Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycena GOLF IV Kombi - chciałbym kupić

Featured Replies

Napisano

Witam gościnnie z sąsiedniego IKLu i odrazu mam szybką prośbę-do jutra muszę podjąć decyzję bo nie jestem jedynym chętnym.

Szukam od pewnego czasu autka - nic na siłę, nie spieszy mi się, chciałbym diesla i mógłby być kombi i pech chciał że u mnie w pracy pojawił się Golfik - żadna rewelacja bym rzekł ale ma poważne zalety - chciałbym się poradzić zatem kolegów co do jego wartości.

Autko zostało przez jednego z naszych dyrektorów kupione w grudniu 2004 roku u nas w Salonie VW. Jeździła nim jedna osoba, regularnie serisowany w ASO, nie bity, bez żadnych przejść-ogólnie samochód mi znany, wszystko udokumentowane. Reasumując: Rok produkcji 2004, srebrny, kombi, 1,9TDI 105KM, przebieg 136tys km.

Autko przy przebiegu 135tys było ostatnio na przeglądzie więc tylko brać i jeździć do 150tys (kolejny przegląd) - średnio co 15tys km autoryzowany przegląd.

A teraz czas na kilka mankamentów - jest to wersja BASIC, klima jest ręczna, wspomaganie, 2 poduchy, radio z CD jakieś dołożone, centralny z alarmem dołożony po zakupie w ASO, szyby na korbe niestety.

Ma kilka rys, to na lusterku kierowcy, to zderzak tylny lekko przerysowany-niby nie wiele ale przyczepić się można.

Ile Waszym zdaniem takie pewne autko jest warte-nie chce was sugerować ceną, która niestety jest sztywna gdyż autko nie zamortyzowało się jeszcze i nikt mi go poniżej wartości księgowej nie sprzeda. Przeglądam ogłoszenia i tu rozrzut jest w granicach 10tys zł więc ciężko uśrednić smile.gif Z góry dzięki za wszelką pomoc, każde opinie na temat takiego autka mile będą widziane.

Napisano

Powiem Ci na swoim przykładzie. Szukałem także takiego auta - warunek: musiał być diesel. Już powoli traciłem nadzieję, że cokolwiek znajdę. Pojawił się wreszcie jeden jak dla mnie idealny.

Udokumentowany przebieg, stan naprawdę dobry. Jak chłopaki sprawdzali mi go w ASO stwierdzili, że pomimo wyższej ceny niż średnia warto go brać.

Jak do tej pory od 2 lat cieszę sie bezawaryjną jazdą.

Po prostu nie da sie jednoznacznie ustalić ceny na takie auto.

Napisano
  • Autor

No dokładnie to samo dzisiaj u siebie w ASO słyszałem - "idealnego nie znajdziesz - przeważnie coś Ci nie będzie pasowało" - stwierdzili.

Jest to niesamowity plus-wszystko mam udokumentowane, większość przeglądów była u mnie w ASO - ze 2 w ASO we Wrocławiu. Wzięliśmy go na ścieżkę diagnostyczną i idealnie przeszedł, ale pare obić i zadrapań delikatnych jest więc zapraweczki trzeba zrobić lekkie no i skąpe wyposażenie - szczęście że jest klima, inaczej bym zupełnie odpuścił.

Mi też się poniekąd wydaje że lepiej wziąć coś pewnego i przymknąć oko na korbki od szyb niż oszczędzić 2 tysiaki i kupować w ciemno. Właśnie byłem jeszcze raz go obejżeć wieczorkiem-od tak.

Cena będzie ok 25tys, taka jest wartość księgowa.

Ja w sumie bardziej Octavki szukałem, bardziej mi się podoba ale głównie chodzi aby dobrze i bezawaryjnie się jeździło.

Napisano

> Witam gościnnie z sąsiedniego IKLu i odrazu mam szybką prośbę-do

> jutra muszę podjąć decyzję bo nie jestem jedynym chętnym.

> Szukam od pewnego czasu autka - nic na siłę, nie spieszy mi się,

> chciałbym diesla i mógłby być kombi i pech chciał że u mnie w

> pracy pojawił się Golfik - żadna rewelacja bym rzekł ale ma

> poważne zalety - chciałbym się poradzić zatem kolegów co do jego

> wartości.

> Autko zostało przez jednego z naszych dyrektorów kupione w grudniu

> 2004 roku u nas w Salonie VW. Jeździła nim jedna osoba,

> regularnie serisowany w ASO, nie bity, bez żadnych

> przejść-ogólnie samochód mi znany, wszystko udokumentowane.

> Reasumując: Rok produkcji 2004, srebrny, kombi, 1,9TDI 105KM,

> przebieg 136tys km.

> Autko przy przebiegu 135tys było ostatnio na przeglądzie więc tylko

> brać i jeździć do 150tys (kolejny przegląd) - średnio co 15tys

> km autoryzowany przegląd.

