Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mokra podłoga od strony kierowcy Tłusta

Featured Replies

Napisano

Witam dziś sprzątając auto zobaczyłem coś niepokojącego jak dla mnie , natomiast od strony kierowcy podłoga jest mokra wyglądało to jakby jakiś płyn coś takiego tłustego . Moje pytanie co to takiego może być auto chodzi bez problemów dziur w podłodze nie ma . Proszę o jakieś rady co z tym zrobić i co to jest miał już ktoś taki przypadek.

Napisano

Woda mogła się zebrac wskutek:

1/ Nieszczelności nagrzewnicy (porada - sprawdz, czy stan płynu chłodniczego sukcesywnie sie nie obniża)

2/ Niewłaściwie złozone elementy podszybia, ew. przepróchniałe uszczelki w podszybiu, przez która woda z zewnątrz dociera do środka

3/ Rozlany przypadkowo napój albo inna ciecz, która nie zdążyła jeszcze odparowac

Napisano
  • Autor

Więc tak wylać się nic nie wylało smile.gif Płyn chłodniczy w normie tak jak był auto często bywa myte myjką może to jest przyczyna ale jeszcze zaobserwuje płyn chłodniczy . Jeśli okazało by się że to nieszczelność to jak takie coś się naprawia . Jakie są tego koszty .

Napisano

Rozmontuj podszybie i sprawdż czy we wlocie powietrza do kabiny nie masz sladów wody. Jeśli beda, to przyjrzyj sie szczególnie uszczelce pod plastikiem znajdującym sie nad wlotem. Jesli guma nie lezy właściwie w wyprofilowanym miejscu to musisz ją tam umiescic i najlepiej podkleić.

Co do stosowania myjki polecam ograniczyć ciśnienie i lac wode grawitacyjnie. To ograniczy wszelkie przecieki.

Napisano

Przerabiałem to oringi przy nagrzewnicy puszczają Spuszczasz płyn chłodniczy trzeba wymontować osłonę tunelu i dolną część kokpitu wyciągasz zawleczkę z lewej i prawej strony. Od strony komory silnikowej są 2 bardzo długie śruby na Torx musisz je jak pamiętam odkręcić (dały mi popalić długo je wykręcałem bo obawiałem się o łby) wysuwasz nagrzewnicę w kierunku tyłu samochodu. Wymieniasz oringi. Montujesz odwrotnie zalewasz płynem. Kupiłem za parę zł oringi w ASO, (w ASO bo koszt niewielki o ile pamiętam to do 10zł), które to uszczelniają wymieniłem je i już 3 lata spokój. Sprawdź priv Pozdro

Napisano
  • Autor

Dziś będę sprawdzał zobaczymy jak to będzie teraz widze że z dwóch stron jest podłoga mokra.

Napisano

> Sprawdź poziom płynu wspomagania

moze jestem za głupi wink.gif ale co ma wspolnego plyn od wspomagania z mokra podloga... niewiem.gif

Napisano

> To, że jeśli przekładnia się rozszczelni (przy łączniku z kolumną),

> to cieknie do wnętrza

Wsadź rękę palce od strony pedału jak i pasażera w kierunku tunelu i jak weźmiesz latarkę to zobaczysz rurki łączące nagrzewnicę i "wsówkę" w kształcie litery omega. Sprawdź organoleptycznie. Jak są mokre to bankowo te oringi. Zgadzałoby się, że z lewej i z prawej jest wejście - wyjście do nagrzewnicy. Pozdro.

Napisano

Witam!

Ma kolega może jakieś fotki z tej operacji do przesłania. Ja miałem taki objaw po lewej stronie. Mechaniory zalali mi jakimś płynem uszczelniającym i jest spokój.

Jak by co to fotki można słać na [email protected]

Pozdrawiam Piotr

Napisano

> Jak by co to fotki można słać na [email protected]

Zrobiłem fotki w locie bo walczę ze swoim wymieniłem pompę wody (pomimo iż jest dobra) i termostat - nagrzewnica grzeje jak szalona silnik rozgrzewa się 2x szybciej. Polecam pompę wody ale nie oryginał tańsza!!! całkiem inna budowa łopatek (większe niż w oryginale bynajmniej w mojej pompie) "mieszających" płyn chłodniczy - do 1,7DTI

Sprawdź czy tam gdzie jest zaznaczone w załączniku na żółto - wystaje srebrny koniec aluminiowej wsówki w kszałcielitery omega ( inaczej tego nie mogę znazwać) nie wyciągaj jej bo poleci płyn chłodniczy chyba, że spuścisz go jak stwierdzisz iż tu "pada deszczyk" jest mokro podłóż np: chusteczkę higieniczną rozgrzej autko do normalnej temp. i przy włączonym regulatorze zimno-ciepło ustaw na max. ciepła OBSERWUJ możesz chusteczkę położyć na foli aby nie zassała wilgoci z dywanika. Pozdro.

post-69269-14352498613598_thumb.jpg

Napisano

Witam

Moze ktos zmienic (napisac prawidlowo) tytul tego postu ? Czytalem pare razy i nie wiedzialem o co chodzi "podłoka" ?????

Jest to troche wkurzajace... frown.gif

Napisano
  • Autor

Sam już nie wiem co jest , poziom płynu chłodniczego cały czas taki sam , płyn od wspomagania ok a ta podłoga cały czas mokra nawet tego wysuszyć nie mogę . Jeszcze tak niedawno nie było tak mokro patrzyłem na tym załączniku co jest pokazana to tam jest sucho . Od strony pasażera więcej mokrego jest jakby bardziej pod siedzeniem od lewej strony a od strony kierowcy pod pedałami jak jest ta guma to tak w tych okolicach jak sie nadusza to czuć wilgoć już nie mam sił na to frown.gif

Napisano

Wejdź do kanału i sprawdź czy nie brakuje Ci którejś zaslepki w podłodze w miejscach gdzie masz mokro.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Dziś auto wprowadziłem na kanał od spodu wszystko ok w 100% , co dzień sprawdzam poziom płynów i cały czas tak samo zgłupieć można z tą podłogą , możliwe że coś wyciekło i nie wysycha szybko? Odpaliłem dziś klime też działa w 100% .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.