Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moich problemów z gazem ciąg dalszy......

Featured Replies

Napisano

Witam

Pojechałem do ,,znajomego '' gazownika zdiagnozował że reduktor do wymiany ,ale powiedział że ma taki reduktorek star-gaz porządny ,,używany'' założy do niego nowe uszelki ,membramy i jeszcze długo na nim pojeżdze.Ryzyko w sumie niewielkie żadał cześci motoryzacyjnych wink.gifw zamian impreza kosztowałą mnie 50zl ale dalej problem.

Mianowicie auto teraz przechodzi od razu bez problemu na gaz ale jak sie zagrzeje gaśnie przy hamowania albo przy przechodzeniu na niższy bieg,ewentualnie stanie na światłach albo ,,półprzygasa''tzn kontrolki sie swieca i gasna tak na przemian silnik ma 300--500 obrotow i jak nie zrobie przygazówki to gasnie.Dodatkowo zawsze auto palilo mi od razu po przekreceniu kluczyka teraz musze chwile potrzymać i dopiero zapala bez wzgledu na to czy pale na samej benzynie czy na gazie,ładowanie jest ,akumulator nowy jest szansa że coś [kurza twarz] przy zmianie tego reduktora???

Te 50zl odżałuje kupie nowy reduktor i pojade do innego gaziarza,bo ten ewidentnie sobie nie radzi ,jade jednak zrobić mu jutro awanture i zastanawiam sie jak bardzo sie wkur.... wink.gif

Napisano

> Mianowicie auto teraz przechodzi od razu bez problemu na gaz ale jak

> sie zagrzeje gaśnie przy hamowania albo przy przechodzeniu na

> niższy bieg,ewentualnie stanie na światłach albo

> ,,półprzygasa''tzn kontrolki sie swieca i gasna tak na przemian

> silnik ma 300--500 obrotow i jak nie zrobie przygazówki to

> gasnie.

regulacja nie pomaga ?

na noPB nie ma problemów z obrotami - bo może silniczek krokowy ?

może być to co padło już w poprzednim wątku - źle dobrany mikser

zaślepić dolot grinser006.gif

> Dodatkowo zawsze auto palilo mi od razu po przekreceniu

> kluczyka teraz musze chwile potrzymać i dopiero zapala bez

> wzgledu na to czy pale na samej benzynie czy na gazie,ładowanie

> jest ,akumulator nowy jest szansa że coś [kurza twarz] przy

> zmianie tego reduktora???

może zresetuj kompa i sprawdź na noPB

Napisano

Mam u siebie reduktor Stargas i powiem szczerze, że do końca zadowolony z niego nie jestem. Powodem są sypiące się membrany, średnio co 5-6 tys. km. Jak możesz, włóż lepiej coś polecanego przez użytkowników ok.gif

Napisano
  • Autor

> Mam u siebie reduktor Stargas i powiem szczerze, że do końca

> zadowolony z niego nie jestem. Powodem są sypiące się membrany,

> średnio co 5-6 tys. km. Jak możesz, włóż lepiej coś

polecanego

> przez użytkowników

Jak mówi przysłowie chytry dwa razy traci trzeba chyba kupić reduktor nowy a nie bawić sie w półśrodki.......

Jeśli ktoś wie odnośnie tego odpalania byłbym wdzięczny ,pali tak samo na benzynie i na gazie ,jakby akumulator dogorywał a przecież palił wcześniej taki pieknie -,,od kopa''

pzd

Napisano

> polecanego

> Jak mówi przysłowie chytry dwa razy traci trzeba chyba kupić reduktor

> nowy a nie bawić sie w półśrodki.......

> Jeśli ktoś wie odnośnie tego odpalania byłbym wdzięczny ,pali tak

> samo na benzynie i na gazie ,jakby akumulator dogorywał a

> przecież palił wcześniej taki pieknie -,,od kopa''

> pzd

Może szczotki w rozruszniku padają i potrzebują więcej prądu, a silnik nie może odpalić bo za mała prędkość koła??

Napisano
  • Autor

> Może szczotki w rozruszniku padają i potrzebują więcej prądu, a

> silnik nie może odpalić bo za mała prędkość koła??

Dziwna zbierzność by to byłą z wizytą u gazownika,rano wszystko ok a po poludniu jak odebralem auto już problem???

Napisano

> Dziwna zbierzność by to byłą z wizytą u gazownika,rano wszystko ok a

> po poludniu jak odebralem auto już problem???

Wiesz może koleś - gazownik aby ustawić gaz dużo razy odpalał (może długo kręcił) silnik i masz ci los w leciwym rozruszniku szczotki ino roz się sypią.

Może jeszcze problem z masą??

Jeżeli naładowanie akumulatora nie zmienia charakteru kręcenia rozrusznikiem i jak na twój gust kręci tak jak do tej pory to nie rozrusznik.

Słyszałem jeszcze, że czasami gazowniki w zamian zastosowania jakiegoś emulatora majstrują przy zapłonie, ale ile w tym prawdy nie wiem.

Napisano

> jest ,akumulator nowy jest szansa że coś [kurza twarz] przy

Na forum staraj sie pisac bez takich okreslen nono.gif

A wracajac do tematu, to w nowym/regenerowanym parowniku (mozliwe, ze w tym wstawionym byly wymienione membrany) musza sie ulozyc membrany. Dlatego niedlugo po instalacji jest konieczna regulacja. Inaczej beda objawy podobne do wystepujacych u Ciebie. Na benzynie samochod moze zle zapalac, poniewaz podczas pracy na gazie prz zle wyregulowanej instalacji sterownik od benzynki mogl zlapac bledy, czego skutkiem jest utrudnione zapalanie.

Napisano

> Na forum staraj sie pisac bez takich okreslen

No patrz... Przegapiłem. sciana.gif

Pozdroofka

Napisano

włóż lepiej coś polecanego

> przez użytkowników

Polecam Vege elpigazu ok.gif

Napisano

jaka to instalacja lpg (czy jest sterownik czy tylko śruba na wężu)

-------------------

Astra F X16SSZ lpg 95 r.

Napisano
  • Autor

Dziekuje koledze wszim ,w moim reduktorze zaworek przepuszczal gaz i z tym byly spowodowane moje problemy z odpalaniem,po zakreceniu gazu i jezda tylko na samej benzynie wszystko ustąpiło.

Ale nie o tym chcialem...kupiłem nowy reduktor ,chce go połaczyć gaz out i gaz in ok ale te weze od wody jest znaczenie ktory gdzie?czy obojętne -pomocy bo w sprawie gazu jestem kompletnym laikiem wink.gif

Napisano
  • Autor

Reduktor założony koledzy prośba jeśli ktoś wie jak go wyregulować model Tomasseto(jednak wink.gif)AT-07

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.