Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

EGR po kąpieli

Featured Replies

Napisano

Ponieważ samochód miał przestój spowodowany rozgrzebaniem klimatronika postanowiłem przy okazji zajrzeć do EGR. nawet nie było źle,.. trzepień chodził lekko i bez zacięć,.. syfu niewiele. Ale skoro już był na wierzchu wrzuciłem zawór do myjki ultradźwiękowej i wykąpałem żelastwo.

Poniżej fotki przed i po kąpieli.

281599436-egr1.jpg

281599436-egr2.jpg

post-47445-14352498273816_thumb.jpg

Napisano

Sam tego nie zrobie przed blokiem smile.gif...z ciekawosci zapytam ile to trwa i czy oficjalnie u Was mozna cos takiego tanio zrobic smile.gif

Napisano

> Sam tego nie zrobie przed blokiem ...z ciekawosci zapytam ile to trwa

> i czy oficjalnie u Was mozna cos takiego tanio zrobic

Tez bym sie podlaczyl pod pytanie kolegi biglaugh.gif bo nie zabardzo mam gdzie to sam zrobic buu.gif

Napisano

Ładnie wygląda po czyszczeniu ok.gif

Ja niedawno czyściłem w serwisie i sadzy było sporo. Czyszczenie polegało na przedmuchaniu sprężonym powietrzem z kompresora. Niby EGR ładnie pracuje wg mechanika, ale tak czyściutki nie był po zabiegu.

Napisano
  • Autor

Ja to robiłem cały dzień,. ale dorywczo. W sumie roboty było 1-1,5 godz. Z tym, że tak jak pisałem w zasadzie nie było dużo syfu, a popychacz w siłowniku nie zacinał się. Sam zawór przeczyściłem bardziej dla zdjęcia niż dla działania smile.gif Jeśli trzebaby powalczyć troche np. z zablokowanym popychaczem w siłowniku napewno czas się wydłuży. Oczywiście można to w naszym serwisie zrobić, ale nie wiem ile Cię koledzy z biura obsługi klienta skasują biglaugh.gif Myśle, ze będą to okolice 200,- ( + nieszczęsny vat,.. jeśli komuś potrzebny smile.gif )

Napisano

> Myśle, ze będą to okolice 200,- ( + nieszczęsny vat,.. jeśli

> komuś potrzebny )

No to ja już wolę chyba czyszczenie za pomocą kompresora, ale za 70zł.

Napisano
  • Autor

> No to ja już wolę chyba czyszczenie za pomocą kompresora, ale za

> 70zł.

Jutro zapytam,.. może przesadziłem z ceną,.. strzelałem. W każdym razie myślałem też o czyszczeniu i ew. usunięciu zacięć na popychaczu siłownika od egr. Tego kompresorem nie zrobisz. Dmuchnięcie powietrzem- to w zasadzie płacisz za samo wymontowanie i zamontowanie,.. powietrze gratis smile.gif Poza tym ( nie pamiętam jak jest w JTD ) u mnie w MTJ zawór jest zamontowany do kolejnego elementu z przepustnicą. Tam się potrafi zebrać jeszcze większy syf niż w samym zaworze. Jeśli w zaworze jest kupa syfu to zdecydowanie należałby też wymontować i przeczyścić ten następny element.

Napisano

Bez przesady... jeśli odkręcisz sama cewkę możesz to zrobic pod blokiem... włosi tak robią wink.gif

Ja polecam poza wydmuchaniem jeszcze przesmarowanie tego zaworu - preparatem odrdzewijąco - smarującym

Napisano

Czy to aby na pewno dobry pomysł? hmm.gif

Wtedy sadza będzie się bardziej osadzała...

Napisano

> Czy to aby na pewno dobry pomysł?

> Wtedy sadza będzie się bardziej osadzała...

Dlatego stosuje odrdzewiacze... Ten grzybek który tak ładnie tu sie swieci czasami zapiecze sie na tulejach i wtedy tylko dobry odrdzewiacz z smarowidłem

Typowy smar narobi tam wiecej złego niz dobrego.. nono.gif

Napisano

> odrdzewiacz z smarowidłem

> Typowy smar narobi tam wiecej złego niz dobrego..

Lisek - możesz napisać jakiego ty użyles odrdzewiacza ze smarem ? Możesz podac nazwę ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.