Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszkodzony komputer ?

Featured Replies

Napisano

Od jakiegos czasu (ciezko powiedziec od jak dawna, bo malo jezdze na benzynie) mam taki problem, ze jadac na benzynie (bo np gaz sie w butli skonczyl) autko mi gasnie, konkretnie dzieje sie tak jak np dojezdzam do swiatel i chce sie zatrzymac. Probowalem juz resetowac kompa i programowac na nowo (czyli odlaczam aku, czekam ilestam minut, podlaczam, odpalam i czekam az sie nagrzeje nie dotykajac gazu), efekt jest taki, ze i tak gasnie. Zaczynam sie zastanawiac czy to sterownik nie jest np uszkodzony od lichej elektroniki gazu (co jakis czas obroty na biegu jalowym zaczynaja wariowac, tzn sa za wysokie i reset kompa na jakis czas pomoga). Moze jest to inna przyczyna, a moze ktos sie juz z tym spotkal? Kompa oczywiscie moge wymienic tylko nie chce na darmo wyrzucic kasy. Pomozecie ? grinser006.gif

Napisano

A może powinieneś spróbować od razu jeździć po odłączeniu i podłączeniu akumulatora?

Czy komp wyrzuca jakieś błędy?

Napisano
  • Autor

Byc moze, ale wydaje mi sie ze procedura mowi zeby odpalic go i zostawic zeby sobie wolne obroty wyregulowal. Bledow zadnych nie wywala, ale moze dlatego ze jezdze na gazie i emulacja sondy jest, tyle ze chyba inne bledy tak czy inaczej powinno wyrzucac?

Napisano

> procedura mowi zeby odpalic go i

> zostawic zeby sobie wolne obroty wyregulowal.

To mit.

To może być brudny wtryskiwacz, lewe powietrze przy przepustnicy itp. Jeśli przytrzymasz go na obrotach aż się zatrzyma to potem chodzi dobrze, czy też zgaśnie?

Napisano
  • Autor

Moze i tak byc, jutro postaram sie to sprawdzic, ewentualnie pojutrze. Czy jest lewe powietrze mozna chyba sprawdzic malujac okolice przepustnicy benzyna? Co do wtryskiwacza to probowalem srodka, ktorego dolewa sie do benzyny, ale jak widac bez efektu. Tylko tyle, ze moze byc tak zabrudzony, ze taki specyfik mu nie pomoze tylko kapiel w wanience ultradzwiekowej grinser006.gif

Napisano

Spróbuj podokładać dodatkowe masy do silnika, kolektora ssącego i komputera.

Napisano

To i ja się przy okazji podłącze,mam podobny problem z tym że u mnie dzieje się to przy większych prędkościach,np.poza miastem przy jeżdzie na benzynie przy prędkości przyjmijmy około 100km po wciśnięciu sprzęgła nie zawsze ale często gaśnie.Przy jeździe po mieście nie ma problemu.Na gazie jest wszystko ok.

Napisano

> Od jakiegos czasu mam taki problem, ze jadac na benzynie autko mi gasnie, konkretnie dzieje sie tak jak

> np dojezdzam do swiatel i chce sie zatrzymac. (co jakis czas obroty na biegu

> jalowym zaczynaja wariowac, tzn sa za wysokie

Tak składając to do kupy to można by się czepić krokowca bo jakby nie patrzył to na wolnych obrotach on steruje powietrzem i on też powinien zareagować jak puszczasz gaz i silnik schodzi z obrotów.

Napisano

tez bym raczej obstawial wtryskiwacze z racji tego, ze rzadko uzywany na benzynie. Tzn najlepiej jakby autor watku doprecyzowal co znaczy wg 'rzadko' smile.gif

Napisano
  • Autor

Dziala predkosciomierz grinser006.gif a co do rzadko to jutro pojezdze i potestuje, bo tak na sucho to moge sobie gdybac grinser006.gif Z tym krokowcem to nie wiem, ale czyscilem go nie tak dawno, a poza tym na gazie chodzi ok, a przeciez tez pracuje wtedy, no chyba, ze jest bogatsza mieszanka ustawiona na jalowym gazu i dlatego tak sie nie dzieje.

Napisano
  • Autor

> Dziala predkosciomierz a co do rzadko to jutro pojezdze i

> potestuje, bo tak na sucho to moge sobie gdybac Z tym

> krokowcem to nie wiem, ale czyscilem go nie tak dawno, a poza

> tym na gazie chodzi ok, a przeciez tez pracuje wtedy, no chyba,

> ze jest bogatsza mieszanka ustawiona na jalowym gazu i dlatego

> tak sie nie dzieje.

EDIT:

podobno ojciec dzisiaj tankowal i odbijal mu ciagle pistolet. Myslicie, ze zawor kapotazowy, albo odpowietrzenie moze miec wplyw na gasniecie "przy dojezdzaniu do swiatel"? Moja teoria jest taka, ze jesli odpowietrzenie nie dziala tak jak nalezy i tworzy duze podcisnienie to pompa nie ma sily pobierac paliwa i autko gasnie, ale to tylko moje bardzo daleko idace dywagacje filozoficzne grinser006.gif

Napisano

Niewykluczone, choć pompa ma dość siły, żeby wytworzyć takie podciśnienia, że zbiornik może implodować.

Napisano
  • Autor

O ile jest to pompa BOSCHA grinser006.gif a nie jakis zamiennik za 100zl. Moja piekna pompa oryginalna zostala tak zatarta, ze szczotki wytopily sie na zewnatrz obudowy grinser006.gif No i jezdze wlasnie z takim zamiennikiem.

Napisano
  • Autor

Odpisuje jako kolejny post, zeby sie pojawil jako nieprzeczytany i nie zaginal, choc wolalem tego nie robic grinser006.gif

Sprawdzilem jak sie zachowuje autko. Wyglada to tak, ze zwalniajac do zatrzymania tak z 30km/h i wiecej w pewnym momencie autko oznajmia mi, ze zgaslo lampkami na desce. Np skrecajac wydaje mi sie, ze pompa wspomagania jeszcze dodatkowo obciaza silnik i gasnie gwaltowniej. Dodatkowo odczuwam szarpniecie przy wysprzeglaniu, taki kangur po zmianie biegu, tak jakby w pierwszej fazie wlasnie mieszanka byla za uboga czy cos takiego. Nie jest wazne czy hamuje silnikiem (czyli jade na biegu trzymajac lekko hamulec), czy na wcisnietym sprzegle i hamulcu. Autko rzadko kiedy nie gasnie przy dojezdzaniu do skrzyzowania.

Moje wrazenie jest takie jakby przy niskich obrotach albo nie dostawal odpowiedniej ilosci paliwa, albo powietrza, ale stawialbym na to pierwsze, biorac pod uwage, ze na gazie jest ok. Co o tym myslicie? Do tego dochodzi jeszcze to odbijanie pistoletu, ale aura nie sprzyja na zagladanie do tego grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.