Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W miarę czysto i głośno..

Featured Replies

Napisano

WItka. Od razu zastrzegam, że nie jestem jakiś audiofilem ale potrzebuję jakiegoś car-audio, które będzie grało w miarę głośno i w miarę czysto.. (pewnie nierealne) w fiacie seicento. Co do rozmieszczenia głośników czekam na jakies sprawdzone propozycje.. ile mam do wydania - powiedzmy do 1000 ale 1500 też się znajdzie na ten cel.. ok.gif

Napisano

> WItka. Od razu zastrzegam, że nie jestem jakiś audiofilem ale

> potrzebuję jakiegoś car-audio, które będzie grało w miarę głośno

> i w miarę czysto.. (pewnie nierealne) w fiacie seicento. Co do

> rozmieszczenia głośników czekam na jakies sprawdzone

> propozycje.. ile mam do wydania - powiedzmy do 1000 ale 1500 też

> się znajdzie na ten cel..

1000-1500 z radiem czy bez?

Napisano

> z radiem

no to pozostaje tylko dobre radyjko + głośniki w przód w drzwi i z tyłu na półke... bo raczej Ci nie wystarczy na wzmak + sub... chyba że pojedziesz na budżetowym sprzęcie typu: aplhard, peiyjing, dax... radze dozbierać i kupić coś lepszego...

jak miałem uno to zainwestowałem grubo ponad 2k w:

-panele przednie na głośniki 16 cm

-16cm Hifonics ZXi6,5c

-Skrzynie Hertz ES300

-Radio Sony CDX-GT828U

-Kable Dietz 35mm2 + sygnałówka z Phonocara

-Wzmacniacz Carpower Power4-400

-Kondensator Dietz 21000

i na prawdę dawało rade... aż blacha falowała na dachu... smile.gif

a sprzedałem ten cały sprzęciol za 1700 zł...

więc jak chcesz... możesz poszukać podobnego rozwiązania do mojego smile.gif

Napisano

Głupoty piszesz ze nie kupi Subka wzmacniacza i przodu . a w dodatku spokojnie kupi nawet lepszy sprzęcik niż ten co Ty wypisałeś (markowe produkty) . A tak na marginesie i tak dobrą sprzedałeś sprzęcik bo nowy kosztuje niecałe 2 tys.

Napisano

> samodzielny

- Kable do bagażnika i pod przód 150 PLN

- panele pod głośniki w drzwi 150 PLN

- jednostka sterująca 400 PLN w górę

- wzmacniacz 4 kanałowy - używany 250 PLN w górę, nowy 450 PLN w górę

- głośniki przód - od 250 PLN w górę

- skrzynka zamknięta, mała (np. 8-10l pod 20cm głośnik) - koszt materiałów - 150 PLN

- głośnik basowy 300 PLN w górę

- wygłuszenie drzwi 100 PLN

razem 1750 PLN w górę

za części zepsute w czasie montażu zapłacisz kartą MasterCard smile.gif

Możliwe downgrade'y:

poczekać ze skrzyneczką do bagażnika (kupić wzmak 2 kanałowy na przód i przygotować instalację do podpięcia kolejnego wzmacniacza na suba) lub zupełnie z tego zrezygnować - odpowiednio zasilony zestaw przedni dobrej jakości dla niejednego fana muzyki wystarczy 500 PLN mniej

Na czym nie należy oszczędzać

- głośniki na przód - 16,5 cm - kupić docelowe

- radio z dwoma wyjściami (2 pary wyjść) na wzmacniacz

- kable prądowe, chinche i głośnikowe - nie ma po co pruć 2 razy auta

konkretne marki głośników, wzmaczniaczy i jednostek głównych omawiane pod każdym kątem kilka razy w miesiącu - przeszukać archiwum lub pójść do sklepu CA i posłuchać

Napisano

co Ty za glupoty opowiadasz?

sprzet miales mierny, polecasz glosniki w polke...miales kondensator nie wiadomo po co...radio sony, nie znasz sie WOGOLE na caraudio... a jak sie ktos nie zna to nie powinien doradzac

Napisano

no to wyceniamy:

kable ACR, Dietz: 100zł (ACR dużo lepsze, trochę droższe ~40zł)

radio blaupunkt 2x wyjście aux: 300zł

glosniki przod Hertz, PB, GZ: 300zł

Wzmak + kable jakiś tekst: 520zł

Skrzynka Rockforge jakiś tekst 420zł

Wiec sumując:

