Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paliwo w gaźniku

Featured Replies

Napisano

CZeść.

Mam takie ytanie. Ponieważ mój CC700 jest na gaźniku to jak dłużej stoi bez odpalania, zawsze przy rozruchu trzeba dłuższą chile kręcić aby pompa podała paliwo do gaźnika.

Czy jest jakiś sposób na to aby paliwo które wyparowuje z gaźnika uzupełnić.

Jak stoi tylko przez noc to na następny dzień jest dobrze bo nie zdąży wyparować, a jak stoi dłużej to jest to co opisałem.

Macie jakiś pomysł?

Napisano

przed odpaleniem probowales pompowac pedalem gazu? lub nawet przy samym odpaleniu?

Napisano
  • Autor

Nie próbowałem, a co mi to da. Jak nie ma paliwa w komorze paliwa to co mam pompować. Zawsze odpalałem tak, ze zaciagam ssanie i rusza od razu, a jak stoi kilka dni to trzeba krecic. Jak kiedys zapalałez z saniem i gazem to sie zalewał wiec przestałem cisnac gaz

Napisano

przy wtryskach tez splywa, tyle ze elktroniczna pompa podpomuje jak wlaczysz zaplon, tego nie ma w gazniku i jak postoi to sila rzeczy trzeba jakos te paliwo tam dostarczyc w zime tez musze pedalem wajchowac, bo inaczej nie zapali

Napisano

> Nie próbowałem, a co mi to da. Jak nie ma paliwa w komorze paliwa to

> co mam pompować. Zawsze odpalałem tak, ze zaciagam ssanie i

> rusza od razu, a jak stoi kilka dni to trzeba krecic. Jak kiedys

> zapalałez z saniem i gazem to sie zalewał wiec przestałem cisnac

> gaz

ja w 903 zawsze "pompuje" nogą zeby.GIF (po przekręceniu kluczyka) i oczywiście na zimnym silniku zapalam tylko na ssaniu, tak jak kolega pisał.

Napisano
  • Autor

Ale 903 jest na wtrysku i ma pompe paliwa, czy nie? A ja mam pompe mechaniczna i gaźnik. zobacz swoją i moją budowe zasilania paliwem?

Nie wiem czy do mnie mozna pompe wstawic aby na poczatku popłyneło troche do gaznika?

Napisano

spróbuj to zobaczysz ... ja mam 899 na gaźniku i pompowanie pomaga w 100% ok.gif nie znam się na 700 bo byłem za mały jak mój tatuś pomykał takową ... ale powinno zadzialać

Napisano

> Ale 903 jest na wtrysku i ma pompe paliwa, czy nie? A ja mam pompe

> mechaniczna i gaźnik. zobacz swoją i moją budowe zasilania

> paliwem?

> Nie wiem czy do mnie mozna pompe wstawic aby na poczatku popłyneło

> troche do gaznika?

903 na gaźniku Weber smile.gif a więc jest i pompa mechaniczna, pompowanie nogą przed zapłonem daje rade zeby.GIF

Napisano

> CZeść.

> Mam takie ytanie. Ponieważ mój CC700 jest na gaźniku to jak dłużej

> stoi bez odpalania, zawsze przy rozruchu trzeba dłuższą chile

> kręcić aby pompa podała paliwo do gaźnika.

> Czy jest jakiś sposób na to aby paliwo które wyparowuje z gaźnika

> uzupełnić.

> Jak stoi tylko przez noc to na następny dzień jest dobrze bo nie

> zdąży wyparować, a jak stoi dłużej to jest to co opisałem.

> Macie jakiś pomysł?

Kolego moja 700 też tak ma:)) poprostu podpompuj paliwka gazem przed odpalaniem,potem zapalaj,przygazuj,wrzuć ssanie i już pociągnie dalej:))

Napisano

> 903 na gaźniku Weber a więc jest i pompa mechaniczna, pompowanie

> nogą przed zapłonem daje rade

potwierdzam, chociaż mądra książka, każe wyciągnąć ssanie do oporu, przekręcić zapłon, i jak silnik zimny to nie dotykać pedału przyspieszania. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Jedna są wersje 900 z gaźnikiem i z wtryskiem, mój błąd bo nie weiedziałem.

Ale mam inny problem. Dzisiaj jak odpalałem to po pierwsze miałem problemy z tym ze zaskoczył 5 sek popracował i gasł, a pozatym jakby chodził na jednym cylindrze. Dopiero jak sie trochę podgrzał przegazowałem i było OK.

