Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa blacharska

Featured Replies

Napisano

Witam

No niestety w moi nowy samochodzik pewna osoba wjechal a w tyl. Czy ASO naprawia tak ze pozniej nie widac tego (trudne do rozpoznania itp)- jak to wogole jest naprawiane

Napisano

> Witam

> No niestety w moi nowy samochodzik pewna osoba wjechal a w tyl. Czy

> ASO naprawia tak ze pozniej nie widac tego (trudne do

> rozpoznania itp)- jak to wogole jest naprawiane

Wszystko zależy jak zwykle od ludzi, którzy dostaną robotę. Jak dadzą uczniakowi to na bank coś zepsuje. Jak dostanie prawdziwy fachowiec i jeszcze będzie mu się chciało to zrobi tak, że nie poznasz gdzie była naprawa.

A co jest to roboty (bo jak sam zderzak do wymiany to nie ma się co stresować, będzie jak nowy) ?

Napisano

> Witam

Mi ASO naprawiało i poprawiało miesiąc ... i trochę widać, że dostał w tyłek - spasować lampy do błotnika nie udało się idealnie zlosnik.gif

Napisano

> Mi ASO naprawiało i poprawiało miesiąc ... i trochę widać, że dostał

> w tyłek - spasować lampy do błotnika nie udało się idealnie

Mi chcieli oddac niespasowany ale sie klocilem teraz po miesiacu znow sie rozjechal... Poza tym zderzak jest w zupelnie innym odcieniu jak reszta auta...

Ale mam juz na nim ryse i mysle ,ze nic juz nie ugram frown.gif

Napisano

> Mi ASO naprawiało i poprawiało miesiąc ... i trochę widać, że dostał

> w tyłek - spasować lampy do błotnika nie udało się idealnie

Mojemu tacie 10 lat temu dość poważnie wjechał sympatyczny człek w prawie nowego Lanosa. Robiony był tylny pas, zderzak, wzmocnienie pod zderzakiem, lampy, i kawałek tylnego błotnika. Ówczesne ASO Daewoo zrobiło naprawę super, nie było śladu. Nawet po 10 latach nie było śladu rdzy w tym miejscu. Jedynie auto nierówno płowiało (kolor czerwony niemetaliczny no.gif), ale to wystarczyło przepolerować delikatnie auto i był jak nowy.

Napisano
  • Autor

czy jak przychodzi nowy blotnik to jest odrazu fabrycznie pomalowany czy ASO maluje tyloma warstawami co w fabryce ?

Napisano

> czy jak przychodzi nowy blotnik to jest odrazu fabrycznie pomalowany

> czy ASO maluje tyloma warstawami co w fabryce ?

w moim aso to wozili do kogos malowac.

Napisano
  • Autor

> w moim aso to wozili do kogos malowac.

w fabryce jak maluja to potem wygrzewaja w wysokiej temp zeby lakier sie utwardzil - a jak to jest w przypadku malowania w warsztatach ?

Napisano

> czy jak przychodzi nowy blotnik to jest odrazu fabrycznie pomalowany

> czy ASO maluje tyloma warstawami co w fabryce ?

Fabrycznie pomalowany jest tylko podkładem. ASO maluje na właściwy kolor.

Napisano

> Witam

W Kia przyszedl juz pomalowany z fabryki w kolor nadwozia.

Ja bym poszukal dobrego ASO z dobrym serwisem blacharskim bo Ci caly samochod spierdziela.

Napisano
  • Autor

a jak z dostepnoscia czesci - dlugo czeka sie na tylni zderzak i lampe i pokrywe bagaznika

Napisano

w moim przypadku było tak , że ASO mimo małej roboty - wymiany zderzaka (Honda) nawet to spierdzieliło , co okazało się później - nie zmienili nawet elementów pochłaniających energię pod zderzakiem- niczego nie było widać. Jeden element kosztuje kilkanaście złotych , ale pożałowali, bo przecież nie widać.

Napisano

> Witam

Jak uzupelnisz profil to ci powiemy gdzie nie jechac, bo jak na razie nic nie wiemy o tobie

Napisano

> czekałem na to samo 2 tygodnie

a czy prawnie ASO ma jakis max czas na naprawe ? czy mzoe zwlekac ze nie ma czesci w nieskonczonosc ittp

Napisano

> a czy prawnie ASO ma jakis max czas na naprawe ? czy mzoe zwlekac ze

> nie ma czesci w nieskonczonosc ittp

Przy takich naprawach to sprawa umowna. Zgłaszasz chęć naprawy blacharskiej, zamawiają części, a gdy już części są, wstawiasz auto do naprawy.

