Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana paska, urwany przewód CC700

Featured Replies

Napisano

Witam, 1wsza sprawa: Chciałem wymienić pasek w 700cie i mam problem, czy tam jest jedna śruba do poluzowania alternatora? ta z góry? Bo ja popuściłem ale altek ani drgnie crazy.gif 2ga to taka , że pod alternatorem leci kabelek od wiązki która leci do czujnika przy wentylatorze i przychodzi do dołu silnika (miski?) I jest urwany przy samej wtyczce, wtyczka mi się rozsypała z czujnika wystaje kabel crazy.gif. Co to jest za kabelek? i jaki czujnik to jest? Czy narazie mogę tak jeździć bo nie chce mi sie w zimnie robić sick.gif

Napisano
  • Autor

aha i czy taki wtyk co mi się rozleciał dostane gdzieś w sklepie??

Napisano

> Witam, 1wsza sprawa: Chciałem wymienić pasek w 700cie i mam problem,

> czy tam jest jedna śruba do poluzowania alternatora? ta z góry?

> Bo ja popuściłem ale altek ani drgnie 2ga to taka , że pod

> alternatorem leci kabelek od wiązki która leci do czujnika przy

> wentylatorze i przychodzi do dołu silnika (miski?) I jest urwany

> przy samej wtyczce, wtyczka mi się rozsypała z czujnika wystaje

> kabel . Co to jest za kabelek? i jaki czujnik to jest? Czy

> narazie mogę tak jeździć bo nie chce mi sie w zimnie robić

jesli dobrze zrozumialem to wtyczka ktora wystaje z miski to czujnik cisnienia oleju, bez niego tez bedzie chodzil, tyle ze na tablicy sie nie bedzie swieci (sprawdz wlacz zaplon, jak sie nie zaswieci lamkpa oleju, to bedzie to) mozesz ja wyciagnac, opciac troche kapturek plaskikowy zlutowac i zaizolowac, troche drut ale u mnie chodzi 270751858-jezyk.gif, co do alternatora to jest tylko jedna sruba, kiedy ja odkrecisz to alternator da sie przesunac w strone kola pasowego, tylko trzeba uzyc nawet sporo sily za pierwszym razem, pozniej chodzi juz ok

Napisano
  • Autor

Dziękuje bardzo ok.gif problem w tym że właśnie latek nie chce ruszyć za cholerę oslabiony.gif Nie chciałem ubrudzić "niedzielnej" kurtki także zrezygnowałem sick.gif co do kabelka to wtyczka wypadła z czujnika a z czujnika wystaje przewód crazy.gif powinien przecież wyjść chociaż ciągnąłem i nie chciał dziad wyleść icon_rolleyes.gif

Napisano

co do kabelka to wtyczka wypadła z czujnika a z

> czujnika wystaje przewód powinien przecież wyjść chociaż

> ciągnąłem i nie chciał dziad wyleść

wtyczka jest polaczona na stale chyba przynjamiej tak to umnie wygladalo, bo urwal mi sie w kapturku wtyczki, zostalo w niej troche kabla i wygladala to tak ze jest tam na stale, dlatego dolutowalem go do tej resztki

Napisano
  • Autor

wydaje mi się że to powinna być jakaś resztka z wtyczki bo przecież wtyk przychodzi do czujnika ,a wątpię żeby wyrwał jakiś kabel z czujnika oslabiony.gif chyba żę tak zadrutuje i po sprawie biglaugh.gif nie będzie wtyczki będzie drut zlosnik.gif

Napisano

A przy alternatorze w 700-secie nie ma czasem 2 śrub ? Jedna u góry , druga u dołu altka ?

Napisano

> A przy alternatorze w 700-secie nie ma czasem 2 śrub ? Jedna u góry ,

> druga u dołu altka ?

od dolu jest tylko ze lepek jest okragly i dziala jak zawias jak poluzujesz gorna

Napisano

> A przy alternatorze w 700-secie nie ma czasem 2 śrub ? Jedna u góry ,

> druga u dołu altka ?

No bo właśnie tak jest, dolną trzeba popuścić wtedy altek będzie swobodnie się przesuwał.

Napisano
  • Autor

> No bo właśnie tak jest, dolną trzeba popuścić wtedy altek będzie

> swobodnie się przesuwał.

pod auto trza wleść??

Napisano
  • Autor

> zdjac nadkole

w 900cie trzeba nadkole zdejmować wink.gif tu jest na wierzchu altek

Napisano

> Dziękuje bardzo problem w tym że właśnie latek nie chce ruszyć za

> cholerę Nie chciałem ubrudzić "niedzielnej" kurtki także

Użyj newtona.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> No bo właśnie tak jest, dolną trzeba popuścić wtedy altek będzie

> swobodnie się przesuwał.

Zgadza się ok.gif

Napisano

Nie trzeba wyjmowac nadkola, ani wchodzić pod auto, ja wymieniałem szczotki w altku i jakos udało mi sie go wyciągnąć, choc fakt, troche musiałem sie nagimnastykować, ale dasz rade grinser006.gif żeby ruszyc altek musisz niestety popuścić te dolną śrube crazy.gif

Napisano

to wychodzi ze moje to znowu jakis drut:P, bo u mnie od strony zderzaka sruba ma okragky lepek jak gwozdz, chyba z jakims zabezpieczeniem o ile dobrze kojarze, chyba ze od drugiej strony od grodzi jest cos hmm.gifniewiem.gif u mnie w kazdym badz razie wystarczylo gorna odkrecic

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.