Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki ma być ten pierwszy motorek?? - pomożcie

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Właśnie z moją żonką planujemy zakup pierwszych w swoim życiu motorków. Ponieważ oboje jesteśmy zakochani w motorkach i żadne z nas nie chce być plecakiem, musimy kupić 2 sztuki.

Nie chcemy kupować jakiś potworów ani nowych maszynek.

Chcemy aby motorki były dość spokojne (poj. ok 500cm3), poza tym mają być tanie i bezawaryjne smile.gif.

Zastanawiamy się nad:

1. Hondą cb500

2. Kawasaki er-5

Co wy na to?

Proszę o jakieś rady i podpowiedzi.

Z góry dziękuję i pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Dołączcie do listy jeszcze Suzuki GS500 i Yamahe XJ600.

Wszystkie te motocykle są idealne do nauki, spokojne, bardzo trwałe. Jak znajdziesz sztuki w dobrym stanie to będziecie cieszyli się bezawaryjną i przyjemną jazdą.

Napisano

Moim zdaniem przy zakupie motocykla najważniejsze jest to, aby odpowiadał on osobie, która będzie nim jeździć.

Nie warto robić podziału ze względu na moc i pojemność.

Wiele osób poleca na pierwsze moto coś słabszego (ok. 50KM), ale moim zdaniem to jest błąd. Źle traktowany GS500 czy XJ600 potrafi zrobić krzywdę. Moc jest niższa, ale jeśli ocenimy pozostałe parametry, to nie są one dużo gorsze niż w motocyklach, które są stanowczo odradzane jako "pierwsze".

Ja mam Yamahe FZS600 Fazer i jest to mój pierwszy moto. Ani przez chwilę nie żałowałem wyboru. Po prostu podobał mi się i tyle. To, że ma prawie 100KM, przyspieszenie do setki rzędu 3.5 sekundy i prędkość max. na poziomie 240km/h wcale nie oznacza, że muszę to wykorzystywać. Jak do tej pory jechałem max. 160km/h i tylko przez chwilę. Nie czuję potrzeby aby bardziej się rozpędzać.

Wszystko jest w głowie. Moto sam nic nie zrobi. Jeśli nie przekręcisz za mocno manetki, to nie będzie jechał szybko. Proste.

Napisano

> że muszę to wykorzystywać. Jak do tej pory jechałem max. 160km/h

hehe.gif

Napisano

> Moto sam nic nie zrobi. Jeśli nie przekręcisz

> za mocno manetki, to nie będzie jechał szybko. Proste.

Właśnie o to chodzi przy wyborze motocykla dla początkujących, jeśli nie ma się dużego obycia z motocyklem łatwiej jest opanować 50KM niż 100KM w takim fazerku, bandycie czy jeszcze innej maszynie. Kierowca może specjalnie nie będzie chciał odkręcić manetki, ale może mu się to przytrafić przez przypadek np. podczas ruszania. Przy mniejszej mocy będzie miał jeszcze ułamek sekundy na opanowanie maszyny, przy większej pewnie z niego spadnie.

Napisano
  • Autor

> Kierowca może specjalnie nie będzie chciał odkręcić manetki, ale

> może mu się to przytrafić przez przypadek np. podczas ruszania.

> Przy mniejszej mocy będzie miał jeszcze ułamek sekundy na

> opanowanie maszyny, przy większej pewnie z niego spadnie.

Przyznam że te słowa przemawiają do mnie i dlatego mój wybór pada na 70% na cb500

A mojej żonie najbardziej podoba się także cebulka.

A na co zwracać uwagę podczas zakupu - chodzi o cb 500?

Napisano

> Właśnie o to chodzi przy wyborze motocykla dla początkujących, jeśli

> nie ma się dużego obycia z motocyklem łatwiej jest opanować 50KM

> niż 100KM w takim fazerku, bandycie czy jeszcze innej maszynie.

> Kierowca może specjalnie nie będzie chciał odkręcić manetki, ale

> może mu się to przytrafić przez przypadek np. podczas ruszania.

> Przy mniejszej mocy będzie miał jeszcze ułamek sekundy na

> opanowanie maszyny, przy większej pewnie z niego spadnie.