Napisano

> Przy takich naprawach to sprawa umowna. Zgłaszasz chęć naprawy

> blacharskiej, zamawiają części, a gdy już części są, wstawiasz

> auto do naprawy.

a gdy w przypadku gdy auto stoi w ASO , podpisany dokument ze upowazniam ich do naprawy bezgotowkowej z ubezpieczycielem to jak to sie liczy ? bo chyba jak jakas usterka silnika to chyba maja max 2 tygodnie na naprawe tylko ciekawi mnie jak z takimi uszkodzeniami stluczkowymi itp

Napisano

> a gdy w przypadku gdy auto stoi w ASO , podpisany dokument ze

> upowazniam ich do naprawy bezgotowkowej z ubezpieczycielem to

> jak to sie liczy ? bo chyba jak jakas usterka silnika to chyba

> maja max 2 tygodnie na naprawe tylko ciekawi mnie jak z takimi

> uszkodzeniami stluczkowymi itp

Znam przypadki ze auto stalo dluzej niz 3 miesiace. Moje stalo 2 bo nie mogli znalezc mocy przerobowych po gradobiciu i robili najpierw auta z salonu.

Napisano

> Znam przypadki ze auto stalo dluzej niz 3 miesiace. Moje stalo 2 bo

> nie mogli znalezc mocy przerobowych po gradobiciu i robili

> najpierw auta z salonu.

to nie zle smile.gif a tak propo czy w Polsce juz powstal magazyn czesci czy nadal sciagaja z daleka ?

A jeszcze jedna sprawa - czy ASO gdy nie ma czesci w magazynie moze zakupic je (oryginalne) w jakiejs hurtowni itp ? ( czy moze umowa z producentem nakazuje kupowanie tylko z magazynow producenta)

Napisano

> to nie zle a tak propo czy w Polsce juz powstal magazyn czesci czy

> nadal sciagaja z daleka ?

> A jeszcze jedna sprawa - czy ASO gdy nie ma czesci w magazynie moze

> zakupic je (oryginalne) w jakiejs hurtowni itp ? ( czy moze

> umowa z producentem nakazuje kupowanie tylko z magazynow

> producenta)

Zadne ASO nie moze kupic czesci tzw nieoryginalnych, chyba ze klient sie na to zgodzi, ale wtedy tez ubezpieczalnia nie zaplaci jak za oryginal - oczywiscie jezeli sie o tym dowie. A magazynu nie ma i nie bedzie. Przy tym obrocie jaki maja to sie nie oplaca. Taniej jest utrzymywac obecny system logistyczny.

Napisano

> Zadne ASO nie moze kupic czesci tzw nieoryginalnych, chyba ze klient

> sie na to zgodzi, ale wtedy tez ubezpieczalnia nie zaplaci jak

> za oryginal - oczywiscie jezeli sie o tym dowie. A magazynu nie

> ma i nie bedzie. Przy tym obrocie jaki maja to sie nie oplaca.

> Taniej jest utrzymywac obecny system logistyczny.

A to nie zle, ubezpieczyciel musi placic duzo za czesci bo wiadomo w ASO ceny 2 lub 3 razy wieksze niz te same oryginalne ale zakupione w hurtowni np potak.

A skad teraz przyjezdzaja do nas czesci ?

Napisano

> A to nie zle, ubezpieczyciel musi placic duzo za czesci bo wiadomo w

> ASO ceny 2 lub 3 razy wieksze niz te same oryginalne ale

> zakupione w hurtowni np potak.

> A skad teraz przyjezdzaja do nas czesci ?

Te czesci nie sa takie same, maja inne normy jakosciowe. Ja wiem jak jest w przypadku sprzegiel bo sam widzialem. Jak szla produkcja to kontrolowano kazde sprzeglo z zawezona specyfikacja, a potem przelaczono na tryb standard i wtedy szlo do opakowan zielonych i na aftermarket. To samo jest z szybami I gatunek idzie na pierwszy montaz, II gatunek idzie na czesci zamienne do ASO, a III gatunek idzie na aftermarket. Pomimo ze miejsce produkcji jest to same jakosc tych produktow jest inna. A marza jest taka sama jak w innych normalnych sklepach czyli na poziomnie 35-45%. Z blachami jest to samo wystarczy ze beda uzywac blache o 0.2 ciensza z innego gatunku i juz masz oszczedności, a efekt klient moze nigdy nie zobaczyc roznicy i bedzie sie cieszyl ze kupil tanszy produkt, ale w przypadku crash elemnt sie zachowa juz inaczej, ale tego nikomu nie zycze.

Moze filtr, lampe moge kupic na allegro, ale juz tarcz hamulcowych, klockow itp nie kupie gdzie indziej niz w ASO.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.