Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana zarowki reflektora H7

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Czy jest jakis knif na wymiane zarowek w stilo w reflektorze ?? Bo juz ze 2-3 razy wymienialem i za kazdym razem stracilem chyba z 1-2 godziny na wymianie poniewaz dostep jest tragiczny. Dostawalem sie od nadkola no i sciagalem ten zasrany dekielek ktory chyba powoduje ze niema wilgoci w lampie. Czy jest jakis inny sposob latwiejszy na wymiane tej zarowki ?? crazy.gif

Napisano

> Witajcie. Czy jest jakis knif na wymiane zarowek w stilo w

> reflektorze ?? Bo juz ze 2-3 razy wymienialem i za kazdym razem

> stracilem chyba z 1-2 godziny na wymianie poniewaz dostep jest

> tragiczny. Dostawalem sie od nadkola no i sciagalem ten zasrany

> dekielek ktory chyba powoduje ze niema wilgoci w lampie. Czy

> jest jakis inny sposob latwiejszy na wymiane tej zarowki ??

zawsze możesz wymontować lampę

a na poważnie to niestety taki urok tego auta

Napisano
  • Autor

> zawsze możesz wymontować lampę

> a na poważnie to niestety taki urok tego auta

wymontowac lampe to tez raczej nic latwego bo 3 mocowania i kazda z innej strony. Pol auta trza rozebrac. Moze na ASO nie kasuja za wymiane ?? Chyba ze za zarowke 30 zl. z wymiana smile.gif

Napisano

> wymontowac lampe to tez raczej nic latwego bo 3 mocowania i kazda z

> innej strony. Pol auta trza rozebrac. Moze na ASO nie kasuja za

> wymiane ?? Chyba ze za zarowke 30 zl. z wymiana

hehe poczytaj na moto dyskusjach wymiana żarówki w aso to i 100pln potrafi kosztować biglaugh.gif

Napisano

patentow jest kilka.

1/ przez nadkole ( nie preferuje)

2/ prawa strona = luzujemy gorne mocowanie zbiorniczka sprysku, odchylamy w glab komory i cieszymy sie 10cm luzu

3/ lewa strona = wyciagamy akumulator , warto rozwazyc rozciecie kosza akumulatora w narozniku. ( nie preferuje rozciecia)

Na poczatku "akcja zarowka" to mordega, teraz ( 2 letnie doswiadczenie ze stilo ) ganja.gif o tak zaroweczki ida lizak.gif

Napisano

> hehe poczytaj na moto dyskusjach wymiana żarówki w aso to i 100pln

> potrafi kosztować

a bp oni zderzak ściągają... robocizna kosztuje...

Napisano
  • Autor

ja juz mam ponad rok, i wchodzilem od nadkoli ale miejsca to tam strasznie poskompili na ta wymiane. No chyba ze dziecko z malymi raczka jakies zatrudnic to pewnie bez problemu wymieni bo rece wejda smile.gif Ale dzieki za rady beda pomocne pub2.gif

Napisano

w aso za wymianę lewej płaciłem 25zł, a prawej 12. Więc nie wiem skąd się Wam wzięły teorie, że biorą 100zł hmm.gif

Napisano

> w aso za wymianę lewej płaciłem 25zł, a prawej 12.

To faktycznie bardzo mało...jak pierwsza mi się spaliła i akurat byłem w Lublinie to pół miasta zjeździłem bo nikt nie chciał tego zrobić zeby.GIF. Teraz rzecz jasna wymieniam sam sposobem opisanym wyżej...z lewej zbiorniczek, z prawej akumulator. zastanawiam się teraz czy od tego wyjmowania akumulatora i obudowy 2x na rok nie narażamy kabli na uszkodzenie smile.gif

Napisano

> w aso za wymianę lewej płaciłem 25zł, a prawej 12. Więc nie wiem skąd

> się Wam wzięły teorie, że biorą 100zł

Mi w Aso Viamot w Krakowie za wymianę po stronie kierowcy powiedzieli 100zł w tym żarówka.

Napisano

> Mi w Aso Viamot w Krakowie za wymianę po stronie kierowcy powiedzieli

> 100zł w tym żarówka.

no bo taki mają cennik ... ale wystraczy pogadać i nie powinno być problemu .

ja kiedyś przerażony legendami z AK jak to trudno jest wymienić żarówke też od razu udałem się do aso facet powiedział że 90 zł wymiana za dwie tak mają w cenniku odparłem że trochę dużo jak za żarówkę i zeszliśmy do 40 zł + moje żarówki.

ale... tak naprawdę nie ma dużego kłopotu z wymianą żarówek jedynie z tą od strony akku troszkę więcej trzeba zrobić . obecnie czas max 10 minut obie smile.gif

Napisano

Z prawej nie ma problemu, niczego nie trzeba odkręcać, wystarczą długie smukłe szczypce lub spora pęseta. Z lewej strony wyciąłem fragment kosza akumulatora i również radzę sobie szczypcami. W obu przypadkach czas wymiany to 10 minut.

Napisano

> Mi w Aso Viamot w Krakowie za wymianę po stronie kierowcy powiedzieli

> 100zł w tym żarówka.

W Polinarze lewa ok 36pln jak pamiętam.

Wymiane prawej mozna zrobić samemu - tak jak ktoś napisał - odkręcić górne mocowanie zbiornika spryskiwaczy i mamy kupe miejsca...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.