Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowości na astra.auto.pl

Featured Replies

Napisano

W dniu dzisiejszym zaktualizowano tabele doboru i przełożeń skrzyń biegów dostępnych w Astrach J.

Napisano

Do poprawki

Quote:

Falujące obroty biegu jałowego

18.02.2008.

Wyszczyść
silnik krokowy.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
Napisano

W dniu dzisiejszym przekroczyliśmy 3 miliony odwiedzin cool.gif

I licznik cały czas przyspiesza waytogo.gif

284688827-3mln.JPG

post-53490-14352511552515_thumb.jpg

• 3 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Kolejny manual zagościł na stronie.

"Wymiana amortyzatorów w Astrze G". Autorem jest kol. benypb.

Tędy proszę waytogo.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witajcie

Jako ze kolega wszim wymienil naped rozrzadu w silniku swojego wozu (AG Z16XEP) przy mojej skromnej pomocy (manual w zasadzie jest gotowy, musze wprowadzic jeszcze drobne poprawki), w tym tygodniu manual zostanie przeslany czynnikom decyzyjnym i mam nadzieje, opublikowany zlosnik.gif

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Napisano

Na stronie ukazał się krótki manual opisujący proces naprawy pochłaniacza par paliwa.

Wszystkich, którzy napotkali w wężykach podciśnienia czarne granulki i podczas otwierania wlewu paliwa słyszą złowrogi syk zapraszamy pod adres http://www.astra.auto.pl/content/view/359/1/ waytogo.gif.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Panie i Panowie chciałbym donieść o smutnej rzeczy polegającej na kradzieży naszych materiałów ze strony WoA i udostępnianie ich na chomikuj.pl, przykładowo: KLIK

Są tam manuale autorstwa naszych kolegów jak i między innymi.

Moim zdaniem nasz zbiór porad i manuali powinien jednak posiadać jakieś prawa autorskie.

Moje pytanie jest takie czy osoby zarządzające stroną zgłoszą zbiorowe naruszenie praw autorów manuali czy może jednak każdy autor z osobna.

Pozdrawiam VEN

Napisano

> Witam,

> Panie i Panowie chciałbym donieść o smutnej rzeczy polegającej na kradzieży naszych materiałów ze

> strony WoA i udostępnianie ich na chomikuj.pl, przykładowo: KLIK

> Są tam manuale autorstwa naszych kolegów jak i między innymi.

> Moim zdaniem nasz zbiór porad i manuali powinien jednak posiadać jakieś prawa autorskie.

niby jest na stronie klauzula

Quote:

Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w Serwisie
nie mogą być kopiowane,

publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody autorów. Wszelkie prawa zastrzeżone.

więc jeden z autorów może zgłosić się do własciciela chomika o usunięcie swojego manuala z chomika... przynajmniej tak mi sie wydaje...

Napisano

> Panie i Panowie chciałbym donieść o smutnej rzeczy polegającej na kradzieży naszych materiałów ze

> strony WoA i udostępnianie ich na chomikuj.pl,

Smutne, tym bardziej że człowiek który umieścił to na chomiku ma za to dodatkowy transfer, czyli ma korzyść cudzym kosztem.

Serwis chomikuj.pl wymaga opłaty za możliwość ściągnięcia czegokolwiek, więc też zarabia na udostępnianiu tych materiałów. Sprawa jest wg mnie jasna - muszą to usunąć, inaczej można się sądzić.

Napisano

Bez rejestracji można zgłosić naruszenie praw autorskich TU .

Napisano

> Bez rejestracji można zgłosić naruszenie praw autorskich TU .

Zgadza się można, ale po pierwsze użytkowników chomika udostępniających materiały z naszymi manualami jest więcej, dalej kwestia tego aby może jednak administrator WoA zgłosił to naruszenie, wtedy nie będzie reprezentował jednej a więcej osób - współautorów strony.

PZDR VEN

Napisano

Administrator WoA jak najbardziej powinien to zgłosić (a został poinformowany o tym?)podpierając się regulaminem WoA bo inaczej każdy z autorów musiałby z osobna zgłaszać naruszenie swoich praw.

Napisano

> Administrator WoA jak najbardziej powinien to zgłosić podpierając się regulaminem WoA

No to poczekajmy na odezwę admina.

PZDR VEN

Napisano

> No to poczekajmy na odezwę admina.

> PZDR VEN

A czy ktoś to juz zgłaszał admionowi WoA - bo mój manula też tam jest i albo zrobi to admin albo osobiście to zgłoszę jak kradzież.

Ja w kazdym razie czekam na odzew.

Napisano

> A czy ktoś to juz zgłaszał admionowi WoA

No właśnie nie pamiętam kto tam adminuje, coś mi kojarzył Graf, ale nie jestem pewien.

Co do mojego manuala zgłosiłem kradzież na chomiku.

