Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porównywarka ubezpieczeń

Featured Replies

Napisano

Wprawdzie jest obok wątek o ubezpieczeniach, ale ja nie o tym. Od lat mam OC/AC w PZU ale chciałbym zobaczyć jak wypada konkurencja. Znalazłem w sieci porównywarki ubezpieczeń http://ipolisa.pl , http://rankomat.pl/ , www.wygodnie.pl. W każdej z tych porównywarek najtańsze ubezpieczenie mojego 10-letniego Lanosa wypadło inaczej zlosnik.gif , raz wygrała Hestia, raz MTU , a raz UNIQA grinser006.gif Niestety na stronie www.pzu.pl nie ma żadnego kalkulatora i trzeba tradycyjnie dzwonić, albo umawiac się z agentem. I jeszcze jedno: wartośc ubezpieczenia AC w każdej z ofert jest zdecydowanie (moim zdaniem) zaniżana blush.gif No i jaką ofertę tu wybrac i w jaki sposób ? hmm.gif

Napisano

> Wprawdzie jest obok wątek o ubezpieczeniach, ale ja nie o tym. Od lat

> mam OC/AC w PZU ale chciałbym zobaczyć jak wypada konkurencja.

> Znalazłem w sieci porównywarki ubezpieczeń http://ipolisa.pl ,

> http://rankomat.pl/ , www.wygodnie.pl. W każdej z tych

> porównywarek najtańsze ubezpieczenie mojego 10-letniego Lanosa

> wypadło inaczej , raz wygrała Hestia, raz MTU , a raz UNIQA

> Niestety na stronie www.pzu.pl nie ma żadnego kalkulatora i

> trzeba tradycyjnie dzwonić, albo umawiac się z agentem. I

> jeszcze jedno: wartośc ubezpieczenia AC w każdej z ofert jest

> zdecydowanie (moim zdaniem) zaniżana No i jaką ofertę tu

> wybrac i w jaki sposób ?

Wydaje mi się, że najlepiej jest sprawdzać przede wszystkim jak to będzie w razie ewentualnej wypłaty odszkodowania bo o to wlaśnie w ucezpieczeniach chodzi wink.gif

Napisano

z tego co sie dowiedziałem to pzu przy robieniu szkody z AC ma zaznaczone że 10% to wkład własny, jak robie w generali to nic mnie nie interesuje , warto popytac jak jest w innych , czy nie zanizaja wartosci auta itp

Napisano
  • Autor

> jeszcze masz tu jakiś tekst

Dzięki. Tu znowu MTU wygrywa. Czy ktos ma doświadczenia z tą firmą ?

Napisano

> Dzięki. Tu znowu MTU wygrywa. Czy ktos ma doświadczenia z tą firmą ?

Mialem ubez. w MTU

Moje doswidczenie nie wynika z wyplaty ubezp. AC itp.

Ale generalnie kontakt z firma , ktora ma siedzibe w Sopocie jest całkiem przyjemny , rowniez po sprzedazy auta raz - dwa wycofali składke i odesłali kase , wiec tu daje + , aczkolwiek tak jak pisze , nie wiem jak jest w przypadku wyplaty za szkode itp.

Jezeli chodzi o samo OC i jego cene to polecam rowniez towarzystwo Pocztowe - rowniez maja przyjazne ceny.

Napisano

W niektórych C.H. są punkty gdzie pracownik może wyliczyć najkorzystniejsze ubezpieczenie (cenowo).

Jak bierzesz komplet ubezpieczenia to się dowiedz co wybrane towarzystwo ubezpieczeniowe dodaje lub na czym oszczędza podając konkretną cenę.

Ważne jest żeby wartość ubezpieczenia była podtrzymana do ostatniego dnia umowy bo zawierając umowę auto może być warte 10000 a po roku 7000 i jak w ostatnim dniu zrobisz szkodę to jesteś 3000 w plecy

Napisano

w tym pierwszym linku nie można wybrać wersji checkback mojego samochodu, a samochód jest bardzo popularny w naszym kraju grinser006.gif

Napisano

możecie mi powiedzieć po co ubezpieczycielowi mój stan cywilny, ilość dzieci, czy był importowany i kiedy ? do ubezpieczenia OC ?

Napisano

> w tym pierwszym linku nie można wybrać wersji checkback mojego

> samochodu, a samochód jest bardzo popularny w naszym kraju

Co to jest?

Napisano

> możecie mi powiedzieć po co ubezpieczycielowi mój stan cywilny, ilość

> dzieci, czy był importowany i kiedy ? do ubezpieczenia OC ?

