Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Orientacyjna wycena przeróbki clio z wersji cięzarowej

Featured Replies

Napisano

na osobową. Czy ktoś może mi podać koszt takiej przeróbki? Jast to auto z Francji - firmowo ciężarówka 2-osobowa. Czy jest mozliwe zrobienie u nas wersji 5-osobowe (pewnie jest - we FR nie ma szans), czy to sie opłaca? Pozdrawiam

91ce0a26012079.gif

Napisano

Nie chcę wprowadzać w bład ale,kiedyś była taka możliwość.

Musisz kupić tylne siedzenie, pasy itp.

Jedziesz na SKP na przegląd tylko on coś koło 500Pln kosztował.

I ze świstkiem do wydziału komunikacji i po ptokach zlosnik.gif

Napisano

> Nie chcę wprowadzać w bład ale,kiedyś była taka możliwość.

> Musisz kupić tylne siedzenie, pasy itp.

> Jedziesz na SKP na przegląd tylko on coś koło 500Pln kosztował.

> I ze świstkiem do wydziału komunikacji i po ptokach

A jak wygląda sprawa drugą stronę ? Czyli z osobówki na ciężarowe, da się tak cool.gif

Napisano

> Nie chcę wprowadzać w bład ale,kiedyś była taka możliwość.

> Musisz kupić tylne siedzenie, pasy itp.

> Jedziesz na SKP na przegląd tylko on coś koło 500Pln kosztował.

> I ze świstkiem do wydziału komunikacji i po ptokach

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif wyjaśnij mi rzeczowo czemu takie brednie opowiadasz ?

szczególnie że sam piszesz ... " nie chcę wprowadzić w błąd" ... crazy.gif

Napisano

> A jak wygląda sprawa drugą stronę ? Czyli z osobówki na ciężarowe, da

> się tak

tak samo ... tylko że nie 500 a prawie 150 .. .dokładnie nie pamiętam

ew. oświadczenie o zmianach konstrukcyjnych jeśli stacja diagnostyczna nie ma takowych ... ( moja zaprzyjaźniona ma ) plus badanie techniczne stwierdzające wykonanie zmian technicznych i po temacie ... generalnie nie ma znaczenia w którą stronę wykonujesz przeróbkę

Napisano

> na osobową. Czy ktoś może mi podać koszt takiej przeróbki? Jast to

> auto z Francji - firmowo ciężarówka 2-osobowa. Czy jest mozliwe

> zrobienie u nas wersji 5-osobowe (pewnie jest - we FR nie ma

> szans), czy to sie opłaca? Pozdrawiam

nie napisałeś jakie to auto ... nie każdy po tapicerce rozpozna że to clio model około 2001 r. rotfl.gif

zestaw do takiego Clio od 1200 do 1800zł kompletny ( naprawdę kompletny a nie tylko kanapa boczki i półka i pasy wink.gif

zamontować i na stację diagnostyczną po przegląd , do 150zł i "przerejestrować" zarejestrować w Wydziale Komunikacji ...

polecam zarejestrować jako ciężarówka a później zmienić przeznaczenie ... unikniesz opłacania akcyzy ... no ale w karcie pojazdu będzie wpis ciężarowy i w adnotacjach że zmieniono przeznaczenie na osobowy

jeśli zrobisz to wszystko przed pierwszą reejstracją to nie będzie takiego wpisu ale będziesz musiał opłacić akcyzę

Napisano

> wyjaśnij mi rzeczowo czemu takie brednie opowiadasz ?

Kiedyś był reportaż na ten temat chyba na TVN Turbo i mowa była o takich kosztach

Napisano

Kiedyś - w okolicah 2000 roku dało się tak zrobić. Mój kumpel miał Megane Societe przerobione na osobówkę. Nie pamiętam niestety nic więcej, poza tym że wszystko w tym samochodzie nie trzymało się kupy ( kolory tapicerki, mocowanie tylnej kanapy i parę innych ). Jak dla mnie jest to rzeźba smile.gif.

Pozdrawiam

Napisano

Ja tak ,,przerabiałem'' swoją felicję.Koszt ok 320 zł(3 lata temu).Pasy, siedzenia, wszystko było...tylko kratkę wyjełem własnoręcznie(bo zaczepy od wibracji po latach popękały, więc się udało bez odkręcania jump.gif).Gdyby jeszcze oni mieli wyjać to bym 50 zł jeszcze musiał zapłacić ekstra, a tak wydali mi papier, ze to oni dokonali zmian konstrukcyjnych...Jeden wielki pic na wodę, aby człowieka wyruchać na kasę...Odwiedziny 2 stacji kontroli(aby się nikt nie przyczepił, że 1 zmienia i ta sama potwierdza pop. zmian screwy.gif, kupa papierków.Poczucie zgwałcenia moralnego i to jeszcze z łaski(bo na twoje życzenie).Ogólnie traumatyczne przeżycie, przypominające, że się urodziłeś w polsce...

Napisano

Pomagałem 1 misiąc temu kupić szwagrowi auto. Padło na Fokus I 4 osobowy, ciężarowy po firmie. Autko super stan o dziwo (ale nie o to).

Przed kupnem zastanawialiśmy się jak przerobić to na osobówkę, i będąc obecnie w tym temacie sprawa wygląda następująco.

1. Jeśli nie masz siedzeń pasów itd. to musisz to wszystko mieć tak jak w oryginalnej osobówce, aby auto przekwalifikować na osobowe. (Twoja osobista sprawa jak te części zdobędziesz, możesz wszystko we własnym zakresie kupić i zamontować, po czym nie możesz się przyznawać do tego, tylko mówić na przeglądach że tak było tylko autko było zarejestrowane na ileś tam osób).

2. Jedziesz do zakładu wyspecjalizowanego do przerabiania aut ciężarowych na osobowe. Jeśli masz wszystko kompletne, siedzenia, pasy, zagłówki, to wystawiają ci papier odpowiedni za 50zł i dowidzenia. (jeśli nie masz głuipiego 1go pasa to zapomnij o papierku, chyba że ci taki założą, oczywiście nie za darmo).

3. Z papierkiem za 50zł jedziesz na przegląd na Stację diagnostyczną i diagnosta wizualnie sprawdza czy wszystko się zgadza, po czym płacisz 180zł i dowidzenia.

4. Z tym wszystkim idziesz do UK i płacisz za nowy dowód rejestracyjny auta jako osob.

Jeśli chodzi o Focusa, to szwagier dał sobie spokój. Brakuje mu tylko 1den pas środkowy z tyłu. Używek nie ma a nowy 400zł. Jeździ 4 osobowym i się nie przejmuje, ja bym tak nie chciał zakrecony.gif

Napisano

> Jeśli chodzi o Focusa, to szwagier dał sobie spokój. Brakuje mu tylko

> 1den pas środkowy z tyłu. Używek nie ma a nowy 400zł. Jeździ 4

> osobowym i się nie przejmuje, ja bym tak nie chciał

Niech dobrze poszuka na Alledrogo, ja w 5 minut znalazłem kilka w cenach od 100 do 250 zł (czasami taniej kupić kanapę z pasem i przełożyć pas).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.