Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmieniarka i uszczelka drzwi - 2 pytanka

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Pyt 1. Czy w zmieniarce Grundig instalowanej w Fiacie Marea można odtwarzać płyty nagrywane czy działają tylko tłoczone(porobiłbym sobie z MP3-ek)

Pyt 2. Gdzie znajdę regulacje dzwi, uszczekla przepuszcza hałasy i wiatr a znalazłem na autokaciku że jest taka możliwość tylko nie wiem która śróba - wszystkie podobne

Pozdrawiam,

Napisano
  • Autor

Rozumiem że jak nagram płytę ze ścieżkami zrobionymi z MP3 to powinno działać bo wczoraj przeprowadziłem eksperyment i lipa

Napisano

> Pyt 2. Gdzie znajdę regulacje dzwi, uszczekla przepuszcza hałasy i

> wiatr a znalazłem na autokaciku że jest taka możliwość tylko nie

> wiem która śróba - wszystkie podobne

Jest regulacja na słupkach zarówno dla zawiasów jak i dla tyłu drzwi .

W praktyce ustawia się najczęściej głębokość kołka na środkowym słupku dla drzwi przednich - od tego zależy jak mocno docisną uszczelkę na tym odcinku .

Potrzebny jest klucz imbusowy , bodajże 5 .

Napisano
  • Autor

> Dzięki wielkie - rozejrze się

Czyli dobrze zrozumiałem że reguluje się na słupku środkowym czyli tym gdzie jest zamknięcie drzwi?

Napisano
  • Autor

Mi wieje na wysokości jak zaczyna się szyba przednia na łuku drzwi nad szybą to które mam przykręcać

Napisano

> Mi wieje na wysokości jak zaczyna się szyba przednia na łuku drzwi

Jeśli uszczelka nie jest za bardzo spłaszczona , a pionowa płaszczyzna przednich drzwi nie odstaje względem błotnika i drzwi tylnych , to możesz spróbować jeszcze jednego sposobu .

Trzeba złapać mocno rekami po obu stronach ramkę okienną od wewnątrz drzwi i mocno ją pociągnąć do siebie krótkim ruchem jednocześnie blokując drzwi np. kolanem .

Ta metoda daje dobry rezultat jeśli drzwi są prawidłowo wyregulowane , a mimo tego po naciśnięciu w tym m-cu ramki jest luz kilka mm ok.gif

Napisano
  • Autor

Ano tak mi mówił mój kolega ale on 120kg i lapka jak moja nóżka więc średnio mu pozwoliłem na taki manewr

Wielkie dzięki za pomoc

Napisano

> Rozumiem że jak nagram płytę ze ścieżkami zrobionymi z MP3 to powinno

> działać bo wczoraj przeprowadziłem eksperyment i lipa

Bo one są strasznie wybredne co do płyt - u mnie czyta TDK - takie zielonkawe, i takie całe czarne - z obu stron. Nie lubi np. Verbatima. Podobno prędkość nagrywania też ma znaczenie. Na pocieszenie dodam, że jak już czyta - to bez problemów - trzeba tylko trafić z rodzajem płyty.

Napisano

Witam. U mnie nie ma znaczenia jakiej firmy jest płyta, ja nagrywam audio na Nero i to może jest ważne jakim programem nagrywa się.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.