Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moja kochanka czyli syrena 104

Featured Replies

Napisano

Myślę wybrałem dobre miejsce by pochwalić sie moją Wilmą...

I tak Wyprodukowana została w 1967 roku, przez swój żywot przejechała niemal 150 tys. km, i miała tylko jeden poważny remont blacharski dwadzieścia pare lat temu. Nabyłem ją we wrześniu od pierwszego właściciela, całą zimę przestałą w cieplutkim garażu od czasu do czasu ją przepalałem i wyruszałem na mała przejażdżkę smile.gif Tak wygladała w dniu zakupu:

e4dd10e5302a11adm.jpg

97d5f38b823ec589m.jpg

9a4ef674b29ba069m.jpg

Niestety albo i stety postanowiłem ją wyremontować na tip top i tak chciał bym ogłosić wszem i wobec iż od kilku tygodni dość intensywnie na miarę posiadanego czasu i możliwości remontuję swoją Wilmę. Jako ciekawostka... jak już napisałem wcześniej syrena była już kiedyś remontowana tak z dwadzieścia kilka lat temu i została zrobiona bez pomocy SPAWARKI czy innego MIGOMATU boje_sie.gif wszystko piknie ponitowane, zresztą zobaczcie sami:

Podłoga bagażnika

ea091edeaede0b49m.jpg

Podłoga za siedzeniami przednimi

f52e3d3d53f41081m.jpg

Podłoga część przednia

b8fd17eabc274755m.jpg

Podłoga część tylna

421bcf9a75554f5fm.jpg

Rozebrana wilma widać jaka jest zdrowa... zeby.GIF

5539ae156b9867d2m.jpg

Poza jednym szczegółem :/

4a5ab0c8ce66db61m.jpg

ale to nie jest nic strasznego i da się to ładnie załatać, Powiem wam iż błotniki które były na niej pochodzą od modelu 105 i również były przedłużane bez użycia spawarki - wszystko na nity które to nie zapewniały należytego połączenia i w miejscu spoiny szpachla była pęknięta na całej długości. Żeby to wyeliminować połapałem punktowo migomatem w miejscu połączenia oraz dałęm po dwie łaty na jeden błotnik przedni i jeden tylny.

b0d58c2d320b290em.jpg

a4c5db40898f7e1fm.jpg

Po niedzieli zwalam budę z ramy, czyszczę podłogę od spodu, maznę dobrym podkładem i buda jedzie do lakiernika, myślę ze na 1 maja zacznę składać wszystko do kupy.

Potem zabieram się za ramę tylko mam problema z pierwszą poprzeczka ramy, jest zmolestowana życiem i jej wąsy do których przymocowany jest zderzak są powyginane we wszystkie strony świata, ale mam nadzieję że ogarnę to wszystko waytogo.gif

Reszta fot i dalsza relacja z remontu niebawem blush.gifk3

dziękuję za uwagę zlosnik.gif

Napisano

Moja babcia wygrala taka bodaj w 1969 serduszka.gif. Szkoda ze po kilku latach sie jej pozbyla... icon_rolleyes.gif

Napisano

no no :-)

będzie piekna napewno - życzę wytrwałości i pokładów cierpliwości :-) ok.gifpalacz.gif

Napisano
  • Autor

> a to "wspomaganie" remontu

Nie no nie inaczej... zlosnik.gif

Trzeba się czymś wspomagać w trudach pracy rotfl.gif

A tak przy okazji, posiadasz jeszcze te zderzaczki do syrenki o których kiedyś rozmawialiśmy? Był bym zainteresowany wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.