Co sie mogło stać. Wczesniej tego nie było.

Napisano

> Jedna są wersje 900 z gaźnikiem i z wtryskiem, mój błąd bo nie

> weiedziałem.

> Ale mam inny problem. Dzisiaj jak odpalałem to po pierwsze miałem

> problemy z tym ze zaskoczył 5 sek popracował i gasł, a pozatym

> jakby chodził na jednym cylindrze. Dopiero jak sie trochę

> podgrzał przegazowałem i było OK.

> Co sie mogło stać. Wczesniej tego nie było.

u mnie takie objawy były jak miałem disco na kablach WN

Napisano
  • Autor

Prawde mówiac ja słysze jak sobie strzela na kablach.

Wymienie kable przed odpaleniem rano i sam jestem ciekawy czy zadziała?

Napisano

panowie a powiedzcie jak najlepiej pozbyć sie wody z baku i układu zasilania? słyszałem ze denaturatem tylko czy to coś da i jakie proporcje mniejwiecej smile.gifproszę o pomoc smile.gif

Napisano
  • Autor

Mój wujek (mechanik) zawsze mówił ze na cały bak leje 1/4 szklanki. sposób działa bo denaturat łączy sie z woda i z paliwem

Napisano

> Mój wujek (mechanik) zawsze mówił ze na cały bak leje 1/4 szklanki.

> sposób działa bo denaturat łączy sie z woda i z paliwem

aha zrobię tak w moim Agencie, bo czasami coś zaśsie i przerywa a po chwili znowu jedzie jakby nigdy nic smile.gif

Napisano
  • Autor

Wymieniłem przewody WN bo całe świeciły po przebiciach.

Założyłem nowe i po przejechaniu poru km popatrzyłem pod maskę a tam duża iskra skacze pomiędzy kapturkiem gumowyn na cewce na obudową. Co to jest ze tak przebija?

Napisano

> aha zrobię tak w moim Agencie, bo czasami coś zaśsie i przerywa a po

> chwili znowu jedzie jakby nigdy nic

nalej sobie tego denaturatu,jak nalejesz za duzo to nic sie nie stanie,tylko paliwo bedzie mocniejsze;)

Napisano

> Wymieniłem przewody WN bo całe świeciły po przebiciach.

> Założyłem nowe i po przejechaniu poru km popatrzyłem pod maskę a tam

> duża iskra skacze pomiędzy kapturkiem gumowyn na cewce na

> obudową. Co to jest ze tak przebija?

zima jest,wszystko marznie,topnieje,może woda gdzieś się dostala,a może gdzieś obudowa pęka(w co bardzo wątpie) przylookaj konkretnie co tam masz,jak to wyglada

Napisano
  • Autor

Zanim załozyłem nowe przewody to odtłuściłem wszystko.

A wyląda to tak że pomiędzy obudową metalową cewki a gumowym kapturkiem przewodu bije iskra i to mocna

Napisano

> zima jest,wszystko marznie,topnieje,może woda gdzieś się dostala,a

> może gdzieś obudowa pęka(w co bardzo wątpie) przylookaj

> konkretnie co tam masz,jak to wyglada

Dokładnie tak jak kolega mówi, woda grinser006.gif

ja u siebie na jesieni taką miałem sytuacje, że auto stało miesiąc nieużywane, po odpaleniu kichał prychał, gasnął, puki się nie nagrzał, wymieniłem filtr paliwa (taki z malucha za 4zł pasuję), zalałem pół baku i 1/4 denaturatu z butelki 0.5 zlosnik.gif i objawy jak ręką odjął. A wiedziałem co robić bo miałem takie przygody w zimie pod koniec lat 90-tych, ile ja się użerałem z gasnącym autem na skrzyżowaniu i trąbiącymi za mną autami. Tym szarpaniem, mimo wyciągnięcia ssania, dobrze, że wtedy nie rozbierałem gaźnika, nic by to nie dało, tylko bym tylko go popsuł. skromny.gif

Napisano

u mnie sa chyba popychacze #&$%$*#... bo dzieje sie identycznie jak przy zalaniu go pb98, teraz dolalem 1/2 butelki denaturatu na prawie pelny bak, jade i a tu go nagle zamulilo i smrod spalenizny, zgasilem chwile postal i chodzil normanie tyle ze dwa razy tak samo sie stalo... teraz nie wiem co zrobi, bo nie sumiecha mi sie stawiac co 10km i gasic zeby popychacze sie ustawily....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.