Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

STAG - Mnożnik poniżej 1 - Pilne

Featured Replies

Napisano

Witam.

Pytanie moje dotyczy sytuacji kiedy po rozwierceniu dysz i autokalibracji mnożnik końcowy dla wyższych czasów wtrysku wychodzi poniżej jedności. Czy elektronika STAG - 4 potrafi ,,skracać'' czasy wtrysków mnożąc je przez mniej niż 1?

Miałem dysze 2,3 mm samochód pracował dobrze jednak nie dało się ustawić ,,góry'' miałem włączone przejście na zasilanie Pb przy 5000 obr/min powyżej tej wartości wyskakiwał błąd zapętlonych wtryskiwaczy.

Rozwierciłem dysze na 2,5 mm, zrobiłem autokalibracje zebrałem mapę pb i Lpg , mapa ta rozjeżdża się na plus czyli gazowa powyżej benzynowej, czy mogę schodzić mnożnikiem w okolice 0,7-0,8 lub jeszcze niżej, czy też muszę dać dysze 2,4 mm? Ciśnienie robocze mam w okolicy 1,1 samochód ciągnie dobrze, odchyłka wychodzi jakieś 7% na plusie.

Napisano

Na początek spróbuj zmniejszyć ciśnienie na 1,05 bar.

Ja mam mnożnik początkowy około 1,3 ale od połowy wykresu otwarcia wtrysków jest poniżej 1 i jeżdżę już tak ponad 20 tys.km. Wszystko jest w porządku.

Napisano
  • Autor

> Na początek spróbuj zmniejszyć ciśnienie na 1,05 bar.

> Ja mam mnożnik początkowy około 1,3 ale od połowy wykresu otwarcia

> wtrysków jest poniżej 1 i jeżdżę już tak ponad 20 tys.km.

> Wszystko jest w porządku.

Tak zrobie , ustawie na 1,00 ciśnienie i zjade mapy mnożnikiem poniżej 1, zobaczymy co z tego będzie. Jeśli nie dam rady rozwierce drugi kpl. dysz na 2,4 i zobaczymy

Napisano

> Tak zrobie , ustawie na 1,00 ciśnienie i zjade mapy mnożnikiem

> poniżej 1, zobaczymy co z tego będzie. Jeśli nie dam rady

> rozwierce drugi kpl. dysz na 2,4 i zobaczymy

Ustaw ciśnieniem tak, żeby przy WOT było lekko bogato i jednocześnie mnożnik 1. Ja to zrobiłem w ten sposób, że najpierw ustawiłem mnożnik 1 a później przejechałem kilka razy i znalazłem ciśnienie reduktora przy którym lambda była na granicy między 0 a 1. Następnie podniosłem ciśnienie reduktora o 5% i takie już zostawiłem. Do tego ciśnienia oczywiście dorobiłem całą mapę nie ruszając już ostatniego jej punktu i jest OK.

Napisano

> mnożnik końcowy dla wyższych czasów wtrysku

> wychodzi poniżej jedności.

spokojnie tak też może być - info potwierdzone tutaj z technikiem AC. Stag bedzie dobrze obliczał. (też tak miałem)

Napisano

> spokojnie tak też może być - info potwierdzone tutaj z technikiem

> AC. Stag bedzie dobrze obliczał. (też tak miałem)

potwierdzam, u mnie przy max. obciążeniu też schodzi poniżej jedności i jeździ ok

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.