Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelniacz do chłodnic pytanie

Featured Replies

Napisano

Witam mam pyt. zwiazane z uszczelniaczami do chłodnic zastosować czy nie?( wyciek ok 100 ml/tydz) Słyszałem opinie ze nie tylko zatykają cieknącą chłodnice ale też przytykają silnik Jak juz to jaki wybrać w płynie czy proszku czy dać sobie spokój i zbierać kase na nówke http://www.allegro.pl/item756907071_k2_stop_leak_uszczelniacz_do_chlodnic_proszek_ss.html

http://www.allegro.pl/item745268031_radiator_plynny_uszczelniacz_do_chlodnic.html

dodam że maryśka ostatnio sie sypie i w ostatnim czasie sporo$$ poszło pozdr MK

Napisano

jezeli masz taki wyciek ok 100ml/tydzien to ja dal bym sobie spokoj z takimi uszczelniaczami i dolewal co tydzien a przy okazji zaczal zbierac na nowa chłodnicę.

sam mialem kiedys przypadek ze chlodnica mi sie rozleciala. w ciagu 2 minut wylatywal caly plyn chlodniczy. stalo to sie ok 100 km od domu. nie wierzylem w takie preparaty jakie podales w linku. jednak musialem sprobowac zeby nie byc holowany. użyłem tego preparatu w proszku. zamiast 1 opakowania wsypalem 2 zeby byc pewnym ze dojade do domu. po chwili od wsypania preparatu dziara w chlodnicy zaczela sie "zauwazalnie zmniejszac" az w końcu przestalo leciec w ogóle. gdy powrociłem do domu kupilem nowa chlodnice, ale ze nie mialem kiedy jej wymienic to jezdzilem tak ok 2 tygodnie. w tym czasie nie ubywalo plynu w zbiorniczku. jednak na dluga mete nie zdecydowalbym sie jezdzic na czym takim. w naglych wypadkach zdaje to egzamin. takie moje skromne zdanie wink.gif pozdro

Napisano

Użyłem uszczelniacza w płynie. Wystarczyło na 4 m-ce, po czym chłodnica ciekła dalej. Na skorodowane brzegi nie było rady. Przedwczoraj wymieniłem na nową chłodnicę i jest ok.gif N reszcie temperatura stała na, wskaźnik na 1/2. Wcześniej rosło powyżej i spadało. Układ się zapowietrzał. Wymień chłodnicę.

Napisano
  • Autor

witam dzieki za wszystkie odpowiedzi na razie wsypie proszek i zbieram kase na nowke sztuke pozdro dla wszystkich BBM-owców

> Użyłem uszczelniacza w płynie. Wystarczyło na 4 m-ce, po czym

> chłodnica ciekła dalej. Na skorodowane brzegi nie było rady.

> Przedwczoraj wymieniłem na nową chłodnicę i jest N reszcie

> temperatura stała na, wskaźnik na 1/2. Wcześniej rosło powyżej i

> spadało. Układ się zapowietrzał. Wymień chłodnicę.

Napisano

> Witam mam pyt. zwiazane z uszczelniaczami do chłodnic zastosować czy

> nie?( wyciek ok 100 ml/tydz)

Ja wsypałem pół op. proszku dwa lata temu i do dzisiaj jest w porządku, nic nie cieknie.

Napisano

> Ja wsypałem pół op. proszku dwa lata temu i do dzisiaj jest w

> porządku, nic nie cieknie.

Uszczelniłem jakimś preparatem w płynie pół roku temu i nic nie muszę dolewać od tego czasu a chłodnica jest nieszczelna na styku zbiornika wyrównawczego i samej chłodnicy.

Napisano

w zeszłym roku kupiłem jakiś proszek na stacji i działa do dziś...

Napisano

Wsypałem proszek (taki z opiłkami) jakieś trzy lata temu i na razie spokój (z tym, że u mnie ciekło z nagrzewnicy).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.