Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Włącznik oświetlenia po otwarciu drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam. Od jakiegoś czasu po otwarciu drzwi od strony pasazera nie włącza sie za każdym razem oświetlenie w kabinie, najczęściej objaw pojawia się rano lub w chłodniejsze dni, natomiast jak słoneczko ogrzeje Stilona to działa normalnie. Pytanie moje brzmi, gdzie takowy czujnik się znajduje bo jakoś nie udało mi sie go dostrzec i czy muszę go wymienić lub czym to może być spowodowane. Za wszelakie info z gory dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

> Witam. Od jakiegoś czasu po otwarciu drzwi .....<

Witam,

Może to kabelek między drzwiami a wnętrzem jest przerwany. W chłodne dni izolacja przewodu jest sztywna i nie łączy, natomiast w wyższej temp. izolacja jest bardziej miękka i dzięki temu kabelek tak się układa, że następuje połączenie przerwanej wewnątrz linki miedzianej.

Napisano

Wyłącznik znajduje się w zamku drzwi. Na początek rozłącz złącze elektryczne wiązki wchodzącej do dzrzwi i kilka razy włóż/wyjmij wtyczkę do gniazda w celu poprawienia kontaktu. Ewentualnie zerknij na metalowe piny czy nie są pokryte jakimś nalotem. Wtedy nalezałoby przemyć jakimś sprayem do styków elektrycznych.

Napisano

nie traktowałeś zamka w zimie odmrażaczem ? Mikrowyłączni w zamku bardzo nie lubi dodatkowego smarowania, miałem podobną przypadłość u siebie po stosowaniu "smarowideł" do zamków, z czasem samo mineło, ale w pierwszej kolejności sprawdż połączenie drzwi - nadwozie.

Napisano
  • Autor

> nie traktowałeś zamka w zimie odmrażaczem ? Mikrowyłączni w zamku

> bardzo nie lubi dodatkowego smarowania, miałem podobną

> przypadłość u siebie po stosowaniu "smarowideł" do zamków, z

> czasem samo mineło, ale w pierwszej kolejności sprawdż

> połączenie drzwi - nadwozie.

Dzięki za odpowiedzi, a jeśli chodzi o odmrażacz to jeszcze nigdy tego ustrojstwa nie stosowałem, tak więc nie pozostaje nic innego jak sprawdzić połączenie. Jutro sprawdze i podzielę się spostrzeżeniami. Mam nadzieję że to faktycznie brak kontaktu na połączeniu. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.