Rozumiem Cię i sam się tego bałem, ale szczerze mówiąc.... nigdy mi się nie przydarzyło coś takiego smile.gif

Faktem jest, że silniki wspomnianych motocykli mają inną charakterystykę niż chociażby FZS. Fazer lubi wysokie obroty. Źle się czuje przy niskich. GS500, CB500 czy XJ600... szczególnie dwa pierwsze - sa zdecydowanie lepsze w niskim zakresie obrotów - zdecydowanie bardziej elastyczne. Fakt... Fazerem można jechać na jedynce od zera do 100km/h, ale po co? hehe

Najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Jeśli go zabraknie, to nawet na motorynce można zrobić sobie krzywdę.

Napisano

> Fazerem można jechać na jedynce od zera do 100km/h, ale po co?

> hehe

> Najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Jeśli go zabraknie, to nawet na

> motorynce można zrobić sobie krzywdę.

Gdyby wszyscy mieli takie podejście to by było OK, ale niestety wielu młodych którzy przesiadają się na moto ze skuterów czy innych wynalazków uważa że jak nie mają litra pod dupą to nie wypada bo koledzy będą się z nich śmiali. Mam spore doświadczenia na motocyklach różnych pojemności, od motorowerków do 1.7l chociaż sam jeżdze GS i nie uwierzę w to że jak świeżak wsiądzie na 100KM to nie podkusi go by choć raz sprawdzić co on naprawdę potrafi i to może być jego ostatnia przejażdżka a dotego dochodzą popisy przed kolegami.

Napisano

> A na co zwracać uwagę podczas zakupu - chodzi o cb 500?

Nie kieruj się zbytnio ceną a stanem technicznym motocykla, czasami lepiej kupić coś starszego a w lepszym stanie niż młodszy rocznik i dokładać na starcie kilka stówek na opony, kilka na napęd, kilka znowu na coś innego. Weź ze sobą na oględziny osobę która ma jakieś pojęcie o motocyklach, niech się przejedzie i sprawdzi czy moto prosto się prowadzi, trzeba pooglądać dobrze czy nie ma wycieków z silnika, czy gdzieś nie był mocniej bity, czy lagi proste, zwróć uwagę na tarcze hamulcowe (może poprzedni właściciel zapomniał wymienić klocki na czas i dodatkowe kilka stówek w plecy). Jak nie jest fabryczny lakier to też powinno dać do zastanowienia że coś było nie tak skoro go malowano. Silniczek warto odpalać na zimno choć w obecnych temp jest ciepły z samego stania na słońcu, powinien chodzić równo, bez falowania obrotów, reagować odrazu na odkręcenie manetki gazu. Nie warto się zrażać tym że jest delikatnie poobijany, każdemu się mogą przytrafić parkingówki ale wiadomo, im ładniejszy tym lepszy i nikt nie sprzeda tanio motocykla jeśli wie że jest w dobrym stanie.

Napisano

Co do lakieru...

Moim zdaniem moto w idealnym stanie można kupić salonie, więc jeśli malowane były elementy plastikowe, to raczej nie ma czym się przejmować o ile zostało to zrobione prawidłowo. Wiele części może się niszczyć od normalnego użytkowania. Wiadomo - każdy element malowany może świadczyć o bujnej historii motocykla i warto zachować ostrożnośc, ale nie można przesadzać w drugą stronę.

Warto sprawdzić stan płynów eksploatacyjnych: płyn hamulcowy, olej itp. Czasami po samym kolorze widać, kiedy były wymieniane.

Stan zawieszenia - czy nie dobija do końca.

Stan elementów wyposażenia. Czy z każdej ze stron są takie same. Dodatkowo warto spojrzeć na naklejki itp.

Uczciwy sprzedawca sam powie, co było robione w moto. Jeśli mówi, że wszystko jest w stanie idealnym, wtedy trzeba zachować czujność i uwazniej się przyglądać, bo napewno coś ukrywa.

Co do motocyklistów... Znam takiego, który przez trzy miesiące jeździł Fazerem 600, a wcześniej jakąś 125. Po tym czasie stwierdził, że Yamahe już opanował i zaczyna go nudzić i zaczął polować na coś mocniejszego - rzędu 150KM. Jak dla mnie takie zachowanie jest śmieszne. Żeby się gość nie przejechał... oslabiony.gif Nie da się opanowac takiego motocykla w kilka tygodni po przejechaniu nawet kilku tysięcy kilometrów. Zawsze jest coś, co może zaskoczyć i coś, czego jeszcze się nie wie. No ale każdy sam decyduje o swoim życiu smile.gif

Napisano

Podłączę się pod temat zlosnik.gif

Obecnie zaczynam kurs na prawko kat.A i w ciagu jesieni/zimy (po sezonie) mam zamiar zakupic jakiś motorek. Zawsze podobały mi się choppery i wśród takich raczej będę wybierał. Na początek nie chciałbym raczej kupować czegoś drogiego, mysle o wydaniu okolo 6-8 tys pln a może i mniej.

