Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G alarm stig 43/46 potrzebna pomoc

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem z alarmem Sitg 43/46 pisałem na kilku forach i nikt mi nic nie odpowiada bądź temat jest usuwany . A więc tak posiadam taki alarm chciałem z niego wykorzystać tylko czujnik wstrząsowy oraz czujnik ruchu opcja dodatkowa centralnego nie będę podłączał . Zostało to podłączone w następujący sposób .Zasilanie czujnik wstrząsowy oraz czujnik ruchu . Alarm nie działa tak jak powinien załączy się ale nie działa tak jak powinien syrena nie wydaje takiego dziwęku jak powinna , oraz po wyłączeniu alarm ponownie sam się uzbraja , domyślam się że nie wszystko jest jeszcze podłączone miał ktoś doczynienia z tym dziwactwem jeśli tak to proszę o rady jak i co podłączyć.

Napisano

ja mialem do czynienia bo montowalem takowy w F-ce ,a co?? hmm.gif

Napisano
  • Autor

Tak jak pisałem co powinno być podłączone żeby to działało tak jak powinno , nie podłączam centralnego zamka i odcięcia zapłonu . Opisałem jak to wygląda.

Napisano

. A więc tak

> posiadam taki alarm chciałem z niego wykorzystać tylko czujnik

> wstrząsowy oraz czujnik ruchu opcja dodatkowa centralnego nie

> będę podłączał . Zostało to podłączone w następujący sposób

> .Zasilanie czujnik wstrząsowy oraz czujnik ruchu

rozumiem, ze schematu do w/w urzadzenia nie posiadasz ja niestety nie mam juz bo samochod od 2 lat jezdzi w norge. Z tego co pamietam to syrena jest dwu tonowa i wydaje wlasnie slaby dzwiek - masa powinna byc podlaczona do karoserii ,a nie jak producent zaleca do wiazki dolaczonej z centralka. Po drugie schemat do alarmu dostaniesz ze strony producenta stig.pl

, oraz po

> wyłączeniu alarm ponownie sam się uzbraja , domyślam się że nie

ale jak to wyglada - zamykasz samochod z kluczyka badz z pilota w nim ,a on i tak sie zalacza tak mam to rozumiec hmm.gif - bo jesli tak to TTTM - i nic z tym nie zrobisz takie tam wymysly bezpieczenstwa producenta, a jesli np uzbraja sie w momencie odpalenia silnika to powinien byc gdzies w ukrytym (najczesciej) miejscu wlacznik/przelacznik ktory rozbraja silnik w momencie uruchomienia silnika, moze byc jeszcze prawdopodobienstwo, ze nie zostala podlaczona krancowka w drzwiach do instalki alarmu

bez schemtau to slaby temat , a zdjecia z opisem potrzebnej czesci instalacji samochodu znajdziesz na forum poszukaj sobie wink.gif

jesli nie posiadasz instrukcji ani schemtau w/w napisz na stronie producenta co Ci podalem to podesla do Ciebie w formie elektronicznej

powodzonka

Napisano
  • Autor

Więc tak alarm uzbrojony podchodzę uderzam w auto alarm wyje ok wyłączam go a on po jakimś czasie około 30 s sam się załącza to może być ten włącznik ukryty z tego co widzę jest takie coś. Ale dlaczego syrena nie wydaje takiego dźwięku jak powinna . Do krańcówek od drzwi nic nie było podpinane .

Napisano

> Więc tak alarm uzbrojony podchodzę uderzam w auto alarm wyje ok

waytogo.gif

> wyłączam go a on po jakimś czasie około 30 s sam się załącza to

> może być ten włącznik ukryty z tego co widzę jest takie coś.

dokladnie to jest to waytogo.gif

> Ale dlaczego syrena nie wydaje takiego dźwięku jak powinna .

byc moze jest uszkodzona - byc moze jest podpieta do nie tego przewdu zasilajacego - zadu zo nie widomych najgos=zej, ze nie wiasz jak i gdzie bylo to wpiete niewiem.gif

Do

> krańcówek od drzwi nic nie było podpinane .

kolejna przyczyna wadliwego dzialania alarmu.

