Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Check engine + stukot wtyskiwacza

Featured Replies

Napisano

Taka sytuacja! Pare dni temu na sporym zaśnieżonym placu zacząłem kręcić bączki trzymając silnik na drugim biegu i obrotach około 4,5 tyś po kilku minutach takiej jazdy wywaliło mi check engine. Zgasiłem gada dałem odpocząć i po pewnym czasie przekręciłem zapłon i check świecił dalej. Po odpaleniu zgasł ale jak ruszyłem i oroty przekroczyły 2 tyś check znowu świecił. Od tamtego czasu dzieje sie tak cały czas. Zapłon- check świeci, odpalam- gaśnie, silnik zostaje obciążony- check świeci, hamuje silnikiem lub mam wolne obroty- check gaśnie. Silnik pracuje normalnie tylko stuka wtryskiwacz na benzynie. Lambda ok. Odłączałem kleme na noc- nie pomogło. Może komputer wywalił jakieś błędy? Można je skasować metodą na zworke? Zorientowanych proszę o rade

Napisano

> Może komputer wywalił

> jakieś błędy?

No właśnie, może przydałoby się je odczytać.

Napisano
  • Autor

> na zworkę skasować?? Raczej odczytać

ok jestem lamerem nigdy tego nie robiłem:) Mogę prosić o szczegóły albo jakieś namiary?

Napisano

> ok jestem lamerem nigdy tego nie robiłem:) Mogę prosić o szczegóły

> albo jakieś namiary?

KLIK wchodzisz do działu "Technika" i wybierasz "Wykryj to sam"

Napisano
  • Autor

zdiagnozowałem

1. Moduł sterujący Quad

2. Wtryskiwacz- zbyt niskie napięcie

Sprawdziłem napięcie w zasilaniu modułu- jest ok.

Ide jeszcze raz polutować kable od wtryskiwacza bo gościom którzy zakładali gaz chyba słabo idzie lutowanie i to tam może być zwarcie. jeśli to nic nie da to radzicie wymienić ten moduł???

Napisano
  • Autor

przewody do wtryskiwacza poprawiłem i poprawnie zaizolowałem i powiedzmy że ten problem mam z głowy. pomierzyłem napięcia i niby wszystko ok. Odpiąłem kleme, sczytałem błędy i pokazało tylko 12tke, odpaliłem przejechałem kawałek i check dalej zapala sie jak silnik wchodzi na obroty frown.gif sczytałem ponownie błędy i znowu jest 93- moduł quad. Ma ktoś koncepcje jak z tym walczyć?

Napisano

> 93- moduł quad. Ma ktoś koncepcje jak z tym walczyć?

Wpisz w szukarkę quad i daj sobie 3 lata (oczywiście szukaj tylko na forum astry). Niewiele było tematów o tym więc nie bedziesz musiał się przekopywac tygodniami wink.gif

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.