300zł

300zł

520zł

420zł

--------

1540

Napisano

> dudus87 kondensator łanie sie świeci i zawsze to bajer . lepiej było

> przeznaczyć te kasę na

oczywiście... ^^ szkoda tylko zę bez niego mi światła przygasały spineyes.gif

Napisano

> oczywiście... ^^ szkoda tylko zę bez niego mi światła przygasały

a z nim to przestały co? no straszne rzeczy... moj sprzet widocznie byl tak ..ujowy ze kondensator nie pomogl i swiatla do prawdy mniej ale dalej migały...

Napisano

padlem ze smiechu rotfl.gifrotfl.gif

a z nim juz nie przygasaly? to musial byc jakis super bo robil za akumulator i alternator pewnie... Powiedz mi tylko jak Ci przygasaly z braku mocy to jakim cudem kondensator wygenerowal te moc jak wczesniej powinien ja dostac he?

PLACEBO to sie nazywa chyba...

Napisano

Przygasały Ci z innych powodów, m.in slabego akku z duzym oporem wewnetrzym + duzego oporu kabli zasilajacych

Napisano

> WItka. Od razu zastrzegam, że nie jestem jakiś audiofilem ale

> potrzebuję jakiegoś car-audio, które będzie grało w miarę głośno

> i w miarę czysto.. (pewnie nierealne) w fiacie seicento. Co do

> rozmieszczenia głośników czekam na jakies sprawdzone

> propozycje.. ile mam do wydania - powiedzmy do 1000 ale 1500 też

> się znajdzie na ten cel..

tez myslalem ze tyle przeznacze na audio jak mialem seicento hehe.gif po jakims czasie zorientowalem sie ze przekroczylem wartosc auta zlosnik.gif powodzenia życze waytogo.gif

Napisano

> Wzmak + kable jakiś tekst: 520zł

HPB 604 do nie będzie raczej czysto (osobiście nie słuchałem), przynajmniej na tym forum przyjęło się mówić, że CP to do dum dum, a nie do zestawu przedniego. To już lepiej jakąś używaną Alpinkę V12 zapodać, ale to w Twoim podpisie jest takowa, więc się wypowiedz.

> Wiec sumując:

> 1540

Zapomniałeś o panelach pod głośniki i wygłuszeniu (chyba, że 300 PLN to na głośniki z panelami, ale wtedy zmieścisz się z Phonocarami YL + "kultowe gwizdki").

A kondensator fajny bajer i zostało już ustalone kilka wątków temu, że może pomagać na migające światła poprzez maskowanie niewydolności przewodów zasilających.

Pozdr smile.gif

Napisano

Podam ci moja stara specyfikacje sprzetu, ktorym kiedys cieszylem sie ja a od pewnej nocy cieszy sie ktos inny frown.gif

Krzynka Boschmann Retro z glosnikiem 12'

Wzmak jakis starszy Boschmann

kable z pro audio w tychach

tylnia polka :

2x 16,5 Boschmann sredniotonowe

2x 20 Boschmann wysokotonowe

i radyjko jakies w miare zwykle

I powiem ci szczerze ze niby z dupy firma ale sprzet kosztowal mnie ponad 2 tafle i gral az milo, przy tym wiele osob sie dziwilo ze tak fajnie moze grac na takim sprzecie

Napisano

Ty i ten Twoj buszmen... jakbys posluchal wkoncu czegos lepszego to bys zmienil zdanie cfaniaczek.gif

Napisano

Hehe moze i tak ale jak dla mnie to dobra firma i nie zamierzam jej zmieniac zlosnik.gif

No chyba ze cos trafi sie serio w deche za okazyjna cene to kupie

Napisano

STARY !!

po Uj ty sie udzielasz jak nie masz kolorowego pojęcia o CA

miałeś raz w życiu - przez 2 miesiące Ujowe audio co nawet nie grało

zgrywasz jakiegoś MANIAKA CA a pojęcia nie masz o tym

wiec przestań się wypowiadać na temat rzeczy o których nie masz pojęcia

każdy kto czyta te wypowiedzi sie śmieje

Napisano

> STARY !!

