Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fabryczna instalacja radiowa w seicento?

Featured Replies

Napisano

W kostce radia podłączone są 4 głośniki. Zamontowane są tylko przednie. Potrzebuję podłączyć tylne. Gdzie szukać kostki do głośników tylnych? Instalacja wygląda na fabryczną. Seicento rocznik 2005. IThankYou.gif

Napisano

od kiedy w SC były tylne głośniki, bo wydaje mi się, że nie ma w SC jak i w CC smile.gif proszę mnie poprawić jeśli się mylę wink.gif

Napisano
  • Autor

W kostce bankowo są 4, ale nie wiem, gdzie się kończą. Przy prawym progu znalazłem pustą złączkę, ale grubość kabli inna niż w złączu radia. Nie wiem do czego by to mogło być? hmm.gif

Napisano

> W kostce bankowo są 4, ale nie wiem, gdzie się kończą.

Wiesz jakie kolorki tych kabelków są ????

Napisano
  • Autor

Teraz to nie mam możliwości sprawdzenia. Dopiero jutro wieczorem. Dlatego pytam, gdzie tego szukać? Można przeciagnąc bez problemu nowe kable, ale jeżeli już gdzieś jest złącze, to byłoby prościej i bardziej profesjonalnie. W kostce od radia sa 4 pary (kolorów nie pamiętam). Typowo kolor +kolor/czarny i dodatkowo wszelkie zasilania.

Napisano

Jeśli kostka jest wiecej niż 8 to na pewno musi być przygotówka do tyłu smile.gif)

Napisano

u mnie w aucie (sej 2003 rocznik) wyglądało to tak że z kostki wychodziły przewody ale szły raptem ze 20 cm kończyły się w zwitku wszystkich kabli zawiniętych izolacją, tam należało się podpiąć i głośniki z tłu grają aż miło grinser006.gif

Napisano

> u mnie w aucie (sej 2003 rocznik) wyglądało to tak że z kostki

> wychodziły przewody ale szły raptem ze 20 cm kończyły się w

> zwitku wszystkich kabli zawiniętych izolacją, tam należało się

> podpiąć i głośniki z tłu grają aż miło

no i u kolegi na pewno będzie tak samo smile.gif) nie pamiętam dokładnie kolorów kabelków ale wiem ze na pewno na nich jest nadrók ;D do czego jajkowy jest wink.gif)

U mnie w CC sam kiedyś z tym główkowałem co gdzie i do czego a to się okazało takie proste smile.gif))

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Byłem-sprawdziłem. Kabli jest 12.Grube-czerwony, czarny, czerwony z zielonym paskiem,cienki błękitny i cztery pary: pomarańcz+pomarańcz z czarnym, zielony+zielony z czarnym, czerwony z czarnym+biały z czerwonym, róż z czarnym + czarny z fioletem.

Napisano

> CZARNY Z FIOLETEM -- TYŁ ??

przynajmniej ja mam tak ze szary z fioletem idzie na tył smile.gif

tak dokładniej to sie upewnij jeszcze co na nim pisze ;D

Napisano
  • Autor

Dostęp do samochodu mam po 20.15, bo jeździ nim moja zona.gif. Dzisiaj zamontowałem głośniki tylne i pociągnąłem kable. Patrzę w kostkę do radia i zonk- już gdzieś są wyprowadzone głośniki tylne. Jutro muszę to skończyć. Tylko trzeba znaleźć tą kostkę. niewiem.gif Może faktycznie trzeba szukać w odległości 25 cm, jak napisali poprzednicy.

Napisano

Odkręć sobie pas bezpieczeństwa z tyłu w bagażniku po stronie kierowcy i tam powinna być kostka do głośnikow na tył,

przytwierdzona do linki z otwierania bagażnika. Trzeba dobrze "wymacać". Ja tak miałem i mam SC z 2005 r.

Dodatkowo miałem jeszcze kostkę do lampki oświetlenia bagażnika.

Napisano

Jeszcze jedno - pomarańczowe i zielone kabelki idą na tył.

Pozdro

Napisano

> od kiedy w SC były tylne głośniki, bo wydaje mi się, że nie ma w SC

> jak i w CC proszę mnie poprawić jeśli się mylę

byly. Mam model GO! z fabrycznymi 4 glosnikami i radiem CD clarion.

Napisano
  • Autor

> Odkręć sobie pas bezpieczeństwa z tyłu w bagażniku po stronie

> kierowcy i tam powinna być kostka do głośnikow na tył,

> przytwierdzona do linki z otwierania bagażnika. Trzeba dobrze

> "wymacać". Ja tak miałem i mam SC z 2005 r.

> Dodatkowo miałem jeszcze kostkę do lampki oświetlenia bagażnika.

Wieczorem pomacam. To by znaczyło, że niepotrzebnie ciągnąłem nowe kable sick.gif Sej dokładnie taki, jak na Twoim zdjęciu.Tylko paska niebieskiego u Ciebie nie widać. Czy to jest wersja 50-th?

Napisano

Tak to jest ta wersja smile.gif

Napisano

> Wieczorem pomacam. To by znaczyło, że niepotrzebnie ciągnąłem nowe

> kable Sej dokładnie taki, jak na Twoim zdjęciu.Tylko paska

> niebieskiego u Ciebie nie widać. Czy to jest wersja 50-th?

z pewnoscia te 4 pary to sa przewody na gloski tylko teraz musisz zobaczyc ktore masz podlaczone a te ktore sa nie podlaczone to bd na tylne glosniki a ps. w seicento w serii nigdy nie bylo i niebedzie tylnich glosnikow dopoki ich sobie nie zamontujesz pozdro smile.gif

Napisano
  • Autor

> Tak to jest ta wersja

To mam pytanie z innej beczki. Czy w Twoim jest instalacja do centralnego? U mnie tylko do szyb. W SC z 2002 miałem instalację gotową. Nie było tylko w drzwiach, a w tym nie ma zupełnie nic. confused.gif

Napisano

Nie miałem, trzeba było dorobić frown.gif

Napisano
  • Autor

> Odkręć sobie pas bezpieczeństwa z tyłu w bagażniku po stronie

> kierowcy i tam powinna być kostka do głośnikow na tył,

> przytwierdzona do linki z otwierania bagażnika. Trzeba dobrze

> "wymacać". Ja tak miałem i mam SC z 2005 r.

> Dodatkowo miałem jeszcze kostkę do lampki oświetlenia bagażnika.

No i tu się Koledze należy duże 20.GIF . W życiu bym sam tego nie znalazł. To trzeba po prostu wiedzieć. Jest kostka dokładnie, jak napisałeś, tylko ciężko ją namacać. Jest nawet zaślepka plastikowa w tym miejscu, chyba właśnie do tej kostki. Wystarczyło wpiąć kable w kostkę i gra bez żadnej kombinacji. WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC. bow.gifIThankYou.gif

Napisano

Nie ma za co, ale cieszę się, że mogłem pomóc waytogo.gif

Napisano

ps. w seicento w serii nigdy nie bylo i

> niebedzie tylnich glosnikow dopoki ich sobie nie zamontujesz

> pozdro

Była sewgo czasu limitowana seria z fabrycznym radiem kasetowym i czterema głośnikami

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.