PZDR VEN

Napisano

> No właśnie nie pamiętam kto tam adminuje, coś mi kojarzył Graf, ale nie jestem pewien.

> Co do mojego manuala zgłosiłem kradzież na chomiku.

> PZDR VEN

mozesz mi na Pv podeslać jak to zredagowałeś ? Jesli oczywiscie prawa autorskie pozwalają grinser006.gif

Napisano

> mozesz mi na Pv podeslać jak to zredagowałeś ? Jesli oczywiscie prawa autorskie pozwalają

Oj nie pamiętam, ale jak zaczniesz tam wypełniać to są podpowiedzi.

Dasz sobie radę.

Pzdr Ven

Napisano

Witam, mam pytanie, jest możliwość ściągnięcia generatora ikonek do licznika na dysk? Pytam, gdyż w generatorze nie ma ikonek, których poszukuję i chciałbym je sam wykonać. Jest taka możliwość? Jak tak to niech mnie ktoś poinstruuje smile.gif

Napisano
  • Autor

> No właśnie nie pamiętam kto tam adminuje, coś mi kojarzył Graf, ale nie jestem pewien.

> Co do mojego manuala zgłosiłem kradzież na chomiku.

> PZDR VEN

Prośba do wszystkich kolegów

Bardzo proszę wszystkich kolegów których manuale zostały umieszczone bez ich zgody na chomikuj.pl o napisanie do mnie. Aby wystosować oficjalny protest, chciałbym mieć jak najwięcej informacji. Potrzebuję w miarę pełną listę, aby napisać skargę.

Sporo informacji dostałem od Vendorra, ale poczekam 24 godziny, może coś więcej się znajdzie.

pozdrawiam

Napisano

Link od vendorra wskazuje na pusty katalog - czyżby szanowny udostępniacz chomikowy usunął materiały?

Czy w takiej sytuacji jest sens protestować?

Napisano

> Czy w takiej sytuacji jest sens protestować?

Jest sens i jeszcze pewnie by się znalazło kilku innych, sam znalazłem już 5 a pewnie będzie ich więcej.

I jeszcze jeden klik

Pierwszy link jaki podałem to pierwsza osoba, którą znalazłem an chomiku i napisałem do niej o naruszanie praw autorskich, widocznie usunął dane - i dobrze.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Jest sens i jeszcze pewnie by się znalazło kilku innych, sam znalazłem już 5 a pewnie będzie ich

> więcej.

> I jeszcze jeden klik

> Pierwszy link jaki podałem to pierwsza osoba, którą znalazłem an chomiku i napisałem do niej o

> naruszanie praw autorskich, widocznie usunął dane - i dobrze.

> PZDR VEN

Dzisiaj jest niedziela wieczór. Proponuję przeczekać jutrzejszy dzień, może coś jeszcze znajdziemy i napiszę do chomika hurtowo.

Napisano

> Dzisiaj jest niedziela wieczór. Proponuję przeczekać jutrzejszy dzień, może coś jeszcze znajdziemy

> i napiszę do chomika hurtowo.

Też tak sądzę, masowe poszukiwanie materiałów na chomiku przez AKowiczów pomoże wyłuskać jak najwięcej przypadków piractwa

Napisano

> Jest sens i jeszcze pewnie by się znalazło kilku innych, sam znalazłem już 5 a pewnie będzie ich

> więcej.

> I jeszcze jeden klik

Ja swojego manuala na chomiku nie znalazłem, ale poszukałem dobrą chwilę. Proponuję każdemu autorowi wpisać do google coś takiego, np:

Code:

site:chomikuj.pl lelek astra 

To dobry przykład, a dostajemy spooooro wyników. Warto zapodać dla różnych autorów i fraz. Pokazują się np takie perełki:

AZJA

TOSH

LELEK

> Pierwszy link jaki podałem to pierwsza osoba, którą znalazłem an chomiku i napisałem do niej o

> naruszanie praw autorskich, widocznie usunął dane - i dobrze.

Proceder kwitnie, jak pokazuje google...

Napisano

Pokasował owszem, ale inne chwasty również trzeba wyplenić bbq.gif. Cóż, dobrodziejstwa internetu mają swoje dobre, i jak widać, złe strony...ale nie godzę się na bezczelne kopiowanie dorobku pracy własnej kolegów i mojej ...Takie gady nawet nie mają pojęcia, ile czasu trzeba poświęcić na zrobienie dobrego manuala, obróbke zdjęć, edytowanie tekstu, poskładanie wszystkiego w całość...Cały czas dostaję sygnały, iż manual o wymianie uszczelniaczy zaworowych bez zdejmowania głowicy zrobił "małą" karierę w Polsce (może tak nieskromnie wspomniałem o tym- nie są to żadne czary mary, tylko normalna procedura...), wielu mechaników nie wyobrażało sobie ogarnięcia tematu w ten sposób...Dla mnie osobiście hitem jest manual Azji z podłącznia MID-a, skrupulatnie skorzystałem z tego świetnego opracowania i bez problemu podłączyłem owe urządzenie do mojego wozu, oszczędzając sobie sporo czasu na poszukiwanie odpowiednich przewodów w schematach elektrycznych...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Ja swojego manuala na chomiku nie znalazłem, ale poszukałem dobrą chwilę. Proponuję każdemu

> autorowi wpisać do google coś takiego, np:

> Code: site:chomikuj.pl lelek astra

> To dobry przykład, a dostajemy spooooro wyników. Warto zapodać dla różnych autorów i fraz. Pokazują

> się np takie perełki:

> AZJA

> TOSH

Oszzzz....mój silniczek.

