Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ujemna wartość punktów karnych ?

Featured Replies

Napisano

Disklajmer:

1. Sytuacja z życia wzięta.

2. Mile widziane odpowiedzi PRAKTYKÓW

Przewinienie nr 1 - listopad = 8 pkt - KPP Pruszków

Przewnienie nr 2 - grudzień = 6 pkt - KSP Warszawa (NIE WRD!)

Oba zatem na terenie działania KSP Warszawa

Razem - niech każdy sobie policzy.

Na oba przewinienia w łapce kwity mam - tzw "zwidy" odpadają.

Koniec lutego, wizyta w WRD-KSP z zapytaniem o ilość punktów na koncie - odpowiedź (uwaga!) - ZERO!

No i teraz tak.

- Pkty są wpisywane "na rachunek" z dniem popełnienia wykroczenia

- Teoretycznie dostając "strzała" 10 pkt w ciągu następnych 8 m-cy oddaję lejce w depozyt, nawet jeżeli WRD-KSP dopatrzy się tego później.

ALEEEEEE

Mamy jeszcze "ostatnią deskę ratunku", czyli "szkolenie punkty karne" w wykonaniu WORD Odlewnicza.

300 PLN, parę godzin wykładów i "na podstawie zaświadczenia, komendant wojewódzki policji odpisuje z konta 6 pkt karnych".

I tu pytania

1. jak mi odpisze, skoro w/g ewidencji wciąż mam stan zero ?

2. Czy należy założyć, że na koncie pojawi się "wpis tymczasowy" o wykonaniu szkolenia pkty karne, który wyzeruje pkty o których mowa wyżej, gdy pojawią się na koncie ?

3. Czy można uzyskać zaświadczenie o ukończeniu szkolenia punkty karne do łapy (kwit papierowy) ?

4. Czy decyzja o skierowaniu na powtórny egzamin sprawdzający jest decyzją administracyjną (w sensie czy jest droga odwoławcza), czy też jest to jakiś dziwny twór, który jest "bez odwołań" ?

Napisano

W bardzo duzym skrocie nie masz sie co martwic, bo nawet jak zalapiesz 10 punktow to nadal ci nic nie grozi.

Aby wystapila koniecznosc ponownego zdawania egzaminu musialbys miec wiecej niz 24 punkty czyli w praktyce minimum 25.

Napisano

> Koniec lutego, wizyta w WRD-KSP z zapytaniem o ilość punktów na

> koncie - odpowiedź (uwaga!) - ZERO!

Poproś o wydanie pisemnego zaświadczenia o ilości pkt. Wtedy jeśli od daty zaświadczenia dostaniesz 10 pkt i będą Ci chcieli zabrać PJ, pokażesz zaświadczenie i będą mieli trudny temat do ugryzienia.

Napisano
  • Autor

> W bardzo duzym skrocie nie masz sie co martwic, bo nawet jak

> zalapiesz 10 punktow to nadal ci nic nie grozi.

> Aby wystapila koniecznosc ponownego zdawania egzaminu musialbys miec

> wiecej niz 24 punkty czyli w praktyce minimum 25.

Ale wtedy to już krok w przepaść, bo praktycznie każdy strzał = śmierć :-)

Zawsze wolę prewencję :-)

Napisano
  • Autor

> Poproś o wydanie pisemnego zaświadczenia o ilości pkt. Wtedy jeśli od

> daty zaświadczenia dostaniesz 10 pkt i będą Ci chcieli zabrać

> PJ, pokażesz zaświadczenie i będą mieli trudny temat do

> ugryzienia.

Dadzą bez problemu, ale (zapewne) jest info, że nie znaczy to, że jakieś pkty nie są "w drodze".

Podpytani pracownicy WRD KSP poinformowali z rozbrajającą szczerością, że nie istnieje żaden regulaminowy termin wpisu :-(

Napisano

> Poproś o wydanie pisemnego zaświadczenia o ilości pkt. Wtedy jeśli od

> daty zaświadczenia dostaniesz 10 pkt i będą Ci chcieli zabrać

> PJ, pokażesz zaświadczenie i będą mieli trudny temat do

> ugryzienia.

Jesteś pewny tego scenariusza?

Napisano

> Disklajmer:

no wlasnie a numer taki mam zero ide se, bo mam takie sie widzi mi sie, na kurs doszkalajacy i 6 punktow mam z glowy. I co teraz mozna sobie zbierac punkty na minus na zapas? smile.gif

Napisano

> Ale wtedy to już krok w przepaść, bo praktycznie każdy strzał =

> śmierć :-)

> Zawsze wolę prewencję :-)

lepiej zacznij przestrzegac przepisy ok.gif

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> Podpytani pracownicy WRD KSP poinformowali z rozbrajającą

> szczerością, że nie istnieje żaden regulaminowy termin wpisu :-(

Dokładnie tak. Rejestrację punktów karnych policjant wykonuje ręcznie na specjalnym druku (MRD-5), a druk ten następnie trafia do kolejnego człowieka, który wprowadza go do systemu. No i jako, że człowiek istota omylna (i zapominalska) może zdarzyć się tak, że policjant zapomni o rejestracji albo zapomni o tym człowiek od wklepywania do systemu.

Wiem, że bywa też tak, iż policjanci dopiero rozliczając się z całego bloczka mandatowego zdają równocześnie wszystkie MRD-5 do rejestracji. Więc może też dlatego nie ma kolega jeszcze punktów na koncie ...