Obecnie głównie zastanawiam się wśród jakich pojemności szukać. Wiadomo do czego kupuje się choppera, na max osiągach mi nie zależy, ale z drugiej strony mógłby taki motocykl jechać nie wysilając się i nie wyjąc te 100-120km/h. Przeglądam wiele ogłoszeń motorów z silnikami 125ccm-250ccm i sięzastanawiam jakie to może miec osiągi. Dla przykładu tak honda rebel 125ccm albo yamaha virago 125ccm ? Czy to wogóle do setki dojdzie ? Czy wogóle jest sens kupować choppera z takim silnikiem no i czy faktycznie na pierwszy motor kupować małą pojemnośc ?

Ostatnio miałem okazję obejrzec i przymierzyćsiędo virago 535 i powiem szczerze, że piekny motorek ale nie na moją posturę (183cm/95kg), żona stwierdziła, ze wyglądam jak na motorynce zlosnik.gif

Osobiście podobają mi się yamahy drag star 600, tylko na taką np. 10 letnią może nie styknąć mój budżet a nawet gdybym podwyższył go d o10 tys pln frown.gif

Co mozecie ogólnie w tej kwestii doradzić ?

Napisano

Virażka to raczej taki damski motorek i głównie na tym jeżdżą moje koleżanki, my jeździmy na Vulkanie chociaż dojrzewamy do Road Kinga... Kupując musisz dosiąść maszynę i sprawdzić czy iskrzy między Wami cool.gif

Inaczej nic nie będzie z tego związku zlosnik.gif

Napisano

> Virażka to raczej taki damski motorek i głównie na tym jeżdżą moje

> koleżanki, my jeździmy na Vulkanie chociaż dojrzewamy do

kawasaki vulcan tez mi się podobają, bynajmniej z oglądania zdjęć grinser006.gif

czy vulcan jest sporo większy od virago ? nadaje się na moje gabaryty ? jak się tym we dwójkę jeździ ?

Napisano

> kawasaki vulcan tez mi się podobają, bynajmniej z oglądania zdjęć

> czy vulcan jest sporo większy od virago ? nadaje się na moje gabaryty

Jak nie dosiądziesz to się nie dowiesz zlosnik.gif

Najlepiej umówić się na jakieś zlotowisko i pogadaj z ludkami to pozwolą dosiąść maszynę , zobaczysz jak się na niej czujesz , czy dasz sobie rade z podniesieniem itp...

> ? jak się tym we dwójkę jeździ ?

Moim zdaniem Virażka to drobna panienka wink.gif ale to również zależy od gabarytów wodza wink.gif

Z " armaturą" tak już jest że miłość musi być obopólna zlosnik.gif

Trudno jest opiniować w kwestii lepsze-gorsze, bo każdy motorzysta swój...... chwali clown.gif

Ja lubię Vulcana ale King to King zlosnik.gif i gdyby nie jego wartość nie tylko osobista to już jeździlibyśmy potworem cool.gif

Napisano
  • Autor

Mi także podobają się chopperki ale cenowo wychodzi mi ze to będzie mój kolejny motor jak już nauczę się jeździć smile.gif.

Napisano

> Wiadomo do czego kupuje się choppera, na max osiągach mi nie

> zależy, ale z drugiej strony mógłby taki motocykl jechać nie

> wysilając się i nie wyjąc te 100-120km/h. Przeglądam wiele

> ogłoszeń motorów z silnikami 125ccm-250ccm i sięzastanawiam

> jakie to może miec osiągi. Dla przykładu tak honda rebel 125ccm

> albo yamaha virago 125ccm ? Czy to wogóle do setki dojdzie ?

