Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.2 3D - nawiew - auto bez klimy - problem

Featured Replies

Napisano

Cześć

Mam pewien problem. Nawiew na szybę przód i boczne szyby - jest strasznie słaby. Przy obecnych opadach - szczególnie lewa boczna szyba mega zaparowana. NAwiew v3-v4 hałas robi i tylko v4 jest wstanie, po nagrzniu się silnika, w miarę przód widocznym utrzymać.

Napisano

To może czas wymienić filtr przeciwpyłkowy.

Napisano

to ja dorzuce kontrole uszczelek w tychze drzwiach

Napisano

> To może czas wymienić filtr przeciwpyłkowy.

Przekonałem się ostatnio co znaczy nowy filtr więc też proponuje zacząć od tej czynności hehe.gif

Napisano

A ja podpowiem, że najszybciej szyby (również boczne i z tyłu) odparują przy nawiewie ustawionym na przednią. Trzeba też otworzyć nawiew na tylne siedzenie. No i kurtkę w bagażniku wozić! wink.gif

Napisano
  • Autor

Wczoraj postał 8h od 09:00 do 17:00 - przednia i tylna szyba aż kapała - boczne nie frown.gif

Napisano

> Wczoraj postał 8h od 09:00 do 17:00 - przednia i tylna szyba aż

> kapała - boczne nie

Zakładam, że masz czysty filtr przeciwpyłkowy. Ja bym na twoim miejscu:

1. Wysprzątał dokładnie samochód z wszelkiego piachu i innych higroskopijnych materiałów.

2. Sprawdził czy jest sucho pod dywanikami (pod nogami i w bagażniku). Jeśli nie - wysuszyć. Musi być "suche jak pieprz".

3. Sprawdził szczelność wklejanych szyb - przedniej i tylnej - polewając szczeliny koło szyb dużą ilością wody i obserwując ewentualne przecieki pod deską rozdzielczą.

4. Sprawdził czy nie ma wycieków płynu chłodniczego - może z nagrzewnicy się leje?

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

THX za pomoc bow.gif banalne rozwiązanie. Filtr przeciwpyłkowy był orginalny (!) mogłem zrobić fotkę ku przestrodze dla innych. Jak tylko go wymieniłem zniknął problem z praującymi szybami. Nawiew jest tak silny, że teraz osusza się wszystko

Odnoszę dziwne wrażenie, że wsk temperatury podnosi się z 3-4 razy szybciej do pionu.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.