Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dokładanie elektrycznych szyb - Golf 4

Featured Replies

Napisano

Kilka postów cześniej pytałem o wycenę Golfa 4 kombi - będe się na niego decydował, głównie ze względu na pewne pochodzenie, pierwszy własciciel, super serwisowane autko i sporo ustępstw na które mi poszli przed sprzedażą (zrobione przeglądy, nowe opony letnie, wymiana szyby przedniej z poprzedniej polisy - odprysk był).

Więc pytam na zaś - najbardziej nurtuje mnie temat szyb manualnych smile.gif Przejżałem właśnie różne fora i pojawia się sprawa uniwersalnych mechanizmów zakładanych zamiast "korbek".

Spodziewam się, że orginały będą o wiele droższe... przerabiał ktoś już takie dylematy? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki - może jakieś namiary na kogoś kto tanio na Mazowszu lub Lubelszczyźnie to zrobi.

Napisano

Ja w swojej wersji Basis wink.gif mam dołożone z przodu (nie ja dokładałem, ale musiałem się już przyglądać zagadnieniu zlosnik.gif)

Generalnie nieoryginalne przełączniki to badziew (jeden już wymieniałem a następny już zaczyna szwankować). Silniczki mam na 100% nieoryginalne, ale są to zamienniki dedykowane do Golf/Bora. Udało mi się nawet kupić taki za grosze na Allegro i mam zapasowy. Chodzi to u mnie już 4 lata z tą jedna awarią włącznika i drugą w planach zlosnik.gif. Same mechanizmy, kostki, kable są nawet dobrej jakości.

Podkreślam,że nie jest to zestaw uniwersalny jakich pełno na Allegro. Mocowania mechanizmu ma w miesjcach fabrycznych. Przyciski zasłaniają miejsca po korbach.

Zastanawiam się tylko dlaczego wszyscy widzą w elektrycznym sterowaniu szyb jakiś "mega wypas". Bo mając oryginalnie korby w życiu nie bawiłbym się w ich wymianę. No chyba, że tanio miałbym cały zestaw oryginałów.

Napisano

> Spodziewam się, że orginały będą o wiele droższe... przerabiał ktoś

> już takie dylematy? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki - może

> jakieś namiary na kogoś kto tanio na Mazowszu lub Lubelszczyźnie

> to zrobi.

Wiec na poczatek zobacz czy masz pociagnieta instalacje w tylne drzwi. Jak masz to 80% sukcecu. Dokupujesz tylko silniczki z okablowanie + wlaczniki. Sterownik szyb w drzwi kierowcy. Pozniej tylko popchniecie VAGIEM.

Jesli niemasz to zaczyna sie jazda z instalacja. Oczywiscie jest do zrobienia ale 2x wiecej roboty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.