Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zabawy z prądem - Brava 1.2

Featured Replies

Napisano

Witam i proszę o poradę. Krótkie wprowadzenie: Wczorajszego ranka wsiadłem do wozu przekręciłem kluczyk i zamiast ładnego dźwięku uruchamianego silnika usłyszałem jęki rozrusznika charakterystyczne dla rozładowanego akumulatora. Wyjąłem kluczyk ze stacyjki i ze zdziwieniem ujrzałem działający wyświetlacz licznika kilometrów, a więc jakieś zwarcie. Nie było czasu na kombinacje (praca!) odłączyłem klemę i wieczorem wróciłem do tematu. Podładowałem aku prostownikiem przez noc, dziś rano zapiąłem aku (wiem że powinienem poszukać źródła zwarcia!) przekręciłem kluczyk, konsolka "rozbłysła światełkami" tak jak być powinno, rozruch i...finito. Zero prądu wszystko zgasło. Chwilę temu sprawdziłem bezpieczniki i w skrzynce pod kierownicą, i w dwóch miejscach w komorze silnika - wszystko ok. Aku naładowany - sprawdziłem. Jeśli nie jakiś bezpiecznik to co mogło "odciąć" zupełnie prąd? Jakieś sugestie?

Napisano

Sprawdź przede wszystkim czy przewód masowy ( minus ) od akumulatora do silnika/karoserii jest w porządku i czy ma dobry styk .

Rozumiem że klemy są czyste i kable solidnie przykręcone ?

Napisano

Możesz spróbować taki motyw zrobić wyciągając bezpieczniki od najmniej potrzebnych rzeczy,wyciągaj po kolei ale nie wsadzaj z powrotem. Radio, ogrzewania szyby, światła itd. wyciągaj tylko to bez którego będzie dało się uruchomić silnik.

Spróbuj może jeszcze jaki inny akumulator podpiąć.

Napisano

sprawdź gruby przewód przy rozruszniku, czy aby nie luźny, oraz pozostałe przewody przy akumulatorze, stan zakucia zacisków i połączenia z masą, stan plecionki między silnikiem i nadwoziem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.