Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1,1 SPI muli i szarpie

Featured Replies

Napisano

witam pany mam takowy problem otóż moja furmanka w.w silnikiem muli i szarpie...

tz. przy ruszaniu jest że jedzie za chwile muł na 1-2 sec i znowu jazda to samo na wyższych biegach tylko ze w okolicach 3tys/obr jedzie nagle muł, szarpnięcie i znowu jedzie dalej oslabiony.gif

Wymieniłem map sensor wiec to nie to, na tym wężyku co od niego idzie do kolektora jest jakiś łącznik(nie wiem czy seryjnie ma być? czy taka sztuka zrobiona?? ale też go chce wymienić

Jakie mogą być jeszcze przyczyny takiego zachowania??

Silnik i tak wylatuje z autka ale już ma zaklepaną bude więc chciał bym żeby był zdrowy ok.gif

z góry dzięki za pomoc

Wiem ze wydech Fi 50 przy takim silniku może mulić ale domyślam się że nie aż tak..

Napisano
  • Autor

da rade samemu czy raczej mechanikowi oddać?

Napisano

> da rade samemu czy raczej mechanikowi oddać?

W 10 min powinienes dac radę ok.gif

Jesli to to ofkors.

Napisano
  • Autor

to jak bys mi na prv opisal co jak i gdzie to bym byl dzwieczny bo ja pupa jestem zlosnik.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> to jak bys mi na prv opisal co jak i gdzie to bym byl dzwieczny bo

> ja pupa jestem

W sumie strzelam, że to czujnik położenia wału i najlepiej jakbyś pożyczył go od kogos na próbę ok.gif

Wymiana banalna: na dole przy kólku pasowym jest czujnik przytymany śrubką szóstką (klucz 10),a przewód od niego biegnie po osłonie rozrządu i kończy się kostką w okolicach alternatora i miarki oleju. Odkrecasz śrubkę, wysuwasz, odpinasz kostkę i podmieniasz ok.gif

Napisano

> to jak bys mi na prv opisal co jak i gdzie to bym byl dzwieczny bo

> ja pupa jestem

miałem podobną przypadlość w 900tce, zapala ci sie marchewa? bo moze to problem z wtryskiem być

Napisano
  • Autor

tz po odpaleniu autka świeci się ok 2-3 sec po czym gaśnie i się już więcej nie zapala

EDIT: zauważyłem że szarpie tak jak silnik jest ciepły i podczas jazdy przy wciśnięciu pedału sprzęgła jak obr spadają to jest tak jak by gasł na sec po czym sam zapalał i chodził w okolicach 500 obr/min crazy.gif

Napisano

najprostsze to zacząć od wymiany przewodów (mi pomogło ok.gif) potem świece a na końcu czujnik położenia wału. Jak objawy nie znikną to możesz zacząć się mocno martwić no.gif

Napisano
  • Autor

> najprostsze to zacząć od wymiany przewodów (mi pomogło ) potem

> świece a na końcu czujnik położenia wału. Jak objawy nie znikną

> to możesz zacząć się mocno martwić

oki tak tez zrobię jak nie pomoże to silnik ląduje na śmieciach ok.gif bo szkoda mi się babrać zlosnik.gif

Napisano

> oki tak tez zrobię jak nie pomoże to silnik ląduje na śmieciach bo

> szkoda mi się babrać

no aż tak źle to chyba nie będzie ok.gif przecież to tylko fiat więc musi czasami dostać foch.gif ale nie ma co beksa.gif

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

nie no wiesz silnik i tak będzie zmieniany wiec jeżeli to się okaże coś poważnego to szkoda robić, a chciał bym go uzdrowić ze względu na to że nie wiem dokładnie ile na nim pośmigam(brak chętnych do swapa) i jeżeli by ożył to wkładam go do cintka mojej serce.gif

Napisano

> miałem podobną przypadlość w 900tce, zapala ci sie marchewa? bo moze

> to problem z wtryskiem być

dokladnie mam to samo zapala mi sie marchewa hmm.gif i barfdzo muli powyzej 3000tys/obr do tego na jalowym przygasa i chodzi nie rowno hmm.gif jak wymienilem filtr paliwa to marchewa sie nie zapala ale reszta pozostala hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.