Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ma ktos short based Pajero?

Featured Replies

Napisano

Ma ktos short based Pajero na forum? Chyba podjalem decyzje i jesli dogadamy sie co do ceny to drive.gif.

Ale jakos nie jestem do konca przekonanyhmm.gif. Moze Tritonniewiem.gifhmm.gif...

W kazdym razie jakis opinii chetnie wysluchamok.gifzlosnik.gif....

Jakos jednak do diesel nie moge sie przekonac wiec V6hmm.gif

13936259.jpg

13936261.jpg

13936262.jpg

17519702.jpg

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Ma ktos short based Pajero na forum? Chyba podjalem decyzje i jesli

> dogadamy sie co do ceny to .

> Ale jakos nie jestem do konca przekonany. Moze Triton...

> W kazdym razie jakis opinii chetnie wyslucham ....

> Jakos jednak do diesel nie moge sie przekonac wiec V6

Polecam to: http://www.landrover.com.au/au/en/vehicles/discovery-3/compare-models-and-prices/discovery-s.htm

Osobiście przetestowany na Stockton Beach i Frasier Island rok temu o tej porze. Może troszeczkę droższy, ale ma znacznie lepszą techniczną stronę od Pajero, które chyba tylko przechodzi FL. Aha LR3 miał dłubnięty środkowy tłumik przez co był znacznie dynamiczniejszy i było słychać V6 biglaugh.gif

Napisano

> Ma ktos short based Pajero na forum? Chyba podjalem decyzje i jesli

> dogadamy sie co do ceny to .

> Ale jakos nie jestem do konca przekonany. Moze Triton...

> W kazdym razie jakis opinii chetnie wyslucham ....

> Jakos jednak do diesel nie moge sie przekonac wiec V6

Kolega z pracy kupił takie auto. Zrobiliśmy długą trasę, miałem też okazję poprowadzić. On ma oczywiście wersję 5d i z dieslem, ale może moja opinia na coś Ci się przyda.

Zacznę od wnętrza:

Bardzo dobre wykończenie, można powiedzieć luksusowe. Fajna skóra, DVD, świetne audio (Rockford Fosgate z tuzinem głośników), elektryczne dodatki itp. Wszędzie dużo miejsca, choć sądziłem że przedni fotel pozwoli się dalej odsunąć. Nie byłem w stanie rozprostowac nóg. Brakowało mi też regulacji lędźwiowej przednich foteli. Dzięki pudełkowatej karoserii w środku wrażenie ogromnej przestrzeni, ale pionowa przednia szyba powoduje, że czujemy się jak w ciężarówce. Hałas aerodynamiczny przy prędkościach autostradowych też jest dość spory.

Zawieszenie:

Dobrze tłumi nierówności, nie dochodzą z niego żadne niepokojące dźwięki. Ale w zakrętach czułem się trochę jak na szczudłach. Generalnie, nie potrafiłem nabrać zaufania, że to auto jednak skręci tam gdzie chcę.

Silnik:

Tu minus. Podczas jazdy ze stałą prędkością jest ok, nawet go nie słychać i nie czuć wibracji. Ale podczas przyspieszania bardzo hałasuje na wyższych obrotach. Dodatkowo oprogramowanie tempomatu redukuje bieg za każdym razem gdy nacisnę "resume", co skutkuje rykiem silnika. Jadąc w nocy autostradą każde wciśnięcie "resume" budzi pasażerów, zupełnie bez potrzeby. Spalanie 11-12l/100km na autostradzie (V=130km/h), w mieście ze 2-3l/100km więcej. Mogłoby być, ale dynamika rozczarowuje. Automat robi co może (całkiem sprawnie), ale chcąc pojechać szybciej auto rozczarowuje, bo przyspieszenia marne a hałas duży.

Podejrzewam, że wersja benzynowa może być pozbawiona wielu z tych wad. Ale nadal, po aucie z tej półki cenowej (w Polsce ponad 200tys. zł) oczekiwałem więcej.

Mam porównanie z BMW X5 (wiem, że jest o połowę droższe) i różnica jest miażdżąca. Wiem, że X5 to SUV, co nie pojedzie w terenie ale Pajero dla odmiany sprawiało wrażenie dostawczaka, którego ktoś nie wiadomo dlaczego wykończył wewnątrz skórą i drewnem.

Nie próbowałem auta w terenie - być może tam nadrabia straty. Ja jednak uważam, że jeśli ktoś nie potrzebuje terenowego woła roboczego to lepiej kupić SUVa. Albo wygodną osobówkę i pickupa. IMO nie można mieć dwóch w jednym i to auto jest na to dowodem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.