> LELEK

> Proceder kwitnie, jak pokazuje google...

Popatrz, ale autorów grzecznie podają.

Napisano

> Popatrz, ale autorów grzecznie podają.

Kwestia przyzwoitości czy lenistwa w kopiowaniu??

PZDR VEN

Napisano

> Popatrz, ale autorów grzecznie podają.

Nooo... I jakby dobrze podlinkować z WoA do chomika to można by zaoszczędzić na transferze...

A na serio to pewnie jeden pozgrywał PDFy ze strony a reszta kopiuje od niego jak papugi.

Napisano
  • Autor

> Nooo... I jakby dobrze podlinkować z WoA do chomika to można by zaoszczędzić na transferze...

> A na serio to pewnie jeden pozgrywał PDFy ze strony a reszta kopiuje od niego jak papugi.

To może, aby utrudnić pobieranie gotowców, wyłączyć generowanie pdf-ów na stronie?

Napisano

> wyłączyć generowanie pdf-ów na stronie?

A do czego pierwotnie miała służyć ta funkcja? hmm.gif

Jest opcja "drukuj" dla chcących na papierze i "zapisz stronę" w przeglądarce dla laptopowiczów. A jak ktoś chce pdf-a to i tak wystarczy drukarka pdf-owa. Programów tego typu jest na pęczki.

Napisano

> To może, aby utrudnić pobieranie gotowców, wyłączyć generowanie pdf-ów na stronie?

Jeśli zachowasz możliwość wydruku to da się to obejść. No, może tylko 10% ludzi na to wpadnie, ale jednak wpadnie.

Gdyby zablokować i wydruk, sklejenie manuala z kilku stron byłoby pracochłonne i mało komu by się chciało, więc problem piractwa by odpadł.

Z drugiej strony zdarzało mi się chodzić do garażu z wydrukowanym kawałkiem manuala w ręce i myślę że brak wydruku skomplikuje ludziom życie. A strona powstała właśnie z myślą o ludziach chcących samemu coś zrobić przy aucie.

Nie wiem która to wersja Joomli! (1.5?) ale może wrzepić jakiś znak wodny do fotografii, ewentualnie dokładać jakąś informację do pdf-a? Odpowiedni moduł powinien być dostępny w sieci.

Napisano
  • Autor

> Jeśli zachowasz możliwość wydruku to da się to obejść. No, może tylko 10% ludzi na to wpadnie, ale

> jednak wpadnie.

> Gdyby zablokować i wydruk, sklejenie manuala z kilku stron byłoby pracochłonne i mało komu by się

> chciało, więc problem piractwa by odpadł.

> Z drugiej strony zdarzało mi się chodzić do garażu z wydrukowanym kawałkiem manuala w ręce i myślę

> że brak wydruku skomplikuje ludziom życie. A strona powstała właśnie z myślą o ludziach

> chcących samemu coś zrobić przy aucie.

> Nie wiem która to wersja Joomli! (1.5?) ale może wrzepić jakiś znak wodny do fotografii,

> ewentualnie dokładać jakąś informację do pdf-a? Odpowiedni moduł powinien być dostępny w

> sieci.

Może wszystko to racja. Dla chcącego nic trudnego. Póki co niech będzie jak było.

Wersja jeszcze stara.

Napisano

> Z drugiej strony zdarzało mi się chodzić do garażu z wydrukowanym kawałkiem manuala w ręce

Przy montażu przekaźników do świateł wydrukowałem manual Lelka, zaoszczedziło to długie chwile konfrontacji ze schematami...

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Napisano

kiedy będzie działać stronka ? frown.gif

Napisano

> kiedy będzie działać stronka ?

od 1 listopada, jak bedzie nowy przydział transferu

Napisano

Multimedia Technika Motoryzacyjna Od tłoków w dół

Quote:

"(HQ) The Engine Piston. Zui..."

Ten film jest już niedostępny, ponieważ powiązane z nim konto YouTube zostało usunięte z powodu wielu powiadomień o naruszeniu praw autorskich przesłanych przez osoby trzecie, w tym

Discovery International

Discovery International

Discovery Communications

Przepraszamy za usterki.

smirk.gif

• 3 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.