> po Uj ty sie udzielasz jak nie masz kolorowego pojęcia o CA

> miałeś raz w życiu - przez 2 miesiące Ujowe audio co nawet nie grało

> zgrywasz jakiegoś MANIAKA CA a pojęcia nie masz o tym

> wiec przestań się wypowiadać na temat rzeczy o których nie masz

> pojęcia

> każdy kto czyta te wypowiedzi sie śmieje

a Ty po uj masz kondensator? xD jak sam spaliłeś pierwszy przy podłączaniu pseudo tjuningowcu xD pfff rotfl.gif

Napisano

Nie porównuj się z KOKOSEM !! bo to tak jakby malucha porównać do Mercedesa !

Już nie raz pokazałes Klase ---> KLIK grinser006.gif

Z tego co Pamiętam to nawet zabudowy nie miałeś a z każdym chcesz dyskutować o CA .Jeśli zrobisz zabudowę pochwalisz się to z chęcią wyrażę swoje zdanie . Co do autora tematu to lepiej niech nie zwraca uwagi na Twoje posty i propozycje . Pozdr

Napisano

hehe.gif jeden madrzejszy od drugiego clown.gif

kolego - w miare czysto i glosno - co przez to rozumiesz? tylko decybele czy oczekujesz czegos wiecej?

za 1500zl mozna juz czegos poszukac w uzywkach. Wymaga to nieco czasu, ale mozna trafic naprawde fajne klocki, wiec zdeklaruj sie w jakim kierunku chcesz isc, po kolei jaka rozbudowa systemu i mozna szukac.

Napisano
  • Autor

> kolego - w miare czysto i glosno - co przez to rozumiesz? tylko

> decybele czy oczekujesz czegos wiecej?

szukam czegoś co będzie w miarę grało ok.gif

Napisano

W miare grac moze najtanszy zestaw na alledrogo ....

Hmmmm

poszukaj czegos z JBL to dosc popularna firma zlosnik.gif

Napisano

> a Ty po uj masz kondensator? xD jak sam spaliłeś pierwszy przy

> podłączaniu pseudo tjuningowcu xD pfff

kondzior spaliłem bo za słabo dokrecilem i stykly sie klemy

nic na to nie poradze mam nowy i uj ci w oko

ja jestem pseudo tuningowiec?

widze ze jestes pier....ty i nie ma co pisac

Napisano

> szukam czegoś co będzie w miarę grało

cenniki ludzie już rzucili, daj znać, czy to ma być skrzynka w bagażniku lub sam zestaw przedni, ale dobrze dobrany i zasilony, stopniowa rozbudowa systemu lub raz i docelowo, zasobność portfela zakładamy 1500 pln. Rodzaje komponentów musisz sam podać, potem można kombinować. Różnie ludzie mają pomontowane sprzęty, zależnie od preferencji, możliwości, zdolności manualnych (całkowite pozbycie się bagażnika, remont kapitalny auta, wózek dziecięcy jeżdżący z Tobą 2 razy dziennie, itp..)

Napisano

> szukam czegoś co będzie w miarę grało

no dobra, to moze powiedz jaka muzyka najczesciej?

napisz cokolwiek co do wymagan, bo tak to ciezko cos doradzic

Napisano

wrzuc na luz przyjacielu... niemasz co sie klucic z glupszym bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a pozniej pokona doswiadczeniem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> wrzuc na luz przyjacielu... niemasz co sie klucic z glupszym bo

> najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a pozniej pokona

> doswiadczeniem

ależ śmieszne zlosnik.gif niepotrzebny of top tak jak i wypowiedź kokosa... debilizm pospolity w tym kraju się szerzy.

Napisano

Debilizmem można nazwac wypowiadanie sie w temacie o ktorym nie ma sie zielonego pojęcia. Sugeruje najpierw zapoznać sie z tematyką a pozniej przed napisaniem jakiegos posta, sprawdzic ze dwa razy czy wypowiedz w temacie bedzie pomocna czy zbedna. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam cfaniaczek.gif

Napisano

> ależ śmieszne niepotrzebny of top tak jak i wypowiedź kokosa...

