Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padł mi akumulator ;(

Featured Replies

Napisano

dzisiaj rano wbijam się do auta, z nową płytą CD w ręku, gęba się cieszy że zaraz dobra nutka poleci, wkładam kluczyk ....... i dup* wink.gif komputer się wyzerował i wszystko padło passed_out.gif czy reanimować akumulator ?? podładować trochę i może jeszcze podziała ?? czy kupować nowy ?? jeśli nowy to jaki - CENTRA ?? pytałem już o centre to koszt do Stilo powiedzieli mi od 350 - 400 zł się wacha - standardowy centry to dokładnie 345 zł i 2 lata gwarancji. Pozdrawiam i proszę o rady jak zwykle grinser006.gif

Napisano

Tradycyjnie szukajka 20.GIF

Napisano
  • Autor

a podziękował wink.gif20.GIF to jeszcze pytanko przy okazji - czy mogę sobie sam wymienić aku czy fachowiec musi to zrobić ??

Napisano

> a podziękował to jeszcze pytanko przy okazji - czy mogę sobie sam

> wymienić aku czy fachowiec musi to zrobić ??

Jak masz podstawowe narzędzia to dasz radę sam waytogo.gif

A co do kosztów to tydzień temu za Centrę Futurę 47Ah płaciłem 300 zł. Do Futury dostajesz Assistance, oby się nie przydał, ale dobrze mieć.

Napisano

> a podziękował to jeszcze pytanko przy okazji - czy mogę sobie sam

> wymienić aku czy fachowiec musi to zrobić ??

zrobisz to sam. Jak juz wyjmiesz bateryjke to sobie obejrzyj mocowanie / zapadki/ zabki kosza na aku. Przyda ci sie to przy wymianie zaro....... shhh.gif. ...wek biglaugh.gif

Napisano

Ja kupiłem Boscha Karbon - 74Ah i 680 A prądu rozruchowego .dałem chyba z 329 zł -, jakoś tak smile.gif

Kupowałem w grudniu we Wrocławiu na krzyckiej - polecam.

Pamiętaj ,żeby spojrzeć gdzie ma byc plus a gdzie minus na aku:)

Spokojnie sam wymienisz ale weź kogoś do pomocy ,żeby aku wyjąć (mój Magnetti nie miał rączek frown.gif )

Napisano

Ja po doświadczeniach w poprzednim aucie z dostępnymi na naszym rynku aku, kupiłem w salonie opla aku GM, gdyż Fiat nie prowadzi w PL akumulatorów Magneti Marelli. Wszystko OK;)

Napisano

Mnie niedawno też siadł. Ale to efekt zimy. Od nowości był i musiałem kupić nowy. Najwięcej zabawy było z pokrywą.

Napisano

> czy reanimować

> akumulator ?? podładować trochę i może jeszcze podziała ?? czy kupować nowy ??

Jeżeli nie uszkodzony podładujesz i do jesieni masz spokój, musisz się spieszyć z wydawaniem kasy bez potrzeby.

Napisano
  • Autor

he he no to ładnie u mnie za ten sam aku wołają 400 zł w Gliwicach. muszę w takim razie poszukać jeszcze wink.gif

Napisano
  • Autor

co racja to racja wink.gif narazie podładowałem i jest wporzo wink.gif pozdro 20.GIF

Napisano

> he he no to ładnie u mnie za ten sam aku wołają 400 zł w Gliwicach.

> muszę w takim razie poszukać jeszcze

Na pewno za ten sam? Różnica kolosalna.

Tylko przypadkiem nie próbuj sobie wsadzić 47Ah do diesla, jeśli naładowanie zawiedzie na dłuższą metę wink.gif

Napisano
  • Autor

tak dokładnie ten sam, jeszcze mi gościu powtarzał żeby mnie zachęcić że na future są 3 lata gwarancji +pakiet assistance a na centre standard są tylko 2 lata zlosnik.gif także u nas wieje drożyzną

Napisano

> tak dokładnie ten sam, jeszcze mi gościu powtarzał żeby mnie zachęcić

> że na future są 3 lata gwarancji +pakiet assistance a na centre

> standard są tylko 2 lata także u nas wieje drożyzną

Ano rację miał, że 3 lata i assistance, ale cena zabójcza.

Na allegro możesz mieć już za ok 260-270.

Napisano
  • Autor

o widzisz to spróbuje może przez allegro biglaugh.gif20.GIF

Napisano

> 47 Ah to wiesz gdzie można sobie wsadzić w dieslu ...

"Tylko przypadkiem nie próbuj sobie wsadzić 47Ah do diesla, jeśli naładowanie zawiedzie na dłuższą metę" <-- no myślę, że to widać, że wiem? hmm.gif20.GIF

BlueSejko tylko musisz mieć świadomość, że jeśli kupisz przez allegro z odległego kąta Polski to gwarancja będzie mocno utrudniona. Głównie dlatego kupiłem drożej, ale u gościa, do którego mam 2 min drogi, a który poczuwa się do odpowiedzialności, jeśli mi coś sprzedaje ok.gif

Napisano

> racja, bede pamietał

spróbuj na ul. Pszczyńskiej (na przeciw stacji Bliska),

Ja tam kupowałem i nie pamiętam, żeby było to 400 zł zlosnik.gif

Napisano

W Makro, Centra Futura 54Ah bez promocji kosztuje 329 zł, 3 lata gwarancji. Zwykła Centra Plus 54Ah w promocji do poniedziałku kosztuje 231 zł.

Napisano

54ah do mjtd140 to imho o wiele za mało...

CF07 - 70ah z dużym prądem rozruchu to jest to czego mu potrzeba...

Napisano
  • Autor

patrzyłem na tarnogórskiej wink.gif ale dzięki 20.GIF za info

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.