125ccm dojdzie do setki, ale będzie to max. jego możliwości. Musisz liczyć się z piłowaniem silnika aby utrzymać taką prędkość. Najlepiej będzie czuć się przy prędkości do 80-90km/h

Czy

> wogóle jest sens kupować choppera z takim silnikiem no i czy

> faktycznie na pierwszy motor kupować małą pojemnośc ?

Moim zdaniem - NIE.

Tak, jak napisałem wcześniej - wszystko zależy od Ciebie, od tego, czy masz olej w głowie. Znam osoby, które zaraz po kursie zaczęły jeździć sportowymi motocyklami o pojemności 900-1000ccm i mocy ok.150KM i radzą sobi z tym bardzo dobrze. To nie znaczy, że taki moto polecam na początek. Uważam po prostu, że na moto trzeba myśleć. Tak, jak uważa Carina_D - musi iskrzyć między Tobą a maszyną 270751858-jezyk.gif

> Ostatnio miałem okazję obejrzec i przymierzyćsiędo virago 535 i

> powiem szczerze, że piekny motorek ale nie na moją posturę

> (183cm/95kg), żona stwierdziła, ze wyglądam jak na motorynce

Nieważne jest to, jak wyglądasz. Istotne jest to, jak czujesz się na moto. Nie kupujesz go przecież po to, aby podobać się innym. Moto ma służyć Tobie.

> Osobiście podobają mi się yamahy drag star 600, tylko na taką np. 10

> letnią może nie styknąć mój budżet a nawet gdybym podwyższył go

> d o10 tys pln

> Co mozecie ogólnie w tej kwestii doradzić ?

Choppery to nie moja bajka, więc sie nie wypowiadam 270751858-jezyk.gif

Napisano

na kącikowej giełdzie kolega Leff sprzedaje CBF500. Jest w absolutnie idealnym stanie ok.gif

Napisano
  • Autor

> na kącikowej giełdzie kolega Leff sprzedaje CBF500. Jest w absolutnie

> idealnym stanie

Dzieki za info ale ta cbf-ka jest stanowczo za droga dla mnie, a 2 szt. takie to 30 tysi. Może kiedyś cool.gif

Napisano

wcześniej pisałem, ze będę chciał raczej choppera. jednak sam juz nie wiem czego chcę i jakie klimaty są tu dla mnie. Motor będzie dla mnie do jeżdżenia dla przyjemności, wypady na miasto, czasami może do pracy, trochę poza miasto, może jakieś niedługie trasy po 100-200km. Czytam ostatnio mnóstwo for internetowych i wszędzie jak mantrę wszyscy wymieniają: gs500 er-5 i cb500 jako pierwszy motocykl. Szczerze powiem, ze po dogłębniejszym przyjżeniu się tym motorom i poczytaniu o nich zaczynam się skłaniać ku czemuś takiemu. Jedna rzecz jest dla mnie niewiadomą. Póki co nie mam możliwosci przymierzyć się gdzieś do tych motorów więc pytam Was. Na którym z tych motorów ma się jak najbardzie wyprostowaną sylwetkę ? Wyczytałem gdzieś ,ze zdecydowanie na kawasaki er-5. Na suzuki ponoć się trochę leży na baku a nogi są podkurczone, o hondzie cb500 nic nie znalazłem na ten temat. Mnie zalezy na właśnie prostej sylwetce jak mniej więcej na małym chopperze, mam 183cm wzrostu i 95kg wagi, czy faktycznie er-5 jest do tego najlepsze ?

p.s. czytałem też o słabym zawieszeniu i słabych hamulcach er-5, czy faktycznie tak jest, ze moze to być dyskomfortem lub nawet niebezpieczeństwem dla początkującego posiadacza motoru w tym przypadku er-5 ?

dzięki z góry

acha, właśnie rozpoczałem kurs zlosnik.gif, wczoraj miałem pierwszą jazde, uczę się na suzuki gn250, mały motorek jak na moje gabaryty ale nie jest tragicznie.

Napisano

> wszędzie jak mantrę wszyscy wymieniają: gs500 er-5 i cb500 jako

> pierwszy motocykl.

A ja powtórzę jak mantrę: a może Honda Transalp?

> Na którym z tych motorów ma się jak

> najbardzie wyprostowaną sylwetkę ?

Trampek spełnia ten warunek.

Ja mam jakieś 178 - 180 cm wzrostu, waga pomiędzy 80 a 85 kg.

I na Trampku jakoś tam wyglądam.

