ks_serwis.html

> Zamierzam kupić. Może ktoś z forum ma coś do zaproponowania ?

Zauważ , że przebieg większości aut sprowadzonych ma przebieg ok. 150 tyś , plus / minus , różnie bywa , starsze mają nieco więcej , nowsze ciut mniej , ale zawsze ok . 150.

Szukałem dla siebie zafiry , wszystkie które oglądałem , bez względu na wiek miały przebieg właśnie ok.150 tyś.

Tak przy okazji , cofnąć licznik w oplu to bardzo prosta sprawa.

Nie kupuj od handlarza , szukaj auta kupionego w polskim salonie i nie z komisu.!

Napisano
  • Autor

Nie kupuj od handlarza.

Nie kupuj z zachodu.

Wszystkie liczniki krencone.

Samemu jechac sie nie opłaca.

Kupić auto jest chba trudniej niż sprzedać.

Napisano

>

nie wiem czy to normalne ze auto z takim wypasem-klima, sterowanie radia w kierownicy (ktore pewni i tak nie działa z tym radiem) ma zderzak bez halogenów... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> ma zderzak bez halogenów...

Dzięki. Odpuszczam. Nie lubie takiej druciarni.

Sam tego nie widziałem.

Napisano

> nie wiem czy to normalne ze auto z takim wypasem-klima, sterowanie

> radia w kierownicy (ktore pewni i tak nie działa z tym radiem)

> ma zderzak bez halogenów...

Ja mam u siebie sterowanie radia z kierownicy, zmieniarke na 4cd w schowku i klimatyzację - odpowiednik klimatronika a nawet chromowane ramki zegarow ... a halogenów też nie mam zlosnik.gif

Napisano

> Ja mam u siebie sterowanie radia z kierownicy, zmieniarke na 4cd w

> schowku i klimatyzację - odpowiednik klimatronika a nawet

> chromowane ramki zegarow ... a halogenów też nie mam

dokładnie, nie patrz na halogeny, bo to bez sensu, jak koniecznie je chcesz to sobie dorobisz, ja nie mam halogenów a za to wszystkie elementy w kolorze auta, klima, abs, bogate nagłośnienie, wspomaganie, nastawna kiermana, 2 poduchy itp, więc halogeny nie świadczą tu o niczym, a łatwiej dorobić sobie halogeny niż klime

Napisano
  • Autor

Halogeny mam w F. Przez cały okres użytkowania nie użyłem ich ani razu. Jak dla mnie są zbędne.

Interesuje mnie auto sprawne technicznie (w miarę). Na allegro sa oferty wyjazdu za granice po auto. Co o tym sadzicie ? Czy mając powiedzmy 20 tys warto w ten sposób kupowac ?

Napisano

> Halogeny mam w F. Przez cały okres użytkowania nie użyłem ich ani

> razu. Jak dla mnie są zbędne.

> Interesuje mnie auto sprawne technicznie (w miarę). Na allegro sa

> oferty wyjazdu za granice po auto. Co o tym sadzicie ? Czy mając

> powiedzmy 20 tys warto w ten sposób kupowac ?

Doświadczenia nie mam, ale powiem Ci że jak kiedyś pracowałem w Niemczech, z lokalnej gazety wyczaiłem auto, pojechałem i kupiłem, zach. niemcy, tam mieszkałem, osobiście od rodowitej babci, ona sprzedawała, ona była w papierach...a to że x czasu później się okazało że ów babcia zleciła kręcenie licznika to inna bajka.

2: wiele osób chwali sobie holandie, mają dobre instalacje gazowe, potrzebny ci język niemiecki lub angielski, wyszukanie ofert w internecie + wynajęcie pokoju na jakieś 3 dni i auto znajdziesz, nie wierze w pośredników, bałbym się wogóle z takimjechać, to ylko moje zdanie, a pewne jest też tak jak ktoś wyżej pisał z Polski kupić, od kogoś kto w polsce kupił w salonie... ja patrze teraz by silnik byl wzglednie w porzadku by nie cieklo z pod glowicy, bo miska olejowa i inne pierdoly do zrobienia, generalnie na male rzeczy uwagi nie zwracam, ale biore je za argument do targowania ceny, a patrze na to by bylo komfortowe i bezpieczne, czyli abs, moze esp jak sie trafi, poduchy, klima, bo to ciezko sobie dorobic, zas wyremontowac tu i ówdzie zawsze mozna, ale to tylko podkreslam moje zdanie i podsumowując jakbym mieszkal w Polsce, to szukalbym 1: na autokaciku , 2: wakacje tygodniowe za granica i auto musi sie znalezc, życzę owocnego i trafnego zakupu (mi to zajęło 3 miesiące - pamiętaj to ty masz pieniądze, to ty wybierasz, nie rób nic pochopnie, bo np "ładnie wygląda")

Napisano

> Halogeny mam w F. Przez cały okres użytkowania nie użyłem ich ani

> razu. Jak dla mnie są zbędne.

Chyba że mieszkasz np. w Kotlinie Kłodzkiej, to lepiej mieć wink.gif

Napisano

> Ja mam u siebie sterowanie radia z kierownicy, zmieniarke na 4cd w

> schowku i klimatyzację - odpowiednik klimatronika a nawet

> chromowane ramki zegarow ... a halogenów też nie mam

to spoko ok.gif mam w domu dwie astry G z w miarę bogatym wyposazeniem i obydwie maja halogeny, chociaz jedna z nich kupowana byla uzywana i miala zalozony zderzak od wersji bez halogenów, ale wlacznik halogenów i zwisajace wtyczki do ich podłączenia zdradziły "naprawę po taniości"... palacz.gif

Napisano

> wlacznik halogenów i zwisajace wtyczki do ich podłączenia

> zdradziły "naprawę po taniości"...

Właśnie tak odebrałem Twoją sugestię. Nie chodziło o to,że auto jest ubożej wyposażone ale że mogło być zwyczajnie bite i naprawione tańszym kosztem (w tym wypadku zakupem zderzaka bez halogenów). Myślę,że jeśli wewnątrz jest włącznik świateł przeciwmgielnych przednich, to auto to musiało mieć halogeny. Jeśli nie ma,to można być spokojniejszym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.