Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odtwarzacz mp3

Featured Replies

Napisano

Cześć załoga.

Mam mały problem a właściwie nie jestem pewny czy go mam czy może tak wymyśliła to sobie fabryka...

Nagrałem płytkę z mp3 ok 70 kawałków standardowej wielkości jednak odtwarzacz czyta jedynie ok 35. Upewniłem się czy nie jest to wina nośnika - zmarnowałem 4 różne płyty oraz czy nie jest to wina formatu w jakim został zapisany kawałek też nie gdyż jeśli nagram je w innej kolejności brakuje pozostałych 35. Pytanie czy też tak macie, czy Wasz sprzęt nie jest w stanie odtworzyć np listy 100 utworów na jednej płycie.

P.S dzieliłem też na katalogi nic nie pomaga ponieważ z każdego z nich coś sobie odpuszcza (w ogóle tego nie widzi).

Poradźcie niewiem.gif

Napisano

Wypal na nAjmniEjszej prędkości i daj znać czy pomogło.

Napisano

sprawdź w instrukcji jaka ma być struktura folderów na płycie - możliwe że jeden katalog (nawet główny ma ograniczenie do jakiejś liczby plików) ja nie pomogę bo ani razu cd nie używałem w bravo grinser006.gif

Napisano

nagrałem kilka CD emeptrójek, wszystkie tak że utwory są w głównym katalogu. Na każdej płycie odtwarzacz w NB widzi wszystkie kawałki.

Napisano

weź przykładową MP3 której nie widzi radio w aucie i zmień jej nazwę na jakąs prostą, np a.mp3, nagraj jeszcze raz i zobacz czy widzi waytogo.gif

problemem mogą być nazwy plików z dziwnymi znakami

Napisano
  • Autor

wszystkie mają proste nazwy tzn abc.mp3

nagrywałem na min prędkości

postanowiłem też te 70 kawałków rozbić na 2 płyty i wiecie co - tak zgadza się połowę zjadło.

na koniec postanowiłem go przechytrzyć nagrywając 70 utworów i każdemu zrobiłem kopię (abc.mp3 i zkopiaabc.mp3) ale tu też mały zonk oczywiście zabrał połowę ale pokazał 90% orginałów + kilka kopii

cholera nie mam pomysłu.... niewiem.gifangryfire.gif

Napisano

> wszystkie mają proste nazwy tzn abc.mp3

> nagrywałem na min prędkości

> postanowiłem też te 70 kawałków rozbić na 2 płyty i wiecie co - tak

> zgadza się połowę zjadło.

> na koniec postanowiłem go przechytrzyć nagrywając 70 utworów i

> każdemu zrobiłem kopię (abc.mp3 i zkopiaabc.mp3) ale tu też mały

> zonk oczywiście zabrał połowę ale pokazał 90% orginałów + kilka

> kopii

> cholera nie mam pomysłu....

a próbowałeś zupełenie inne utwory może któreś kaszanią?

Napisano
  • Autor

> a próbowałeś zupełenie inne utwory może któreś kaszanią?

wychodzi na to że nie ma to znaczenia bo raz są a innym razem ich nie ma, w zależności od tego ile ich nagram i kolejnosci ustawienia na płycie.

Dziwne też jest to że jak odczytuje płytkę na kompie widzy wszytko i odtawrza je prawidłowo.

Chyba jedynm rozwiązaniem bedzie podjechac do ASO i poprosić o nowe radio lub soft. beksa.gif

Napisano

> Chyba jedynm rozwiązaniem bedzie podjechac do ASO i poprosić o nowe

> radio lub soft.

Chyba tak, bo ja jeszcze nie mialem takiem mp3-ki ktora by mi radio nie przeczytalo ...

Napisano

> Dziwne też jest to że jak odczytuje płytkę na kompie widzy wszytko i

> odtawrza je prawidłowo.

> Chyba jedynm rozwiązaniem bedzie podjechac do ASO i poprosić o nowe

> radio lub soft.

A próbowałeś nagrać płytę na innej wypalarce, może ta którą masz w kompie nie działa zbyt dobrze.

Napisano
  • Autor

> A próbowałeś nagrać płytę na innej wypalarce, może ta którą masz w

> kompie nie działa zbyt dobrze.

Niestety nie miałem takiej możliwości, ale zastanawia mnie fakt że jak nagram 30 to pokaże 15 jak 70 to 35 i jak napisałem wczesniej wychodzi na to że znaczenie ma kolejność oraz sumaryczna ilość kawałków na płycie. niewiem.gif

Napisano

Radio fabryczne w NB jest niestety kiepskie... Konkretnie odtwarzacz mp3....mam już czwarte radio i nie mam sił na następne wymiany, bo wiem, że nic nie pomogą. Odtwarzacz często ucina kawałki utworów przeskakując dalej. Najbardziej wkurzające jednak jest, gdy używa się radia w trybie włączania kluczykiem: wtedy, gdy wyłączy się w trybie odtwarzania mp3, po ponownym włączeniu nie chce zazwyczaj odczytać tej, ani żadnej innej płyty z mp3 (co dziwne płyty audio odtwarza). Pomaga wtedy jedynie wyłączenie zapłonu na jakiś czas, przestawienie radioodtwarzacza w tryb radia lub AUX i włączenie mp3 dopiero po uruchomieniu silnika.

Fiat wie o problemach z radiem i podobno szuka nowego producenta, więc mam nadzieję, że kiedyś go znajdzie smile.gif

Ja tymczasem ustawiłem radio w trybie sterowania niezależnego (nie kluczykiem) i wtedy jest ok. Gorzej, jeśli kiedyś zostawię radio włączone na noc frown.gif (choć wtedy mam nadzieję zadziała "20 minutes mode")

Napisano

dziwne. Ja mam radio ustawione w trybie automatycznego włączania, ciągle mam w odtwarzaczu jakąś płytę z MP3 (zawsze nagrywam wszystko jak leci do głównego katalogu na płycie, a CD Audio nie używam) i nie zauważyłem żadnych z tych problemów, o których piszesz. Włącza się, zaczytuje, odpala muzykę i wszystko działa.

Napisano

Mnie wkurza jak słucham z Pena, wyłączę silnik, wyjmę Pena oink.gif, załacze zapłon i radio cały czas przełaczone na słuchanie z Pena. Musze sam przełaczyć na inne żródło oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.