Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapas a LPG

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie gdzie umieściliście koło zapasowe po zamontowaniu gazu ze ziornikiem toroidalnym?

Napisano

> Mam pytanie gdzie umieściliście koło zapasowe po zamontowaniu gazu ze

> ziornikiem toroidalnym?

moje narazie sobie lezy luzem w bagazniku i zaleznie od potrzeb przekładam je z miejsca na miejsce ale z czasem gdzies je zamocuje w bagazniku zlosnik.gif

Napisano

dziwne pytanie...

na pewno nie woże go na tylnym siedzeniu...

Napisano

pomyśl logicznie.......

albo go trzymasz w bagażniku.....

albo nie.......

wtedy możesz kupić sobie takie....hm..... cudo w spray'u.......co pompuje przebite kółko....

Napisano
  • Autor

Pytanie faktycznie wydaje się być prozaiczne, ale jak widzę z odp wariantów jest kilka. Oczywistym jest że można zapas zostawić w garażu, ale znając złośliwość losu pewnie szybo okaże się że własnie jest nam potrzebne. Chodziło mi głównie o jakieś ciekawe propozycję co z tym zapasem zrobić by był, ale nie gawędził. Propozycja ze spray-em to też jakieś rozwiązanie, inne to dojazdówka. Większość z tych co użytkują LPG ma zbiorniki toroidalne, wobec tego ten problem dotyka wielu z nas. Wariant najbardziej prawdopodobny - nie przejmować się tym i wozić go na czarną godzinę (udając że wcale nie zajmuje miejsca w bagażniku). Jak to mówią albo rybki albo a...

Napisano

niestety....to jet coś ...za coś......

jeśli poruszasz sie tylko po okolicy...to spray załatwi sprawę.....

oczywiście przy założeniu ze oponki masz w dobrym stanie.......czyli bieżnik jest ok.gif

jesli trasa....to już dylemat....

choć ...mam kolegę który zapas trzyma w garazu......i jeździ po kraju tylko z zapase, spray'u........

na 3 ostatnie lata skorzystał z tej opcji tylko raz.......

Napisano

Nie wiem dlatego nie zakładam gazu zlosnik.gif

Napisano

moje jest w bagazniku.

przy montazu gazu dali mi poktowiec z rzepem, wiec kolo nie jest luzem. razem z zestawem (podnosnik i pare innych gratow) ladnie zapakowane lezy stabilnie w bagazniku.

kiedys myslalem o dojzdowce, ale jakos na razie o tym zapomnialem.

Napisano

moje też leży w bagażniku ale na całe szczęście pokrowiec też ma rzepy i nie lata.nawet narzędzia za bardzo nie gruchają.

a co do łatki w sprayu to chciałem sobie coś takiego sprawić tylko nie wiem na ile to jest skuteczne.Miał ktoś już może z tym jakieś doświadczenie???

Do tego słyszałem że na opakowaniu jest coś napisane że poprawnie działa przy 20 czy 25 stopniach a ponieżej może zrobić psik i nic nie zadziała.Jak to dokładnie jest???

Napisano

a nie zastanawiałeś się nad rozwiazaniem kompromisowym....zbiornik w miejscu koła i cały bagażnik wolny... widziałem gdzies takie rozwiazanie.....

można tak....

f9.jpg

a tak poważnie....to ja mam zbiornik w bagażniku, a koło (dojazdówka) na swoim miejscu...i też sobie radzę z bagażami wink.gif

Napisano

Ja juz wymyslilem. Do oparcia tylnej kanapy trzeba dospawac plaskownik, a do plaskownika uchwyt do zapasu wyciety z dziury na kolo. U mnie juz prawie tak jest. Jak bedzie to zapodam foty.

Napisano

Bagaznik! Przymocowane na gumach + pokrowiec ok.gif

Napisano

Witam

Zapas zastąpiła dojazdówka postawiona tak jak w Załączniku.

Podzdrawiam

Darek

post-3518-14352465047734_thumb.jpg

Napisano

Ja swoje mam w piwnicy tongue.gif

A co inni z nim robą to niewiem.

Słyszałem że można wozić w bagażniku

Napisano

Witam

Ponieważ mam seryjną dojazdówkę miałem stanowczo mniejszy problen grinser006.gif

Przy montażu instalacji dostałem pokrowiec i koło przeważnie jeździ za fotelem pasażera

lub w bagażniku. Pokrowiec to dobry pomysł bo koło mieści się z całym badziewiem i nie zawadza.

Napisano

-> pokrowiec , bagaznik , jeszcze tam się kable zmieściły. Ostatnio wiozłem mame na lotnikso to wlazły dwie walizy i plecak do tego oczywiscie półeczka poszła na dół.

Napisano

ja przewoze na kolanach... fajna sprawa... hahaha.gifyay.gif a tak na serio to w bagazniku na miejscu kola... kupilam dojazdowke i problem rozwiazany...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.