Napisano

> A ja powtórzę jak mantrę: a może Honda Transalp?

> Trampek spełnia ten warunek.

> Ja mam jakieś 178 - 180 cm wzrostu, waga pomiędzy 80 a 85 kg.

> I na Trampku jakoś tam wyglądam.

Ja powtórzę coś innego: Na motocyklu masz jeździć, a nie wyglądać!

Transalp jest dość wysoki i nie wiem czy najlepszy dla poczatkującego. Po prostu wydaje się być duży ale i tak uważam, ze byłby to zdecydowanie lepszy wybór niż chociażby GS500 czy któraś z pozostałych propozycji.

Wygoda to kwestia indywidualna. Najlepiej jest samodzielnie sprawdzić, czy moto po prostu pasuje.

Napisano

> Ja powtórzę coś innego: Na motocyklu masz jeździć, a nie wyglądać!

> Transalp jest dość wysoki i nie wiem czy najlepszy dla

> poczatkującego. Po prostu wydaje się być duży ale i tak uważam,

> ze byłby to zdecydowanie lepszy wybór niż chociażby GS500 czy

> któraś z pozostałych propozycji.

> Wygoda to kwestia indywidualna. Najlepiej jest samodzielnie

> sprawdzić, czy moto po prostu pasuje.

a ja polecam na pierwsze moto R1 albo CBR1000RR

Napisano

> Ja powtórzę coś innego: Na motocyklu masz jeździć, a nie wyglądać!

Masz rację, ale nie widziałeś BigBlacka na Trampku wink.gif

Trampek mały nie jest, ale i tak za mały dla BB zlosnik.gif

> Transalp jest dość wysoki i nie wiem czy najlepszy dla

> poczatkującego.

Ja jestem jak najbardziej początkujący ok.gif

IMO Trampek dużo wybacza.

> Po prostu wydaje się być duży ale i tak uważam,

> ze byłby to zdecydowanie lepszy wybór niż chociażby GS500 czy

> któraś z pozostałych propozycji.

No zależy co się komu podoba. Ja akurat lubię tego typu sprzęty.

> Wygoda to kwestia indywidualna. Najlepiej jest samodzielnie

> sprawdzić, czy moto po prostu pasuje.

ok.gif

Napisano

> Masz rację, ale nie widziałeś BigBlacka na Trampku

> Trampek mały nie jest, ale i tak za mały dla BB

Trzeba było wpaść na plac i zobaczyć mnie na GN125 biglaugh.gif

Dziś teoria pękła i jeszcze 12-go praktyka.

Poszukiwania i w ogóle zastanawianie się nad pierwszym moto jest tym bardziej przegwizdane jak chce się połączyć kwotę, wzrost i oczekiwania. Ja dostaję już świra po woli. Czasu na zakup jeszcze trochę mam więc może nie osiwieję wink.gif

Racją jest, że na pewno w moim przypadku już przestaję się przejmować tym, że będę wyglądał jak na motorynce. Jak będzie znośnie wygodnie to mam to w poważaniu ok.gif

Napisano

> Trzeba było wpaść na plac i zobaczyć mnie na GN125

O kwa... rotfl.gif Zdjęcia nie masz? zlosnik.gif

> Dziś teoria pękła i jeszcze 12-go praktyka.

A to trzymam paluchi ok.gif

Napisano

> O kwa... Zdjęcia nie masz?

Niestety. Siadałem na miejscu pasażera i miałem choppera zlosnik.gif

> A to trzymam paluchi

waytogo.gif

Napisano

> Trzeba było wpaść na plac i zobaczyć mnie na GN125

> Dziś teoria pękła i jeszcze 12-go praktyka.

> Poszukiwania i w ogóle zastanawianie się nad pierwszym moto jest tym

> bardziej przegwizdane jak chce się połączyć kwotę, wzrost i

> oczekiwania. Ja dostaję już świra po woli. Czasu na zakup

> jeszcze trochę mam więc może nie osiwieję

> Racją jest, że na pewno w moim przypadku już przestaję się przejmować

> tym, że będę wyglądał jak na motorynce. Jak będzie znośnie

> wygodnie to mam to w poważaniu

Szlag Cię dopiero trafi, jak zaczniesz poszukiwać wymarzony moto i zobaczysz stan tego, co się sprzedaje...

