Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

B4 kombi???

Featured Replies

Napisano

Zamierzam kupić samochód od znajomego, czy audi B4 1.9 TD kombi, rocznik1994, 160tys przebiegu (podobno nie kręcony), to dobry wybór i co powinienem wcześniej sprawdzić lub wiedzieć (pomińmy kwestię wyposażenia)?? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam

Napisano

160 kkm w 11 lat w dieslu to baardzo mało, jeżeli rzeczywiście jest to prawdziwy przebieg to nic tylko brać (oczywiście jeżeli inne rzeczy wyglądają równie różowo)

Przy takim przebiegu mój pasek miał jeszcze oryginalne zawieszenie.

Podjedź najlepiej do jakiegoś wcześniej umówionego mechanika i niech oceni czy ten przebieg jest realny.

Pzdr

Napisano

> Zamierzam kupić samochód od znajomego, czy audi B4 1.9 TD kombi,

> rocznik1994, 160tys przebiegu (podobno nie kręcony), to dobry

> wybór i co powinienem wcześniej sprawdzić lub wiedzieć (pomińmy

> kwestię wyposażenia)?? Z góry dziękuję za podpowiedzi.

> Pozdrawiam

a czy w B4 w 94 roku juz nie bylo silnikow 1,9TDI?!

Napisano

Dokładnie,chyba B4 1.9 TDI hmm.gif

Mam taki i poza chorobami wieku dziecięcego tuż po zakupie nie narzekam. Autko wytrzymałe, ceny większości części znośne i są zamienniki,spalanie ~4,6 ON/100 km, bardziej funkcjonalne i - kwestia gustu grinser006.gif - ładniejsze od sedana.

Napisano

75 konia - troche przymalo na taką bude, ale to rzecz gustu ... do toczenia sie nadaje wink.gif

osobiscie polecalbym TDI w nowszym wydaniu od '94 (na nowszej przeplywce)

po zrezanym oprogramowaniu robi sie z niej calkiem zrywne autko

Napisano

> 75 konia - troche przymalo na taką bude,

Zdecydowanie za mało, miałem raz tyle i wiecej nie chce - 90 kucy jest bez rewelacji - moim zdaniem musi miec powyzej 100KM

Roznica w spalaniu minimalna jesli w ogole a komfort jazdy zdecydowanie lepszy.

Pozdrawiam

Napisano

> Dokładnie,chyba B4 1.9 TDI

> spalanie ~4,6 ON/100 km,

nie przesadzasz? Też mam 1,9 TDI, ale uzyskac taki wynik = jazda autostradą 90km/h. Trochę miasta, a Rzeszów nie mały i normalnej jazdy po krajowych drogach i szybko robi się 6l/100km. Trochę realizmu wink.gif

Napisano

Nie przesadzam. 4,7 w cyklu mieszanym( trasa ok 100 km/h,miasto bez szaleństw, ale i bez kapelusza zlosnik2.gif) , raz jak jeździłem non stop po mieście (dom-praca-dom), więc głównie korki poranne i popołudniowe,do tego trochę wieczorkiem,to było 5,2.

Na trasie 4,6 przy dynamicznej jeździe, 4,4-4,5 przy spokojnej,(ok 100-110 km/h, czasem gaz i wyprzedzanie).

W instrukcji do sedana (tylko taką mam) piszą coś o 4,2 na trasie,ale siem mi nie udało do tej pory. zlosnik.gif

Właśnie dlatego,że nie mam nerwów jeździć 90 km/h.

Napisano

Przykład z dzisiaj. 510 km od ostatniego tankowania.

1)Rzeszów - Przemyśl-Rzeszów cca 160 km (zazwyczaj dwa pasy,nie trzeba autka wysilać przy wyprzedzaniu, średnio 100-110 km/h na prostej, 70-80km/h w zabudowanym;

2)Rzeszów - Polańczyk - Rzeszów, przez Dynów - Grabownicę - Sanok - Załuż - Hoczew - cca 240 km, średnio 90-110 km/h, kilkanaście razy pojazd dał z siebie wszystko przy wyprzedzaniu devil.gif;

3)Rzeszów - Raniżów - Rzeszów - cca 50 km, ok 90 km/h średnio - szybciej raczej się nie da.

Pozostałe 60 km miasto, w tym jakieś 20 dojazdy do pracy w godzinach szczytu, reszta wieczorkiem i popołudniami bez korków.

Nieco ponad 24 litry do pełna, czyli jakieś nieco ponad 4,7 na setkę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.