> A teraz czas na kilka mankamentów - jest to wersja BASIC, klima jest

> ręczna, wspomaganie, 2 poduchy, radio z CD jakieś dołożone,

> centralny z alarmem dołożony po zakupie w ASO, szyby na korbe

> niestety.

> Ma kilka rys, to na lusterku kierowcy, to zderzak tylny lekko

> przerysowany-niby nie wiele ale przyczepić się można.

> Ile Waszym zdaniem takie pewne autko jest warte-nie chce was

> sugerować ceną, która niestety jest sztywna gdyż autko nie

> zamortyzowało się jeszcze i nikt mi go poniżej wartości

> księgowej nie sprzeda. Przeglądam ogłoszenia i tu rozrzut jest w

> granicach 10tys zł więc ciężko uśrednić Z góry dzięki za

> wszelką pomoc, każde opinie na temat takiego autka mile będą

> widziane.

Się wtrące... 105KM ? A nie 101 ?

Napisano
  • Autor

> Się wtrące... 105KM ? A nie 101 ?

No dokładnie nie wiem-przeliczyłem 74kW i dało mi 101KM ale kolega poprawił mnie że to 105 - ale z dokumentów wynika 74kW więc jak nic - 101KM więc faktycznie dzięki za poprawkę.

Napisano

> No dokładnie nie wiem-przeliczyłem 74kW i dało mi 101KM ale kolega

> poprawił mnie że to 105 - ale z dokumentów wynika 74kW więc jak

> nic - 101KM więc faktycznie dzięki za poprawkę.

bo 105 to chyba do Golfa V wkładali dobrze myslę ?

Napisano
  • Autor

> bo 105 to chyba do Golfa V wkładali dobrze myslę ?

Tak, właśnie w piątkach były 105 konne i chyba skody miały takie silniczki. W sumie nawet nie wiem czym się różnią ale podejżewam że różnice kosmetyczne raczej.

Napisano
  • Autor

> IV z 2004 r.?

Dokładnie w grudniu 2004 był odebrany - data produkcji kilka m-cy wcześniej. Conajmniej do 2005 były 4 kombi sprzedawane.

Napisano

> Dokładnie w grudniu 2004 był odebrany - data produkcji kilka m-cy

> wcześniej. Conajmniej do 2005 były 4 kombi sprzedawane.

a ok.gif

Napisano

vag z dieslem sprzeda sie zawsze, 25 to niska cena jak patrze na allegro, mysle ze za rok bedzie do sprzedania za kwote zakupu, do tego auto pewne na 100%, wiec gdybym szukal czegos takiego to bym bral, dolozenie szybek elektrycznych z jakiegos rozbitka mysle ze wyjdzie kolo 500 pln (boczki, silniczki, przyciski)

Napisano

> vag z dieslem sprzeda sie zawsze, 25 to niska cena jak patrze na

> allegro, mysle ze za rok bedzie do sprzedania za kwote zakupu,

> do tego auto pewne na 100%, wiec gdybym szukal czegos takiego to

> bym bral, dolozenie szybek elektrycznych z jakiegos rozbitka

> mysle ze wyjdzie kolo 500 pln (boczki, silniczki, przyciski)

Dokładnie, myślę ze cena jest bdb..

Napisano
  • Autor

> Dokładnie, myślę ze cena jest bdb..

No to wstępnie zadeklarowałem się, mam dokumenty, gotowy do zakupu - jeszcze tylko mały przekręt.

Poszili mi na układ i z ich AC wymienię sobie szybę z przodu bo nad lusterkiem ma odprysk od kamienia i usunę kilka rys przy okazji, ma lekkie obcierki w kilku miejscach (tylny zderzak, rant błotnika) - w sumie nie groźne - nic nie koroduje ale szpeci jak go obejżeć dokładniej.

I teraz pytanko-jak go oddam u siebie w ASO na blacharnię aby szybę wymienili i ewentualnie usunęli obcierki to kiedyś przy sprzedaży nie będą mi zarzucali że wypadkowy? malowany? kombinowany?

Przekalkulowałem sobie - na 135800km miał przegląd ostatnio w ASO pod koniec lutego 09 - oleje, filtry, płyny itd. a teraz ma niecałe 137tys km więc do 150tys śmigam bez dotykania - mam nadzieję smile.gif

Ogólnie aż miło książeczkę serwisową oglądać - regularnie co 15tys robione przeglądy - to za mną przemawia najbardziej smile.gif

Więc chyba będe tutaj częstym bywalcem. Jak go troche dopracuję to wrzucę foto chociaż w sumie nic szokującego tam nie ma - zwykły Variant srebrny smile.gif

Napisano

> I teraz pytanko-jak go oddam u siebie w ASO na blacharnię aby szybę

> wymienili i ewentualnie usunęli obcierki to kiedyś przy

> sprzedaży nie będą mi zarzucali że wypadkowy? malowany?

> kombinowany?

Raczej nie. Jak bedziesz mial w ksiazce wpisane co robione to nikt inteligentny nie zarzuci Ci klamstwa. Mozesz ewentualnie zrobic fotki na pamiatke wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.