Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najlepszy pomysł na filmy dvd w aucie ???

Featured Replies

Napisano

Witam, chcę odtwarzać filmy dvd i divx w mojej pandzie. Pytanko jaki jest najlepszy a w zasadzie najtańszy sposób. Najprościej i najtaniej jest kupić sobie przenoście dvd za 200zł (to już mam) ale nie o to chodzi. Chcę mieć na stałe 7 calowy monitorek i dzwięk z dvd w moim audio w pandzie (zestaw 2 drożny helix i skrzynia jbl br1024 i wzmacniacz magnat rx22).

Na razie najtaniej wychodzi pomysł kupna monitorka 7 cali za 300zł i radia jvc z możliwością odtwarzania dvd za 550zł. Ale widziałem też radia na 2 din już z wyświetlaczem 7 cali dotykowym do tego za około 1300zł (firma audiomedia) nie wiem czy takie coś się nadaje? Bo takie porządne dobrej firmy to chodzą za około 2 tysie.

Prosze o pomoc, może ktoś już ma filmy w aucie i się podzieli uwagami.

Najlepsze jest jeszcze to że jeśli miał bym radio i wyświetlacz oddzielnie to lcd będzie zamontowany w miejscu radia, a radio pójdzie do schowka ale panel radia przeniósł bym np na sufit koło lusterka (to też bedzie sztuka zrobić).

Napisano

Powiem Ci tak jakbym mial wywalic 1,3 na radio z dvd krotko mowiac byle jakiej firmy to wolalbym dolozyc te 700 zl i miec np Alpine co z teg oze zaoszczedzisz teraz 700 zl jak potem mozez miec problem a taki alpine i wyglada i gra przecudnie smile.gif tez chcialem isc ta droga i kupic byle by mialo dvd ale przemyslalem sprawe i w czerwcu kupuje jakiegos alpine z dvd przemysl na spokojnie poczekaj chwile i kupuj dobry sprzet

Napisano

kolega powyżej ma rację, możesz sobie zrobić dość ciekawy zestaw za dośćciekawą sumkę i mieć spokój

mnie nie zależało na wyświetlaczu i kupiłem radio 1 DIN z ekranem 3.6" i wystarczy do codziennego użytku

płyty DVD z muzyką, czasem jakiś koncert na DVD, to się nie patrzy, tylko słucha zeby.GIF a możliwość podłączenia dodatkowego ekranu, wzmacniacza, suba jest, czyli rozbudować można

z tymi tanimi radiami z dotykowym 7" trzeba uważać, bo lubią mieć kiepską rozdzielczość i słabą matrycę pod względem kolorów (kontrast i nasycenie)

co do wyrzucenia panela dalej niż na radiu... ciekawe, też kiedyś o tym myślałem

chyba dobrze by było drugie takie radio uszkodzone dorwać i przy pomocy styków panel-radio zrobić instalację do 'osobnego' panela

Napisano

Można też tak...

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

kosztowało mnie to z dvd i materiałami ok 150zł zlosnik.gif

Napisano

> Można też tak...

> kosztowało mnie to z dvd i materiałami ok 150zł

rewelka...

do każdego autka dopasujesz??

grinser006.gif

Napisano

> Można też tak...

Ogromne gratulacje za pracę włożoną w wykonanie. Wygląda jak fabryczne zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Można też tak...

ok, bardzo dobra robota gratuluje, ale pytanie moje jest takie, co z samym odtwarzaczem dvd ? Gdzie go umieściłeś ?

Napisano

> ok, bardzo dobra robota gratuluje, ale pytanie moje jest takie, co z

> samym odtwarzaczem dvd ? Gdzie go umieściłeś ?

dvd jest z boku za ekranem(ograniczała mnie długość tasiemki łączącej dvd z LCD) , tak że normalnie nie widać ! przez szczelinę sie wkłada płyty , a steruje sie za pomocą pilota IR. Sprawuje sie to całkiem nieźle !

Napisano

> rewelka...

> do każdego autka dopasujesz??

no wiesz... Polak potrafi... hehe.gif

Napisano
  • Autor

> dvd jest z boku za ekranem(ograniczała mnie długość tasiemki łączącej

> dvd z LCD) , tak że normalnie nie widać ! przez szczelinę sie

> wkłada płyty , a steruje sie za pomocą pilota IR. Sprawuje sie

> to całkiem nieźle !

ok fajnie, powiedz mi jeszcze tylko jak jest z dzwiękiem ? masz z tych głośniczków wbudowanych czy podpiołeś jakoś pod audio w aucie ???

Napisano

> ok fajnie, powiedz mi jeszcze tylko jak jest z dzwiękiem ? masz z

> tych głośniczków wbudowanych czy podpiołeś jakoś pod audio w

> aucie ???

dźwięk jest podłączony z wyjścia w DVD (posiadało Audio Line Out , ale mozna skorzystać też w wyjścia słuchawkowego np.) Do wejścia Aux w moim Alpine.

Napisano

> Można też tak...

Pytanie...

czy w głośnikach podczas oglądania dvd nie słychać Ci brzęczenia obrotów silnika ? ? ? ?

Napisano

> Można też tak...

wykonanie bardzo ładne ok.gif

kto ma to oglądać ? pasażerowie z przodu, czy z tyłu ? czy pasażer z tyłu jak siedzi pośrodku ?

Napisano

> Pytanie...

> czy w głośnikach podczas oglądania dvd nie słychać Ci brzęczenia

> obrotów silnika ? ? ? ?

nie .nic nie słychać ! Ale wiem że jest to problem w takich DVD...

Napisano

> wykonanie bardzo ładne

> kto ma to oglądać ? pasażerowie z przodu, czy z tyłu ? czy pasażer z

> tyłu jak siedzi pośrodku ?

Z przodu , z tyłu... Z miejsca pasażera da sie normalnie oglądać .

Napisano

> bardzo ladnie Ci to wyszlo, masz fotke jak to w aucie wyglada?

dvd1.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.