Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po naprawe reduktora LPG - pytanie

Featured Replies

Napisano

Jestem po naprawie reduktora. W środku było tyle szlamu że wyciekał. Moja instalacja posiada tylko filtr w postaci siakiegoś sitka metalowego. Czy mogę zastosować jakiś normalny filtr do tej instalacji, bo przeraża mnie ilość syfu jaki jest w gazie ?

Napisano

> Jestem po naprawie reduktora. W środku było tyle szlamu że wyciekał.

> Moja instalacja posiada tylko filtr w postaci siakiegoś sitka

> metalowego. Czy mogę zastosować jakiś normalny filtr do tej

> instalacji, bo przeraża mnie ilość syfu jaki jest w gazie ?

Można.

Oto przykład >> klik <<

Jest to filtr fazy lotnej montowany za reduktorem, filtruje to co wpada do twojego silnika.

Jeśli dobrze pamiętam to razem z tą siatka powinien być jakiś okrągły filc lub coś takiego + magnes do opiłków.

Do gazu w fazie ciekłej poza filtrem w zaworze nie widziałem innych. U siebie w jednym z aut jak miałem LPG wymieniałem cały zawór na taki co miał normalny filtr gazu a nie taką właśnie siatkę z krążkiem z filca.

Napisano
  • Autor

A ja myślałem żeby dać przed reduktorem i taki jak napisałeś

Napisano

> A ja myślałem żeby dać przed reduktorem i taki jak napisałeś

Ale pamiętaj, że przed reduktorem musi być doprowadzenie przewodami miedzianymi lub innymi przystosowanymi do LPG pod ciśnieniem w postaci ciekłej z dokładnym i szczelnym montowaniem. Założenie filtra fazy lotnej przed reduktor to zagrożenie bezpieczeństwa. Jego montaż polega na założeniu przewodów gumowych które mogą się szybko uszkodzić i doprowadzić do ulatniania się LPG. Filtr musi mieć mocowania do przewodów takich jak jest doprowadzony gaz do parownika, czyli miedziane przewody z mocowaniem skręcanym a takich samych filtrów nie widziałem. Jeżeli zamierzasz sam kombinować to uważaj. Lepiej pojedź do fachowca i niech on podpowie jak zrobić, na własnym i innych zdrowiu i życiu nie można eksperymentować.

Napisano

Wpisz sobie w google filtr fazy ciekłej lpg. Jest tego trochę.

Kondensatu z reduktora się nie pozbędziesz. Powstaje zawsze. Po prostu trzeba go spuszczać co jakiś czas.

Napisano

zaraz panowie ten filtr moim zdaniem do 2 generacji nie podejdzie tam musi być ten z sitkiem i tym filcem moze kolega wrzuci zdjęcie swojego reduktora

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.