Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprężyny tył

Featured Replies

Napisano

Na 100% cała.

Wymiana była oczywista. Dzisiaj właśnie tego dokonałem. Po zdemontowaniu rozwinęła się do prawidłowego kształtu. Zarówno lewa jak i prawa była niższa o jakieś 4 cm od nowych.

Pytanie tylko co je tak dobiło? Jakaś wada? Powykręcana była jak paragraf :/

Napisano

> Na 100% cała.

> Wymiana była oczywista. Dzisiaj właśnie tego dokonałem. Po zdemontowaniu rozwinęła się do

> prawidłowego kształtu. Zarówno lewa jak i prawa była niższa o jakieś 4 cm od nowych.

> Pytanie tylko co je tak dobiło? Jakaś wada? Powykręcana była jak paragraf :/

Materiał badziewny. Tylko to mi do głowy przychodzi patrząc na ułożenie tych sprężyn.

Napisano

J.w., wada materiału, albo niewłaściwa obróbka cieplna.

Napisano

hmm.gif Jeśli masz sprężyny od lanosa to jakoś dziwnie wysoko ci stoi zlosnik.gif, temat sam zacząłem (felgi i opony )więc poczytaj od początku ok.gif, założyłem sprężyny wzmacniane od Lanosa (nowe) + gumy do sprężyn (nowe) , zaznaczam że nowe bo KPL. w sklepie Daewoo kosztował ok 130zł hehe.gif,i powiem tak kółka tył 195/65/14 ET 30 i nic nie obciera nawet przy KPL pasażerów a auto ma LPG i HAK a rant błotnika jest ok 2 cm od opony ( czy puste auto czy pełne) smile.gif,na początku byłem zawiedziony bo chciałem coś tak jak ty masz a wyszło inaczej frown.gif , lecz suma sumarom jestem zadowolony z osiągniętego kompromisu ok.gif

PS. wcześniej miałem wspomniane KYB-K Flex tongue.gif zdanie moje o tych springach jest no.gif,niby całe lecz jak zdjąłem je to były powykręcane każda inaczej niewiem.gif czemu lecz to na pewno nie powinno tak być, więc odradzam ok.gif

Napisano

Właśnie to też są oryginały od lanosa. Wzmacniane.

Kupiłem je w sklepie gdzie mają tylko części do daewoo za 120zł.

2cm-3cm od rantu to by było idealnie ale nie 7cm jak mam teraz:)

Amortyzatory są nowe, wszelkie elementy gumowe w zawieszeniu tylnym również nowe,. Stoi wysoko.

Sprężyny KYB K-FLEX mam w garażu. Tak jak były zamontowane tak i po zdemontowaniu ich - wyglądają tak samo. Nie są odkształcone itp.

A co myślicie o tych sprężynach od AG jakbym założył? Bo i takie mam smile.gif

Napisano

> J.w., wada materiału, albo niewłaściwa obróbka cieplna.

Czyli Lesjoforsy nie takie fajne sick.gif

Dzisiaj wsadziłem na tył polskie sprężyny D&D. Pojeździmy, przetestujemy. Zdecydowanie wyżej niż wspomniane Lesjoforsy tuż po wymianie. Między górą koła a zakolem jakieś 3 cm prześwitu (HTB).

Napisano

Pokaż na zdjęciu.

To są zwykłe czy utwardzane?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.