> debilizm pospolity w tym kraju się szerzy.

debilizm to ty masz na drugie imię Łosiu

nie masz pojęcia co piszesz.

odpowiadasz próbujesz doradzić ale nie wiesz co i jak bo sie nie znasz. myslisz ze kupiłeś jakieś gufno do auta i świecisz!

wiec sie uspokój

a ja bede pisać gdzie chce co chce i jak chce 270751858-jezyk.gif

Napisano

> debilizm to ty masz na drugie imię Łosiu

> nie masz pojęcia co piszesz.

> odpowiadasz próbujesz doradzić ale nie wiesz co i jak bo sie nie

> znasz. myslisz ze kupiłeś jakieś gufno do auta i świecisz!

> wiec sie uspokój

> a ja bede pisać gdzie chce co chce i jak chce

debila można poznać po poziomie wypowiedzi ok.gif

Napisano

> debila można poznać po poziomie wypowiedzi

zgadzam się z Tobą... dlatego też odpuszczam i się nie będę wypowiadał... w końcu głupszym się ustępuje... zlosnik.gif tutaj jest więcej "znafcóf" którzy zazwyczaj sie nie wypowiadają jak coś ktoś potrzebuje jedynie umieją jeździć po innych... ; ]

Napisano

A już myślałem że nic mi dzisiaj humoru nie poprawi xD

Chciałem się zapytać co byście polecili, jakie głośniki na przód, tył do Astry F ? Zestaw do późniejszej rozbudowy: Radio, Wzmak i okablowanie. Bez basu w bagażniku, głównie chodzi o czysty dźwięk... Do wydania około 1000 miesięcznie. Z tym że kasa z kilku miesięcy się nie kumuluje xD Piwo z kumplami benzin etc 270751858-jezyk.gif

Napisano

> zgadzam się z Tobą... dlatego też odpuszczam i się nie będę

> wypowiadał... w końcu głupszym się ustępuje... tutaj jest

> więcej "znafcóf" którzy zazwyczaj sie nie wypowiadają jak coś

> ktoś potrzebuje jedynie umieją jeździć po innych... ; ]

powinienes brac z nich przyklad... bo z koro nie znasz sie to po co zabierasz głos? jesli jestem czegos pewien i wiem ze to pomoze to wypowiadam sie a jesli nie jestem do konca pewien to wole siedziec cicho i tylko sledzic watek...A teraz do kąta by przemyslec swoje postepowanie

PS. Panie Kocos Pan tez i nieklucic mi sie tu wiecej bo łańcuch skroce i kaze wychlostac 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A już myślałem że nic mi dzisiaj humoru nie poprawi xD

> Chciałem się zapytać co byście polecili, jakie głośniki na przód, tył

> do Astry F ? Zestaw do późniejszej rozbudowy: Radio, Wzmak i

> okablowanie. Bez basu w bagażniku, głównie chodzi o czysty

> dźwięk... Do wydania około 1000 miesięcznie. Z tym że kasa z

> kilku miesięcy się nie kumuluje xD Piwo z kumplami benzin etc

myślę ze pan doktor CAR AUDIO OXY zaraz sie wypowie bo koleś sie zna jest obeznany w tym temacie i on Ci doradzi najlepiej.

ja się nie znam wiec wybacz

flesz tez sie nie zna 270751858-jezyk.gif

pozdro fleszu

Napisano

czyli podsumowywujac to: Radio, kable, wzmak i 2 zestawy głosników na przód jeden i na tył drógi... Podstawowe pytania to: Czego słuchasz, i czy zalezy Ci na basie czy tylko zeby to grało czysto... Bo jeśli chodzi o bas to jedynym i slusznym rozwiazaniem to jakis maly subik smile.gif

Napisano

> zgadzam się z Tobą... dlatego też odpuszczam i się nie będę

> wypowiadał... w końcu głupszym się ustępuje... tutaj jest

> więcej "znafcóf" którzy zazwyczaj sie nie wypowiadają jak coś

> ktoś potrzebuje jedynie umieją jeździć po innych... ; ]

heh daj spokoj bo sie wyglupiasz jeszcze bardziej... ile razy mielismy wymiane zdan z Fleszem i innymi ale jednak poziom jakis byl i kazdy mial swoje argumenty i czesto nasze podpowiedzi innym pomogły, nikt reklamacji nie zglaszal, Ty nie masz rzadnych oprocz jednego: ze Twoj sprzet trząsł autem, co raczej plusem bym nie nazwał. Kazd

Napisano

> Może zrobimy głosowanie oxy999 na Admina juz ma 3 głosy JA , KocoS

> i Flesz

hahahahahhah ok.gif

jak tam lampy ?

