Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra 2 pytanie odnośnie alarmu jak go sprawdzić

Featured Replies

Napisano

Witam zmieniłem auto na astre 2 1,6 16v 98 r comfort, jest zamątowany alarm ale nie wiem jak go dokładnie sprawdzić czy działa i jak go się włącza . Natomiast gdy pilotem zamykam auto nadusze raz dzwi zamknięte i jak wcisne jeszcze raz ten sam przycisk migną wszystkie kierunkowskazy i coś piknie wszystko sterowane oryginalnym kluczykiem . Z tego co wiem był zamontowany imobilizer , ale nigdzie kluczyka nie muszę przytykać to chyba jest odłączony . Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

> Witam zmieniłem auto na astre 2 1,6 16v 98 r comfort, jest

> zamątowany alarm ale nie wiem jak go dokładnie sprawdzić czy

> działa i jak go się włącza . Natomiast gdy pilotem zamykam auto

> nadusze raz dzwi zamknięte i jak wcisne jeszcze raz ten sam

> przycisk migną wszystkie kierunkowskazy i coś piknie wszystko

> sterowane oryginalnym kluczykiem . Z tego co wiem był

> zamontowany imobilizer , ale nigdzie kluczyka nie muszę

> przytykać to chyba jest odłączony . Z góry dzięki za pomoc.

co do alarmu Ci nie pomoge,ale jeśli chodzi o imobilizer to jest on w kluczyku i dlatego nie musisz nic nigdzie przykładać.

Pozdro

Napisano
  • Autor

Ok a jeszcze mnie interesuje co to dokładnie jest że na raz się zamyka i jeszcze raz i słychać pik i migną wszystkie kierunkowskazy , jeśli ktoś wie coś na temat alarmu proszę pisać .

Napisano

> Ok a jeszcze mnie interesuje co to dokładnie jest że na raz się

> zamyka i jeszcze raz i słychać pik i migną wszystkie

> kierunkowskazy , jeśli ktoś wie coś na temat alarmu proszę pisać

> .

To drugie pik powoduje ze nawet jak masz otwartą szybę to i tak nie da sie otworzyć drzwi.

Napisano
  • Autor

Dziękuję za pomoc jeszcze została sprawa alarmu .

Napisano

> Dziękuję za pomoc jeszcze została sprawa alarmu .

1 test - zostawiasz otwarte drzwi (świeci się lampka wewnętrzna), włączasz alarm i czekasz aż zacznie "wyć"

2 test - zostawiasz otwarte okno kierowcy, zamykasz drzwi, włączasz alarm, ten uzbraja się po kilkunastu sekundach, wkładasz rękę do wnętrza o powinien zacząć "wyk" - w ten sposób sprawdzasz czujniki wewn. ultradżwiękowe

3 test - włączasz alarm, ten uzbraja się i z dużą siłą - pięścią uderzasz w dach - w ten sposób sprawdzasz czujnik uderzeniowy - może być ustawiony na słaby poziom czujności

4 test - przy wyłączony alarmie, otwierasz maskę i odłączasz klemę akumulatora - powinien zacząć "wyć" - większość alarmów ma własne zasilanie i wykrywa odłączenie akumulatora ..... odłączanie akumulatora powinno być dostępne TYLKO w ciągu 30 sekund od odłączenia zapłonu (wyłączenia silnika)

5 test - nie zatrzaskuje klapy maski silnika, maska leży w poziomie, uzbrajasz alarm, otwierasz maskę i powinien zacząć wyć - w ten sposób sprawdzasz czujnik / przycisk otwarcia maski

6 test - przy uzbrojonym alarmie otwierasz klapę bagażnika i powinien zacząć wyć

Napisano

Jesli nie masz zadnych dodatkowych pilotow to mozesz miec wlasnie oryginalny alarm.

Wsiadz do auta, zamknij drzwi c.zamkiem (nie rygluj zamkow), i sprobuj wysiasc z auta. Jesli syrena sie odezwie i kierunkowskazy beda migaly znaczy ze alarm dziala.

Powiedz, czy masz jakies czujniki ultradzwiekowe w okolicach gornych krawedzi przednich slupkow lub okolicach szyby przedniej. Zapewne wiesz jak one przewaznie wygladaja.

Napisano

u mnie czojniki sa w lampce na suficie po obu stronach wiec u kolego tez moga tam sie znajdowac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.