Napisano

> lepiej zacznij przestrzegac przepisy

Wiesz, ale przepisy sie lamie swiadomie oraz nieswiadomie.

A za oba przypadki mozna dostac punkty.

Mi sie wiele razy zdazylo dostac mandat i punkty nie dlatego ze jechalem jak wariat z premedytacja, ale dlatego, ze np zapomnialem wylaczyc przeciwmglowych w dzien po tym jak je sprawdzialem czy dzialaja, albo za brak aktualnej gasnicy w aucie ktore dopiero co kupilem i nie mialem nawet kiedy na nia zerknac. Albo kiedys zapomnialem wlaczyc swiatel mijania i pojechalem na pozycyjnych.

Takie glupoty, ale zato sie dostaje mandaty i punkty

Napisano

> Ale wtedy to już krok w przepaść, bo praktycznie każdy strzał =

> śmierć :-)

> Zawsze wolę prewencję :-)

Nooo ale punkty chyba sie kasują stopniowo?

Tzn jak dostałeś powiedzmy 3x 8punktow w miesiącach luty, czerwiec wrzesień to skasują się z 24 do 16 w lutym i 8 w czerwcu...

Napisano
  • Autor

> Nooo ale punkty chyba sie kasują stopniowo?

> Tzn jak dostałeś powiedzmy 3x 8punktow w miesiącach luty, czerwiec

> wrzesień to skasują się z 24 do 16 w lutym i 8 w czerwcu...

Ale mi się skasują w listopadzie i grudniu, a tu trzeba kółeczkami kręcić i zarabiać na sól do śledzia :-)

Napisano
  • Autor

To też.

BTW, zauważ, że nie rzucam się i nie płaczę, że "tłuste świnie zomo-blu mnie biednego żuczka przydybało", tylko biorę temat na klatę.

To nie jest częste w tutejszej okolicy...

Sie jeździ... i tak dalej.

Napisano

Ostatnio jest tyle Policji na drogach, że ja nie mając punktów, "prawie" jeżdżę przepisowo.

Jak przekraczam prędkość, to max 15km/h.

Nie wiem, czy akurat mam pecha, ale na mojej trasie, nie ma dnia, aby miśki albo strażnicy nie stały - no i człek zaczyna jeździć pokornie jak baranek zlosnik.gif

Napisano

> no wlasnie a numer taki mam zero ide se, bo mam takie sie widzi mi

> sie, na kurs doszkalajacy i 6 punktow mam z glowy. I co teraz

> mozna sobie zbierac punkty na minus na zapas?

Nie można tak, jak masz np. 4 pkt to odejmą ci tylko 4 a nie 6 tj nie będziesz miał -2

Napisano

Punkty policmajstry wypisują ręcznie wink.gif następnie ktoś to wklepuje w baze, jak sądze jeszcze tego nie zrobił, bo jedne pkt. mogły się zawieruszyć ale na podwójny zbieg okoliczności bym nie liczył wink.gif

Jesli koniecznie chcesz prewencyjnie to rozegrać to przed zapisaniem się na ten kurs dowiedz się czy dają papier potwierdzający odbycie wraz z datą. na 90% dają bo bylem na takim kursie ale nie pamiętam dokładnie bo lata temu byłem, a ew makulatyry nie zbieram wink.gif

Nawet, jesli w bazie będzie ) i nie będzie z czego odjąć, to w przypadku ew. próby odebrania PJ pokazujesz że odbyłeś kurs i że burdel to Oni mają wink.gif

Napisano

> Nie można tak, jak masz np. 4 pkt to odejmą ci tylko 4 a nie 6 tj nie

> będziesz miał -2

A teraz zgodnie z autokącikową tradycją poprosimy o....

.... podstawę prawną. smile.gif

Ciekawe, czy w artykule / przepisie / ustawie / paragrafie jest napisane, że nie może być mniej niż zero. smile.gif

Napisano

> A teraz zgodnie z autokącikową tradycją poprosimy o....

> .... podstawę prawną.

Nie jestem prawnikiem hehe.gif idź do niego po porade/podstawe prawną wink.gif

Wiem, bo byłem na kursie i słyszałem niejednokrotnie w TV.

Nie jest to podstawa prawna ale wystarczyć Ci musi grinser006.gif

Napisano

> Disklajmer:

> 1. Sytuacja z życia wzięta.

> 2. Mile widziane odpowiedzi PRAKTYKÓW

1. Z punktami panuje wolna amerykanka.

Z foto w lipcu mandat przyszedł w sierpniu, a w listopadzie jeszcze konto było puste.

2. Nieprawdą jest, że nie przyjecie mandatu i skierowanie sprawy do rozpatrzenia przez sąd grodzki uwalnia od zaliczenia bonusa.

3. Po ukończonym "kursie" za 300PLN kwit o 6-cio punktowej premii dostajesz do ręki.

4. Może się tak zdarzyć, ze po takiej premii za 300PLN uprawnienia i tak zostaną odebrane w wyniku tzw kumulacji.

5. Prawdą jest, że zdjęcia "podwójne" są z góry odrzucane...

6. W w-wie jest 6 słupów stałych + jeden wkład, kilka urządzeń przenośnych + 4 do obsługi przez szturmowców (lasery)...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.