Jeśli zamierzasz pojeździć jeszcze w tym roku, to proponuję już zaczynać szukanie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Szlag Cię dopiero trafi, jak zaczniesz poszukiwać wymarzony moto i

> zobaczysz stan tego, co się sprzedaje...

> Jeśli zamierzasz pojeździć jeszcze w tym roku, to proponuję już

> zaczynać szukanie

ja wlasnie zaczynam szukac ... ciezko jest, w sobote jade cos ogladac

Napisano

> ja wlasnie zaczynam szukac ... ciezko jest, w sobote jade cos ogladac

Przyznaj się publicznie co się w Twej głowie zrodziło? grinser006.gif W mej sie zrodził FZ1 i juz nawet od jakiegoś czasu mam na oku jeden tylko, że sie wacham zlosnik.gif Jak by ktoś nagle mój kupił to pewnie i bym pękł był i zmienił zlosnik.gif

Napisano

> Przyznaj się publicznie co się w Twej głowie zrodziło? W mej sie

> zrodził FZ1 i juz nawet od jakiegoś czasu mam na oku jeden

> tylko, że sie wacham Jak by ktoś nagle mój kupił to pewnie i

> bym pękł był i zmienił

mi tez sie podoba FZ1 ale sie go troche boje chociaz pewnie podjade obejrzec jednego. Na razie mam wytypowane dwie Z750 do oblookania.

Napisano

> Szlag Cię dopiero trafi, jak zaczniesz poszukiwać wymarzony moto i

> zobaczysz stan tego, co się sprzedaje...

> Jeśli zamierzasz pojeździć jeszcze w tym roku, to proponuję już

> zaczynać szukanie

Domyślam się, że same okazje z książką, kluczami i napędem malina ... niestety może na przyszły sezon będę się męczył.

Napisano

> mi tez sie podoba FZ1 ale sie go troche boje chociaz pewnie podjade

> obejrzec jednego. Na razie mam wytypowane dwie Z750 do

> oblookania.

No szacun to trza mieć ale bać sie już nie boję troche se pośmigałem i dla mnie ideał. A Z750 to tez widze na spokojnie tylko ja w Kawe bym nie wchodził ale to moja subiektywna opinia ok.gif

Napisano

> Domyślam się, że same okazje z książką, kluczami i napędem malina ...

> niestety może na przyszły sezon będę się męczył.

moja byla bez ksiazki ale poszla w jeden dzien

Napisano

> No szacun to trza mieć ale bać sie już nie boję troche se pośmigałem

> i dla mnie ideał. A Z750 to tez widze na spokojnie tylko ja w

> Kawe bym nie wchodził ale to moja subiektywna opinia

szukam juz modelu od 2007 wiec stosunkowo nowego, to juz nie te pekajace ramy co kiedys

Napisano

> moja byla bez ksiazki ale poszla w jeden dzien

Ja mam bez książki i nie przejmuję się tym.

Nie potrzebuję papieru, który każdy może załatwić sobie za 100-200zł 270751858-jezyk.gif

Wiem, że moto jest pewny i sprawdzony, bo z okolicy. Serwisowany u uznanego w mieście mechanika, nie katowany itp. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Na którym z tych motorów ma się jak

> najbardzie wyprostowaną sylwetkę ?

Na er-5 nie miałem okazji jeździć, ale pomiędzy CB a GS to bardziej wyprostowana sylwetka jest w cebulce a bierze się to stąd że GS ma krótszą kierownicę, bardziej sportową, są też kiery opcjonalne gdzie pozycja jest bardziej wyprostowana.

> mam 183cm wzrostu i 95kg wagi

Ja mam 185cm i 92kg, niektórzy mówią że śmiesznie wyglądam na GS, mi ten moto pasuje, dobrze się na nim czuje, nie bolą nogi choć są dość mocno zgięte. W długich trasach może trochę plecy bolą ale bez tragedii ( w zeszłym roku 2 x 1100km do Chorwacji, w tym 2 x 650 nad Bałtyk i niedługo będzie powtórna traska nad bałtyk). Poszukaj gdzieś w okolicy takich moto i poprostu usiądź sobie, może któryś ci podejdzie.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Możesz już przestać

Wooow! To co kupujesz? zlosnik.gif

Napisano

> Wooow! To co kupujesz?

To na co będzie mnie stać smirk.gif Zobaczymy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.