Z zalozenia jak masz dzieci i z nimi jezdzisz to jezdzisz ostrozniej itp itd .........

Robia rachunek prawdopodobienstwa - czy na Tobie zarobią ,cz stracą wink.gif

Napisano

statystycznie to od 18 roku życie płacę chore stawki OC i AC,mając jedną drobną stłuczkę w przeciągu 6 lat, doją ze mnie ile wlezie. jako że staram sie być uczciwy i do wszystkiego dochodzić sam nie kombinuje z współwłaścicielem dziedkiem itp. nie ukrywam więc że takie pytania wydają się zbędne.

Napisano

> Z zalozenia jak masz dzieci i z nimi jezdzisz to jezdzisz ostrozniej

> itp itd .........

> Robia rachunek prawdopodobienstwa - czy na Tobie zarobią ,czy stracą

Dla firm ubezp. najlepiej jak sie jest czlowiekiem w wieku ok. 30lat , ma sie 2 dzieci - jest sie nauczycielem . lekarzem , badz policjantem.

Posiada sie nowy samochod , ktory parkujemy w garazu w domku , nie mialo sie nigdy wypadku czyli od jakis 10-12 lat , autem jezdzimy tylko my , rocznie do ok 15 kkm , glownie po Polsce.Wtedy oni maja maly rachunek prawdopodobienstwa wypadku a my ciutke wieksze znizki .

Napisano
  • Autor

> itp itd .........

> Robia rachunek prawdopodobienstwa - czy na Tobie zarobią ,cz stracą

No dobra, a to czy ktoś jest kawalerem, żonatym czy rozwiedzionym ? grinser006.gif

Napisano

> No dobra, a to czy ktoś jest kawalerem, żonatym czy rozwiedzionym ?

Cholera ich wie , moze tez wychodza z zalozenia , że kawaler np. szpanuje - szaleje itp , a żonaty bardziej ulożony , hmmm a rozwiednik hehe biglaugh.gif na to nie mam pomysłu.

Wiem , że kiedys jak jeszcze miałem CC i ubezp. w Link4 ( i trwało to chyba z 5 lat ) co roku zadawali mi te same pytania.

Ja mówiłem , że poza przebiegiem auta i kolejnymi 10 % zniżki zupełnie nic sie nie zmieniło - ale i tak miła pani musiała sobie ze mna pogadac z 10 min , aczkolwiek głos miała sympatyczny- to mogłem pogadać devil.gif

Napisano
  • Autor

> Cholera ich wie , moze tez wychodza z zalozenia , że kawaler np.

> szpanuje - szaleje itp , a żonaty bardziej ulożony , hmmm a

> rozwiednik hehe na to nie mam pomysłu.

Żonaty teściową wozi ostrożnie zlosnik.gif, a rozwodnik hmm... pewnie powoduje ryzyko będące średnią kawalera i żonatego smile.gif

Napisano

no ok, ale moim zdaniem OC powinno się płacić albo od parametrów pojazdu albo od statusu społecznego.

co do zniżek wiecie o tym że sprzedając auto z OC w 11 miesiącu umowy nie dostatinecie kolejnych 10% za bezszkodową jazdę ?? ponieważ aby je otrzymać musicie rok przejeździć bez szkody. Mając pecha i zmieniając auto co np. 10 miesięcy możesz do końca życia mieć 0% zniżki.

Napisano

> Wprawdzie jest obok wątek o ubezpieczeniach, ale ja nie o tym. Od lat

> mam OC/AC w PZU ale chciałbym zobaczyć jak wypada konkurencja.

> Znalazłem w sieci porównywarki ubezpieczeń http://ipolisa.pl ,

> http://rankomat.pl/ , www.wygodnie.pl. W każdej z tych

> porównywarek najtańsze ubezpieczenie mojego 10-letniego Lanosa

> wypadło inaczej , raz wygrała Hestia, raz MTU , a raz UNIQA

> Niestety na stronie www.pzu.pl nie ma żadnego kalkulatora i

> trzeba tradycyjnie dzwonić, albo umawiac się z agentem. I

miesiąc temu ubezpieczałem swojego lanosa w Alliansie i płaciłem za AC+OC 847zł. na żadnym z tych kalkulatorów nie otrzymałem oferty poniżej 1200zł.

Tak że myślę że to ściema. Podzwoń i podowiaduj się osobiście.

Napisano

> itp itd .........

> Robia rachunek prawdopodobienstwa - czy na Tobie zarobią ,cz stracą

Kiedys testowalem rozne warianty. Nie bylo roznicy w cenie ubezpieczenia co sie wybralo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.