Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

POMOCY Czy jest opcja dorobienia kluczyka ?????

Featured Replies

Napisano

Czy jest opcja dorobienia kluczyka ?????

Potrzebuję dorobić kluczyk do stilo bo został mnie się tylko jeden jeszcze niedawno żona mi go najechała samochodem i działa bo działa ale muszę go gdzieś dorobić i teraz czy poza ASO jest opcja dorobienia takiego kluczyka , oczywiście nie żeby tylko mechanicznie otwierać samochód ale też żeby można go było odpalić, propozycje najlepiej z woj. śląskiego !!! Z góry BARDZO dziękuję !!!!!!

pozdrawiam Mariusz!!!

Napisano

ok.gifjakiś tekst Poszukaj jeszcze na forum szukajką! wink.gif

ok.gifjakiś tekst

Potem ,,zrób to sam"

Potem ,,kluczyk -przerobienie na scyzoryk " i masz manual ! ok.gif

Napisano

> Czy jest opcja dorobienia kluczyka ????? <..............>

Niestety ale nie ma możliwości dorobienia kluczyka do Stilo poza ASO. W ASO koszt zwykłego kluczyka to 490zł, scyzoryk około 300zł drożej. Chyba najtańsza wersja to z jakiegoś rozbitka, który ma dwa kluczyki wyciągnąć wszystkie zamki i przełożyć.

Napisano

Kiedys gdy sie dowiadywałem bylo ok 750pln dla wersji z przyciskami . Nie da sie po za aso (tak jak i w volvo). Przekładka zamkow odpada - immo. Nie wiem jak by sie takze zachowalo zdalne otwieranie... Gdyby to byl fiat Code 1 to nie bylo by problemow. Ale ze to fiat code 2 to tylko fabrica italiano i przesyłka do polski

Napisano

> Czy jest opcja dorobienia kluczyka ?????

kup sobie na allegro dowolny kluczyk scyzoryk przelóż grot ze starego lub dorób nowy jedz do ASO wprogramuj nowy kluczyk

Napisano

> A co z elektroniką ... vide post krakow_kult ?

właśnie doczytałem w innym poście że kluczyk programuje sie tylko raz i troche tego nie rozumie bo kluczyk jest nadajnikiem wiec czemu komp go nie przyjmie

Napisano

Kluczyk "zatrzaskuje się" przy pierwszym programowaniu. W zapisie wewnętrznym transpondera pojawia się lock mode - czyli tryb zamknięty.

Mówiąc krótko kluczyk z jednego stilo nie da się zaprogramować w innym stilo.

Chociaż na horyzoncie w świecie kluczy pojawił się nowy program do usuwania tego lock mode - więc będzie mozna używane klucze "przywracać do użytku". No ale to pewnie trochę czasu potrwa zanim trafi to do mnie na przykład smile.gif .

Polecam jednak zamówienie klucza w ASO (nie pakuj się w kombinacje z używanymi kluczami - one nie odpalą ci auta).

Naucz się też jak awaryjnie uruchamiać auto przy pomocy grota pasujacego do twojego auta i znanego ci kodu (znajdującego się na karcie kodowej od TWOJEGO auta).

Napisano
a jesli pastylka bedzie "czysta" to wtedy bedzie jakakolwiek mozliwosc aby byl to w pelni funkcjonalny klucz?
Napisano

Jeżeli będzie to czysty crypto 2 megamos dla Fiata - to klucz da się zaprogramować. Dodam , że w kluczu z pilotem transponder znajduje się na płytce pilota (jest zintegrowany w układzie - najczęściej) . W kluczu bez pilota transponder jest w postaci pastylki.

Napisano
mam kluczyk zwykly centralny oraz alarm w oddzielnej obudowie. ale irytuje mnie to ze sobie robie dziury w kieszeniach spodni. podjechalem do ASO i sie spytalem jaka jest pewnosc ze jesli zamowie sobie nowy klucz bede mial "scyzoryk"? odpowiedziano mi ze nie ma takiej pewnosci. natomiat na allegro sprzedaja komplet kluczykow (1 scyzoryk 2 zwykly) karta kodowa cos tam jeszcze oraz wkladki zamkow. jezeli kupie taki komplet - jezeli jest sens- zrobie kopie grota swojego dotychczasowego kluczyka wsadze do nowej obudowy - i tu clue sprawy - czy ten immo w kluczyku zaprogramuje do swojej centralki? i tutaj ktore ASO w warszawie da rade? maja problem z kalibracja ukladu kierowniczego mowiac ze sie nie robi sciana.gif.
Napisano

O ile ten komplet z aledrogo nie był wcześniej zakodowany w innym aucie to powinno się dać zaprogramować w twoim stilo. Na allegro nowy klucz to także taki który był zaprogramowany - ale jest na przykład nie używany...

Przeciw temu co mówisz o nowości tego zestawu świadczy obecność karty kodowej Z JAKIEGOŚ AUTA znajdującej się w tym zestawie... Tak więc wypada na to , że ten zestaw jest związany juz z jakimś autem.

W wlnej chwili spróbuję taki klucz kluczyk z takiego zestawu zaprogramować sobie do auta (bo mam tez taki zestaw).

Mam też tester do programowania kluczy więc spróbuję...

Ale to dopiero w sobotę w wolnym czasie ... Gratisowo dla stilomaniaków mogę odczytać ilość zaprogramowanych kluczy w aucie RZECZ DO UMÓWIENIA - CENA :GRATIS smile.gif ) Natomiast nie wykonuję diagnozy STILO ponieważ mój tester wykonuje tylko programowanie kluczy.

Przy okazji: posiadam też tester diagnostyczny do aut amerykańskich (tylko cała USA do 2007, Azja do 2007).

Gasi CHECK oraz odczytuje wskazania i błędy z całego układu. Jak ktoś ma autko zza oceanu to mogę udostępnić w wolną sobotę - albo po umówieniu. Można zrobić wydruk po podłączeniu do pc. Pytania na priv.

Napisano
mam Punto II. to daj znac co i jak wyjdzie z takim kompletem kluczy to wtedy sie zwróce do Ciebie via priv.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.