Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

z cyklu: w domowym zaciszu...rozbieramy radio

Featured Replies

Napisano

niestety po 8 latach intensywnej eksploatacji na klawiszach mojego radia zaczął się złuszczać materiał/substancja, którą pokryto klawisze...niestety ostatnie letnie upały zrobiły swoje i klawisze nie dość, że zaczęły się lepić to jeszcze wygląda to brzydko. Na szczęście po "zdrapaniu" tego "czegoś" pozostaje lśniący "goły" plastik.

Postanowiłem rozebrać radyjko, aby dostać się do pojedynczych klawiszy, aby było łatwiej je odczyścić.

Do tego ostatnio zaczął słabiej kontaktować okrągły przycisk do włączania radia (czasami trzeba kilka razy kliknąć, aby radio się włączyło)- tu zamierzam popsikać środkiem o nazwie kontakt...może pomoże...oby radio zagrało po złożeniu grinser006.gif

czynności:

1)wyjmujemy radio (potrzebujemy drucików, które po obu stronach radia wpychamy w "dziurki" zlosnik.gif

2) odpinamy kable

3) odkręcamy przedni panel- 4 śrubki

4) odpinamy taśmę

5) z odkręconego i odpiętego panelu odkręcamy panel z elektroniką i wyświetlaczem -8 śrubek

6) z plastikowego panelu odkręcamy plastikową nakładkę podtrzymującą klawisze- 4 śrubki

i mamy dostęp do klawiszy...

teraz się muszę zastanowić czym czyścic klawisze, żeby to ustrojstwo szybko usunąć...

282987225-IMG_2394.JPG

282987225-IMG_2392.JPG

282987225-IMG_2391.JPG

282987225-IMG_2395.JPG

post-21134-14352504922444_thumb.jpg

Napisano

> klawisze nie dość, że zaczęły się lepić to jeszcze wygląda to

> brzydko. Na szczęście po "zdrapaniu" tego "czegoś"

trzeba na bierząco myć - wtedy tak to nie wygląda hehe.gif,

żaona myła bez rozbierania jakiś zwykłym środkiem do mycia naczyń - schodzi, po chwili namoczenia

Napisano

to po prosty jest zwykły brud smile.gif trzeba regularnie przyciski czyścić smile.gif

Napisano

> to po prosty jest zwykły brud trzeba regularnie przyciski czyścić

to nie jest brud

to jest pokrycie ktore sprawia ze przycisk jest taki hmmm gumowy

mialem u siebie ten sam problem z przyciskiem klimy

teraz to samo robi sie na przyciskach szyby

a zlazenie tej gumy spowodowal srodek do kokpitu z tesco czacha.gif

jedyna rada to zdrapac to do golego plastiku

takze PaDo masz szczescie bo u Ciebie wytrzymalo 200kkm u mnie na blacie 92kkm i juz takie cuda no.gif

Napisano

swego czasu był manual jak pozbyć się tego przezroczystego pokrycia z przycisków elektrycznych szyb. Poszukaj. Pamiętam, że user moczy to w gorącej wodzie i potem jakoś schodziło.

Napisano

Radzę uważać na klawisze ze strzałkami << i >> za "mocne"czyszczenie powoduje, że klawisz robi się biały icon_eek.gif

Napisano

Ja mam 145 i radio jak nowe...

Napisano

> swego czasu był manual jak pozbyć się tego przezroczystego pokrycia z

> przycisków elektrycznych szyb. Poszukaj. Pamiętam, że user moczy

> to w gorącej wodzie i potem jakoś schodziło.

Bo brudne. Nawet płynem do czyszczenia kokpitu (również plastik) schodzi wyśmienicie. Trzeba dbać o higienę zeby.GIF

Napisano

Ja polecam silikon w aerozolu.... K2 ...świetnie czyści i nie niszczy tych przycisków..... wink.gifO coś takiego.....

Napisano

> teraz się muszę zastanowić czym czyścic klawisze, żeby to ustrojstwo

> szybko usunąć...

Proponuje myć ręce i nie dłubać w nosie za kierownicą i radio będzie czyste 270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gifdevil.gif

• 2 lata później...
Napisano

Witajcie!

Odgrzebię temat. U mnie z przyciskami do szyb było podobnie, ale jeszcze gorzej było z przełącznikiem od regulacji wysokości świateł i komp. pokładowego. Na tym ostatnich była warstwa jakby niewyschniętego kleju. Poradziłem sobie z tym zmywaczem do hamulców. Tylko pamiętajcie żeby zastosować szmatkę któa nie zostawia "kłaków".

Pozdrawiam!

Krzysiek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.