Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rozmiar dysz silnik 1,6 16v fiat

Featured Replies

Napisano

Witam.

Potrzebna mi precyzyjna i sprawdzona informacja na temat średnicy dysz do układu wtrysku gazu do silnika 1,6 16v fiat (Multipla). Powracają problemy i muszę coś z tym zrobić.

Kolejna sprawa , listwa wtryskowa - jaką kupić żeby działała w tym silniku ?? W tej chwili mam jakieś Apatche (jak śmigłowiec Amerykański) ale silnik się ,,rozjeżdża'' w sensie adaptacji. Czy jest sens inwestować w Matrixy ?

Elektronika która tym steruje to AG Zenit , doradźcie co dobrać i jak ustawić żeby mnie więcej szlak nie trafiał.

Z Góry dziekuję.

Pozdrawiam.

Napisano

Początkowo jeździłem na dyszach 2,0, ale mnożnik wychodził dosyć wysoko. Rozwierciłem na 2,1 i jest elegancko (na razie jakieś 25 kkm zrobione). Elektronikę mam Stag 300 a wtryski Valteki szare 2 ohm. Ciśnienie gazu 1,17 bar.

• 1 miesiąc później...
Napisano

panowie a poza odczytami z komputera - czym objawia sie za mala srednica dysz ... mam taki problem ze auto skokowo przyspiesza, dysze 1.8 - czy to od tego moze byc ??

Napisano

> panowie a poza odczytami z komputera - czym objawia sie za mala

> srednica dysz ... mam taki problem ze auto skokowo przyspiesza,

> dysze 1.8 - czy to od tego moze byc ??

Zwiększ na początek do 2,0. Bravo jest lżejsze od Marei i powinno sobie poradzić na takich dyszach. U mnie na 2,0 było dobrze, ale za mało palił tzn na trasie bez problemu schodził do 8/100. Na długich wzniesieniach i pełnym bucie nie miałem bogatej mieszanki (mam AFR w aucie). Po zmianie na 2,1 pali mi w trasie trochę powyżej 9/100 i teraz nie zubaża mieszanki jak butuję.

Napisano

Czytam o Twoich problemach i zastanawiam się, czy nie najlepszym i najtańszym rozwiązaniem byłoby założenie kolektora aluminiowego z Palio/Siena i instalacja II generacji?

Pozdrawiam

Napisano

> z Palio/Siena i instalacja II generacji?

> Pozdrawiam

Moze by podzialalo. Ale to juz chyba lepiej zmienic sterownik sekwencyjny na inna firme (tez do sekwencji).

Napisano

> Moze by podzialalo. Ale to juz chyba lepiej zmienic sterownik

> sekwencyjny na inna firme (tez do sekwencji).

Nigdy nie miałem auta z wtryskiem gazu, miałem natomiast Palio z silnikiem 1.6 z instalacją II generacji. Autko sprawowało sie znakomicie i przejechało ze mną 100 000 km.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.