Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nagle zgasl...pomocy...

Featured Replies

Napisano

Koledzy pomozcie mam cc z silnikiem 1.2 8V jechalem i nagle obroty spadly do zera, silnik nadal pracowal ale zwalnial az stanal i zgasl, probowalem odpalic, kreci ale nie odpala, kontrolki sie swieca pompka chodzi a nie pali, jak go sciagalem sprobowalem odpalic z linki, zaskoczyl wszedl na obroty zareagowal na pedal gazu znaczy ale zaraz pada spowrotem, tak samo na gazie i benzynie sie dzieje.Gdzie moge szukac przyczyny? Posprawdzalem przekazniki , przewody wszystkie itp. na pierwszy rzut oka wyglada normalnie i dobrze i nie mam pojecia co to moze byc, moze aparat zaplonowy albo cewki?Ale wtedy wogule by nie odpalal przeciez albo chodzil przyduszony?

Napisano

Taki efekt mialem jak pompa paliwa sie wysrala - niby chodzila, ale cisnienie bylo za male. Jak podpompowalo sie pare razy to zaskoczyl, wszedl na obroty, wypalil co mial w listwie i gasl. Pomogla wymiana pompy. To odnosnie benzyny.

Co do gazu nie mam pojecia - nie uzytkowalem silnikow fiatowskich z gazem.

Napisano

czujnik położenia wału bym wykluczył, bo silnik by w ogóle nie chciał odpalić (czy brany na linkę czy nie). Rozrząd- mogło się coś zwalić, np. coś takiego jak u mnie ostatnio:

urwał (ściął) się taki mały "cycuszek" na dolnym kółku rozrządu (przy wale), czego efektem było to, że rozrząd przesunął się minimalnie i za grzyba silnik nie chciał odpalić. Stało się to podczas normalnej jazdy. Zaczął migać błąd silnika, zatrzymałem się, wyłączyłem silnik i juz go nie włączyłem... frown.gif

tak to wygląda:

dscf7217.jpg

dscf7219x.jpg

Napisano

> Sprawdzałeś rozrząd? oraz sprawdź czujnik położenia wału, czy siedzi

> na miejscu...

Nie wykluczaj czujnika położenia wału miałem coś takiego w CCS jak się nagrzał to gasł i nie chciał odpalić jak ostygł ok 20 minut to zapalił.wystarczy podmienić z kimś na chwile

Napisano

Ja kiedys mialem tak, gdy byly problemy z pompa wody - parownik zamarzal i auto gaslo. Odpalil na benzynie po bardzo dlugim kreceniu. Po przelaczeniu na gaz znowu to samo. Nie zwrocilem uwagi na oszronienie parownika z gazu hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.