Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pękająca linka sprzęgła.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Koledzy, wiecie co może być przyczyną stosunkowo częstego pękania linki sprzęgła? Asterke mam od około trzech lat, i w tym czasie wymieniłem cztery albo pięć linek sprzęgła. Wykluczam jakiekolwiek przetarcia, bo linka pęka ok. dziesięć cm od końcówki mocowanej do pedała w ten sposób, jakby ją przeciąć ucinakami. Czyżby to była wina marnej jakości podróbek???

Napisano

> Czyżby to była wina marnej jakości podróbek???

a wszystkie linki zmieniałeś na tej samej firmy hmm.gif

Napisano
  • Autor

> a wszystkie linki zmieniałeś na tej samej firmy

Dwie ostatnie na pewno były tej samej firmy, tj. Linex. Poprzednie nie pamiętam, bo nie zwracałem większej uwagi na firmę.

Napisano

U mnie strzeliła linka latem ale auto mam ponad 4 lata i nie wiem czy kiedykolwiek ktoś ją zmieniał. Pękła ze starości - plecionkę naruszyła korozja.

W przypadku częstego zrywania linki ważne jest w którym miejscu pęka (wada konstrukcyjna?) i czy sprzęgło nie ma nadnaturalnych oporów.

Napisano

Ja auto mam ponad półtora roku i nie miałem z linkami problemów, teść natomiast średnio raz w roku zmienia linkę. Sprzęgło prawidłowo pracuje, linka ułożona jest ok, a pęka. Wydaje mi się, że niektóre modele miały ten problem, a wiem że jest chyba 3 lub 4 różne linki do eFek i nie wiem czy nie pęka właśnie jeden z rodzajów, a z resztą nie ma problemów.

Napisano

jesli juz sie chwalimy to ja niedawno wymienilem

(bo pekla) orginalna oplowska linke (miala 14 lat faint.gif) narazie zalozylem kagera i jeszcze nie pekla waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Nadnaturalnych oporów nie zaobserwowałem. Sprzęgło działa ok, a linka nie wytrzymuje nawet rok angryfire.gif

Tak jak pisałem, żadnych przetarć, po prostu pęka ok. 10cm. od końca. Chyba trzeba będzie w końcu wyłożyć kasę na oryginał sciana.gif

Napisano

> Chyba trzeba będzie w końcu wyłożyć kasę na oryginał

Eeee.... oryginał oryginałem - po prostu kup dobrej firmy. Jak się uprzesz to są firmy które ci nawet na zamówienie zrobią cool.gif (bodajże www.autolinka.pl )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.