Napisano
  • Autor

Mam 3 sprawne syreny , na każdej tak samo . Podpięta raczej ok plus do plusa tak jak na schemacie i minus masa było tak na schemacie .

Napisano

> Mam 3 sprawne syreny , na każdej tak samo . Podpięta raczej ok plus

> do plusa tak jak na schemacie i minus masa było tak na schemacie

> .

to nie pozostaje nic innego jak padajacy przekaznik syreny w centralce bo wzmacniacz jest wbudowany w syrence waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Może być taka opcja że alarm będzie działał tylko na oryginalnej syrenie ? A na tych co mam nie frown.gif .

Napisano

> Może być taka opcja że alarm będzie działał tylko na oryginalnej

> syrenie ? A na tych co mam nie .

oczywiscie ,ze tak przekaznik moze byc za malej mocy i beda sie rozne cuda dzialy ,a nie masz oryginalnej ??

Napisano
  • Autor

Oryginalną zdobędę dopiero jutro lub w środę zobaczymy co będzie po podpięciu oryginału .

Napisano

> Oryginalną zdobędę dopiero jutro lub w środę zobaczymy co będzie po

> podpięciu oryginału .

daj znac wink.gif

Napisano

> Więc tak alarm uzbrojony podchodzę uderzam w auto alarm wyje ok

> wyłączam go a on po jakimś czasie około 30 s sam się załącza to

> może być ten włącznik ukryty

Może nie tyle wyłącznik ukryty ale alarm nie uzbroi się jeśli otworzysz drzwi. No ale skoro nie podpinałeś do krańcówek w drzwiach...

W zasadzie każdy alarm z jakim miałem do czynienia miał tak, że kiedy dezaktywowało się pilotem, to trzeba było otworzyć drzwi bo inaczej w ciągu okreslonego czasu się uzbrajał. Ma to zabezpieczać przed przypadkowym dezaktywowaniem alarmu.

Napisano
  • Autor

Rozumiem a jest taka opcja że zamiast podłączania do krańcówek w drzwiach zamontuję jakiś włącznik i sam po wejściu będę dezaktywował alarm .

Napisano

> a jest taka opcja że zamiast podłączania do krańcówek w

> drzwiach zamontuję jakiś włącznik i sam po wejściu będę

> dezaktywował alarm .

Nie ma problemu. Przewód który ma iść z centralki do krańcówki podłącz do jednego "końca" wyłącznika, a z drugiego końca wyłącznika daj do masy.

Nie wiem tylko dlaczego chcesz sobie tak utrudniać życie wink.gif

Napisano
  • Autor

Ok to jeszcze została ta nieszczęsna syrena .

Napisano
  • Autor

Więc tak mam oryginalną syrenę i nadal nic , obawiam się że centrala padła . Wziołem centralkę do domu podłączyłem tylko zasilanie oraz syrenę i czujnik wstrząsowy i nadal ten sam efekt . Na wyprowadzeniu z centrali tam gdzie się podłącza plus syreny pojawia się 12volt i znika przekaźnik załącza i rozłącza . Kurcze co za pech . frown.gif

Napisano

no to masz problem rozwiazany dot. syreny wink.gif

Napisano
  • Autor

Dokładnie a tak przy okazji jaki alarm byście polecali , nie będę już otwierał nowego tematu , chodzi mi o coś prostego czujniku ruchu już mam i wstrząsowy też mam .

Napisano

> Dokładnie a tak przy okazji jaki alarm byście polecali , nie będę już

> otwierał nowego tematu , chodzi mi o coś prostego czujniku ruchu

> już mam i wstrząsowy też mam .

zdecydowanie AMPIO recznie skaldane i na miejscu testowane zaklad produkcyjny miesci sei kolo szczecina w policach - zadne chinskie scierwa lata pisemnej gwarancji prosze waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.