Napisano

> czysto... Bo jeśli chodzi o bas to jedynym i slusznym

> rozwiazaniem to jakis maly subik

A może dałoby się z tyłu (podejrzewam drzwi, ale....) wsadzić jakieś 20cm głośniki midbasowe na dystansach, a z przodu jakiś ładny dzielony zestaw i zasilić przód i tył jakimś czystym wzmacniaczem 4 kan?? Skoro brak suba ma być.

Oczywiście pytanie do pytającego smile.gif

Po co głośniki z tyłu? wozisz dużo pasażerów, czy dla tych co jadą z przodu? W swoim aucie mam zestaw przedni i z tyłu też dobrze słychać, nawet lepiej niż z przodu (tweetery mają bardziej podobną odległość od uszu, niż jakby siedzieć z przodu).

Napisano

> hahahahahhah

> jak tam lampy ?

Kupiłem 2 nówki lampy wczoraj modziłem przy jednej ale przy takiej temperaturze nie chciało snąć jak potrzeba .Wieczorkiem wrzucę foty . Pozdr

Napisano

Z tyłu nie wożę nikogo. Wersja 3D i jakoś nie chce mi się nikogo na tył wpuszczać a chodzi o to że jest tam trochę miejsca 270751858-jezyk.gif To nie są tylne drzwi tylko półka w bagażniku z tego co pamiętam to w drzwiach producent nie przewidział głośników ale zaraz jeszcze sprawdzę dokładnie... Czego słucham ? House, Techno, Trance i stary polski hh czasami xD Czyli jakiś basik teoretycznie musi być. Co do subika to hmmm mało miejsca...

Napisano

> Z tyłu nie wożę nikogo.

Tylne głośniki więc nie wchodzą w grę, chyba, że basowe. Przedni zestaw będzie ok.

> To nie

> są tylne drzwi tylko półka w bagażniku z tego co pamiętam to w

> drzwiach producent nie przewidział głośników ale zaraz jeszcze

> sprawdzę dokładnie...

Półka zły pomysł.

> Co do subika to hmmm mało miejsca...

może jakiś mały subik z boku bagażnika się zmieści smile.gif myślę, że było dużo pomysłów na forum, jak zabudować boczek bagaja.

Napisano

> Półka zły pomysł.

To nie półka ta kartonowa czy z czego to tam jest tylko plastikowe boki w bagażniku. Odpadają ?

> może jakiś mały subik z boku bagażnika się zmieści myślę, że było

> dużo pomysłów na forum, jak zabudować boczek bagaja.

Poszukam popatrzę. W sumie i tak chciałem tam coś zrobić bo to brzydkie i nie równe...

Napisano

miałem sie nie wypowiadać ale....

Kokos z całym szacunkiem do Ciebie ale Twoje wypowiedzi tu w tym wątku są poniżej krytyki. Czyżby woda sodowa zaczęła buzować? Zachowujesz się gorzej niż koleś o którym piszesz, dałeś się sprowokować jak dziecko i poniosło Cię troszkę. Przystopuj troszkę i wróć do swojej dawnej postaci z przed pucharków, bo zmieniasz się nie do poznania.

Krzysztof18, też nie daj się prowokować, niech ten dział zachowa przynajmniej pewien poziom kultury.

Napisano

normalnie jak czytam te niektore wypowiedzi to nie poznaje niektorych osob i tego kacika. moge tylko powiedziec ze w niskim budżecie mozna zrobic cos co bedzie gralo wystarczajaco. Nie jest szpanem wywalic kupe kasy na cos co sie w pelni nie wykorzysta lub ladowac kase w to co inni uwarzaja za dobre. Ja poszedlem w innym kierunku odmiennym od reszty i jestem bardzo zadowolony a to jest przeciez najwazniejsze. Niektorzy beda kupowali cos z wyzszej polki np uDimenson, Hertz etc a innemu wystarczy "buszmen" a wyzywanie kogos ze sie nie zna jest idiota tylko dla tego ze ma inne zdanie jest denne

tyle OT

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.