Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana wahacza - przód

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich wink.gif mam pytanko, kupiłem wahacz na przód ( TRW ) i się zastanawiam czy warto się brać za wymianę samemu ? Mam chęć, mam kanał mam pomoc kumpla .... Czy muszę coś wiedzieć od starych weteranów w tym temacie by mi było lżej ?? Piszcze co Wam przyjdzie do głowy 20.GIF

Napisano

Kupiłeś tylko jeden wahacz?

Lepiej od razu wymienić 2. Robota niewiele dłuższa i raz płacisz za zbieżność.

Wymiana była opisywana na forum wielokrotnie - zdejmowanie

banalnie proste, gorzej z montażem.

Przy montażu trudno jest go wpasować na miejsce - przeszkadza kolumna amortyzatora.

Warto ją odkręcić od zwrotnicy.

Napisano

> Czy muszę coś wiedzieć od starych

> weteranów w tym temacie by mi było lżej ??

Lżej na pewno ci pójdzie jak poczytasz posty dot. wymiany , których w archiwum nie brakuje smirk.gif

Jeśli masz kanał i chęci oraz trochę zdolności manualnych to na pewno dasz radę ok.gif

Napisano

>mam

> kanał

na kanał załóż jakieś deski bo wpadniesz i sobie coś zrobisz grinser006.gif, z resztą sobie poradzisz/cie ok.gif

Napisano

Czy muszę coś wiedzieć od starych

> weteranów w tym temacie by mi było lżej ?? Piszcze co Wam

> przyjdzie do głowy

Browara kup, wtedy pójdzie lżej.

Dasz sobie radę. Pomoc kumpla niezbędna i łom ci się przyda, żeby naprowadzić otwory.

Napisano

Jako mechanik samochodowy, powiem Ci, że wahacz przedni w BBM jest najtrudniejszy do włożenia spośród wszystkich aut jeżdżących po naszych drogach.

Napisano

> Jako mechanik samochodowy, powiem Ci, że wahacz przedni w BBM jest

> najtrudniejszy do włożenia spośród wszystkich aut jeżdżących po

> naszych drogach.

Jako nie mechanik pytam gdzie ty widzisz trudność? Robiłem to w Temprze (te same wachacze) i mojej Maryśce plus paru samochodach moich znajomych. Gdzieś w sumie ok 10 szt zmieniłem ,zawsze sam ,zawsze bez problemu.

Przy tyle to się trzeba trochę pogimnastykować. Ale przód to pestka. biglaugh.gif

Napisano

> Jako nie mechanik pytam gdzie ty widzisz trudność? Robiłem to w

> Temprze (te same wachacze) i mojej Maryśce plus paru

> samochodach moich znajomych. Gdzieś w sumie ok 10 szt zmieniłem

> ,zawsze sam ,zawsze bez problemu.

> Przy tyle to się trzeba trochę pogimnastykować. Ale przód to pestka.

To w takim razie zapytam, czy wymieniałeś wahacz w Audi 80, A4,A6, Opel Astra I,II, Vectra A,B, Omega B, Golf III, IV, Octawia, Peugeot 206, 306, Civic, Accord, Xara itd. To auta, które najczęściej wymieniają, naprawiają wahacze (tak na szybko z pamięci) i jeśli w BBM dla Ciebie to pestka, to w tych autach to pół pestki. O to mi chodziło, że w niektórych samochodach można samemu wymienić wahacz w 5 minut.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za odpowiedzi smile.gif Dzwoniłem do znajomego mechanika, powiedział, że za 5dyszek w 30 min to zrobi .... Myślę, że się zdecyduje bo siedzieć w nieogrzewanym garażu teraz to średnio przyjemne a i zostałem sam na polu bitwy więc nie chce się porywac z tematem. Jeszcze raz dzięki wszystkim za odpowiedzi, jak zwykle były dla mnie pomocne - 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.